Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


IQ Test Online for Free | Quick IQ Questions with Answers, Quizzes, MCQ’s

IQ Test Online

Candidates who want to check their IQ level need to give IQ Test Online which is free of cost by the help of this page. You can also check your thinking level, mathematical ability by solving out Quick IQ Questions with Answers, Quizzes which is given below in MCQs form.

By appearing in IQ Test Online, IQ Quizzes, you can also compute their several aspects of your intelligence. This test develops your sense of humor not only for a Competitive Exam but also improve your Decision Making Ability In Your Personal Life.

To get entire details about free IQ Test Online you need to scroll down the page which is prepared by the team of recruitmentresult.com

How Do You Measure An IQ?

IQ is commonly known as intelligence quotient and IQ test includes a Number of tasks which is helps to measure the intellectual, thinking level, short-term memory, logical thinking, arithmetical ability and spatial identification of the candidates.

Measures To Improve IQ:

  • Become a Renaissance man or woman.
  • Play the brain game Dual N-Back. Do this on daily basis for 20 minutes.
  • Do regular high cardio exercise
  • Learn an instrument.
  • Buy the book Boost Your IQ by Carolyn Skit, and play all the games

IQ Test Online

IQ Multiple Choice Questions with Answers (IQ MCQ’s)

Question 1: CUP : LIP :: BIRD : ?

  1. BUSH
  2. GRASS
  3. FOREST
  4. BEAK

Answer:  4

How to Solve? Objective Type Questions

Question 2: Flow : River :: Stagnant : ?

  1. Rain
  2. Stream
  3. Pool
  4. Canal

Answer:  3

Question 3: Paw : Cat :: Hoof : ?

  1. Lamb
  2. Elephant
  3. Lion
  4. Horse

Answer:  4

Question 4: Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

  1. Islands
  2. Mediators
  3. Archealogy
  4. Aquatic

Answer:  3

Question 5: Peacock : India :: Bear : ?

  1. Australia
  2. America
  3. Russia
  4. England

Answer:  3     

START NOW: General Knowledge Online Test

Question 6: REASON : SFBTPO :: THINK : ?

  1. SGHMJ
  2. UIJOL
  3. UHNKI
  4. UJKPM

Answer:  2

Question 7: Carbon : Diamond :: Corundum : ?

  1. Garnet
  2. Ruby
  3. Pukhraj
  4. Pearl

Answer:  2

Question 8: NATION : ANTINO :: HUNGRY : ?

  1. HNUGRY
  2. UHNGYR
  3. YRNGUH
  4. UNHGYR

Answer:  2

Question 9: Architect : Building :: Sculptor : ?

  1. Museum
  2. Stone
  3. Chisel
  4. Statue

Answer:  4

Question 10: Eye : Myopia :: Teeth : ?

  1. Pyorrhoea
  2. Cataract
  3. Trachoma
  4. Eczema

Answer:  1

Question 11: Dumping is

  1. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
  2. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
  3. prohibited by regulations of GATT
  4. All of the above

Answer:  4

Check Also: How to Improve your IQ

Question 12: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

  1. 26 m x 14 m
  2. 28 m x 15 m
  3. 27 m x 16 m
  4. 28 m x 16 m

Answer:  4

Question 13: Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

  1. Tennis
  2. Volleyball
  3. Basketball
  4. Cricket

Answer:  2

Question 14: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

  1. May 8
  2. May 18
  3. June 8
  4. June 18

Answer:  1

Question 15: Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD – 1050 AD are

  1. Khajuraho temples
  2. Jama Masjid
  3. Sun temple
  4. Mahabalipuram temples

Answer:  1

Question 16: Gravity setting chambers are used in industries to remove

  1. SOx
  2. NOx
  3. suspended particulate matter
  4. CO

Answer:  3

Question 17: Guwahati High Court is the judicature of

  1. Nagaland
  2. Arunachal Pradesh
  3. Assam
  4. All of the above

Answer:  4

Want to Know? How To Prepare For GK

Question 18: Friction can be reduced by changing from

  1. sliding to rolling
  2. rolling to sliding
  3. potential energy to kinetic energy
  4. dynamic to static

Answer:  1

Question 19: During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

  1. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
  2. Second Permanent Station ‘Maitree’
  3. First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
  4. None of the above

Answer:  1

Question 20: From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

  1. U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
  2. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
  3. Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
  4. U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer:  2

Question 21: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

  1. Taoism
  2. Judaism
  3. Zoroastrianism (Parsi Religion)
  4. Shintoism

Answer:  1

Question 22: Film and TV institute of India is located at

  1. Pune (Maharashtra)
  2. Rajkot (Gujarat)
  3. Pimpri (Maharashtra)
  4. Perambur (Tamilnadu)

Answer:  1    

Start Now: Online Quiz for Competitive Exams

Question 23: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer:  4

Question 24: Which word does NOT belong with the others?

  1. inch
  2. ounce
  3. centimeter
  4. yard

Answer:  2

Question 25: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer:  4

Question 26: Which word does NOT belong with the others?

  1. tulip
  2. rose
  3. bud
  4. daisy

Answer:  3

Want to Know? Ways Exercise Makes Your Brain Work Better

Question 27: Which word does NOT belong with the others?

  1. rye
  2. sourdough
  3. pumpernickel
  4. loaf

Answer:  1

Question 28: Which word does NOT belong with the others?

  1. guitar
  2. flute
  3. violin
  4. cello

Answer:  2

Question 29: Which word does NOT belong with the others?

  1. dodge
  2. flee
  3. duck
  4. avoid

Answer:  2

Question 30: Which word does NOT belong with the others?

  1. branch
  2. dirt
  3. leaf
  4. root

Answer:  2

Question 31: Which word does NOT belong with the others?

  1. street
  2. freeway
  3. interstate
  4. expressway

Answer:  1

Read Here: How to Prepare for Reasoning

Question 32:: Which word does NOT belong with the others?

  1. heading
  2. body
  3. letter
  4. closing

Answer:  3

All the visitors of recuitmentresult.com are advised to keep visiting this web portal on regular basis to get latest updates Recruitment, admit card, result, counselling, application form etc or you may also subscribe to get latest details in your inbox.

If you have any query regarding IQ Test Online, IQ Quizzes, MCQ’s given above, then you can just leave a comment in below given comment box. We will try to solve your query regarding IQ Test Online for Free as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study
Current Affairs For ExamsTips to Manage Time In Exam
How To Find Online Study MaterialHow to Prepare for English
Quantitative Aptitude QuizTips To Score Good Marks

Filed in: online quiz

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment