ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


ISAT Previous Year Question Papers 2016|2015|2014 ISAT Sample Paper 2017

ISAT Previous Year Question Papers

Going To Appear In ISAT 2017 Exam? Start Your Preparation through 2016, 2015, 2014 ISAT Previous Year Question Papers / Sample Paper which is available on this page… Indian Institute of Space Science and Technology organizes ISAT Entrance Exam for those candidates, who want to get admission in undergraduate and dual – degree programs. Participated contenders, who’ve applied for ISAT Exam, may begin their preparation through below provided ISAT Sample Papers with Solutions.     

Candidates, you may download ISAT Old Question Papers online through this page and prepare well to score good marks. Dear students, if you want to get admission in B.Tech In IIST then you must qualified the Joint Entrance Examination Main 2017 conducted by Central Board of Secondary Education. All the details related to IIST Sample Question Paper are provided by the team of recruitmentresult.com for your convenience, take a look…

ISAT Previous Year Question Papers

Question 1: Ideal gas which obeys the molecular kinetic theory of gases can be liquified. If

  1. it cannot be liquefied at any pressure and temperature
  2. its pressure is greater than pc at less temperature from T
  3. Its temperature is greater than critical temperature TC
  4. its pressure is greater than critical pressure

Answer: 2

Question 2: Two coherent monochromatic light beam of intensities I and 41 are superposed. The maximum and minimum possible intensities in the resulting beam are

  1. 31 and 21
  2. 257 and 97
  3. 97 and 7
  4. 57 and 37

Answer: 3

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 3: The oxidation of glucose in living cell is a important reaction. What are number of  ATP molecules which are produced by molecules  of glucose in cells?

  1. 28
  2. 38
  3. 12
  4. 18

Answer: 2

Question 4: The average emf induced in a coil in which current changes from 2 A to 4 A in 0.05 s is 8 V. What is the self Inductance of the coil?

  1. 0.5 H
  2. 0.35 H
  3. 0.2 H
  4. 0.3 H

Answer: 3

Question 5: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: 4

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 6: A chemical reaction is catalysed by catalyst X. Hence, X

  1. increases the activation energy of reaction
  2. does not effect the equilibrium constant of reaction
  3. decreases the velocity constant of reaction
  4. decreases the enthalpy of reaction

Answer:  2

Question 7: In a potential meter, a voltage source and battery of 3 V are balance at length 60cm length 45 cm respectively. The emf unknown voltage will be

  1. 3V
  2. 4V
  3. 4.5V
  4. 6V

Answer:  2

Question 8: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Answer:  2

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Question 9: The pH does not change on the addition of some amount of acid or base in the blood, because blood

  1. becomes coagulate easily
  2. has serum protein which acts as buffer
  3. is liquid of body
  4. has iron in the form a part of molecule

Answer:  2

Question 10: The number of turn in the primary coil of a transformer is 240. For an input of alternating voltage 20 V, output voltage is 2.5 V. 7 number of turns in the secondary coil is

  1. 250
  2. 100
  3. 10
  4. 30

Answer:  4

Question 11: A farmer travelled a distance of 61 km in 9 hours. He travelled partly on foot @ 4 km/hr and partly on bicycle @ 9 km/hr. The distance travelled on foot is:

  1. 14 km
  2. 15 km
  3. 16 km
  4. 17 km

Answer:  3

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 12: When benzene diazonium chloride solution is boilded it yields

  1. Benzene
  2. Phenol
  3. Aniline
  4. Chlorobenzene

Answer:  2

Question 13: One end closed pipe of length L resonented at any frequency. The length of open both ends pipe, for resonant at same frequency will be

  1. L/2
  2. L
  3. 3L/2
  4. 2L

Answer:  4

Question 14:  The unit digit in the product (784 x 618 x 917 x 463) is:

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer:  1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 15:Acetone reacts with chloroform in the presence of NaOH to give

  1. Chloral
  2. Chloretone
  3. acetyl chloride
  4. ethyl chloride

Answer:  2

Question 16:  In insulator, energy interval of low order is

  1. Zero
  2. 0.7 eV
  3. 1.1 eV
  4. eV

Answer:  4

Question 17: A and B can do a work in 8 days, B and C can do the same work in 12 days. A, B and C together can finish it in 6 days. A and C together will do it in :

  1. 4 days
  2. 6 days
  3. 8 days
  4. 12 days

Answer:  3

Check Common Mistakes You Make in Tests

Question 18:  The concentration unit will independent from temperature

  1. weight volume percentage
  2. molarity
  3. normality
  4. molality

Answer:  4

Question 19: Half year of a radioactive element is 5 days. The time during which quantity remains 7/8 of initial mass will be

  1. 2, 5 days
  2. 5 days
  3. 10 days
  4. 15 days

Answer:  4

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Question 20: A 300 metre long train crosses a platform in 39 seconds while it crosses a signal pole in 18 seconds. What is the length of the platform?

  1. 320 m
  2. 350 m
  3. 650 m
  4. Data inadequate

Answer:  2

You May Read This: Tips to Manage Time In Exam

Keep An Eye On:

IIST that is acronym to Indian Institute of Space Science and Technology and it is a Deemed University under Section 3 of the UGC Act 1956 and it was developed under the Department of Space, Government of India in the academic year 2007 – 08. Institutes organize Indian Institute of Space Science and Technology Admission Test for those candidates, who’re willing to get admission in Graduate B.Tech Programs in Aerospace Engineering, Avionics, and Physical Sciences.

Check These Related Links:

So above listed question and answers for ISAT IIST Admission Test are helpful for you to prepare well for examination. You’re suggested to stay tuned with us on our web portal to get latest updates about ISAT Previous Year Question Papers. You may also follow us on Facebook or Google plus to get most recent updates on your timeline wall directly and subscribe our free e-mail service to fetch latest updates directly into your mailbox. Best of Luck For Your Exam…

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Get Motivated for EverythingTips to Manage Stress
Engineering Entrance ExamsStay Awake All Night To Study
How to Solve Problem in ExamGet Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams?Tips to Reaching Your Full Potential

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment