Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JEE Advanced Previous Year Question Papers 2019 With Solutions (Paper 1/2)

JEE Advanced Previous Year Question Papers

JEE Advanced 2019 Question Paper Download link is available on this page!! Download JEE Advanced Previous Year Question Papers With Solutions PDF to get idea of the paper 1 and 2 pattern. Apart from it, candidates may also check JEE Advanced Question Paper With Solutions of last year directly from here.

recruitmentresult.com

JEE Advanced Question Paper 2019

JEE Advanced Question Paper With Solutions PDF Download

YearPaper 1Paper 2
IIT JEE Advanced 2018
Question Paper
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Question Paper
With Solution PDF 2017
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Question Paper 2016Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Question Paper 2015
Paper 1Paper 2
JEE Advanced 2014 Question
Paper PDF Download
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous
Year Papers 2013
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Question Papers PDF 2012
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Papers Unsolved 2011
Paper 1Paper 2
JEE Advanced 2010 Question
Paper Unsolved
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Papers Solved 2009
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Question Papers 2008
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Previous Year
Papers PDF 2007
Paper 1Paper 2
JEE Advanced Question Paper With
Solution PDF Download
Official Link

Upcoming JEE Advanced 2019 Important Dates:

Conducting BodyIIT Roorkee
Exam NameJoint Entrance Exam Advanced
Release of JEE Advanced Online Application03-05-2019
JEE Advanced 2019
Last Date to Apply
09-05-2019
Release of JEE Advanced
2019 Admit Card
20-05-2019
JEE Advanced Exam Date27-05-2019
Release of JEE Advanced Answer Key04-06-2019
JEE Advanced 2019 Result14-06-2019
Architecture Aptitude Test
(AAT) Online Application release
14-06-2019 and 15-06-2019
Architecture Aptitude Test (AAT) Exam17-06-2019
AAT Result Declaration21-06-2019
Seat AllotmentLast Week Of June 2019
Official Websitejeeadv.ac.in

JEE Advanced Question Paper With Solution

Question 1: A man presses more weight on earth at:

  1. Sitting position
  2. Standing Position
  3. Lying Position
  4. None of these

Answer: 2

Question 2: Young’s modulus is the property of

  1. Gas only
  2. Both Solid and Liquid
  3. Liquid only
  4. Solid only

Answer: 4

Question 3: If electrical conductivity increases with the increase of temperature of a substance, then it is a:

  1. Conductor
  2. Semiconductor
  3. Insulator
  4. Carborator

Answer: 2

Question 4: The rotational effect of a force on a body about an axis of rotation is described in terms of the

  1. Centre of gravity
  2. Centripetal force
  3. Centrifugal force
  4. Moment of force

Answer: 4

Question 5: Who is regarded as father of modern chemistry ?

  1. Ruterford
  2. Einstein
  3. Lavoisier
  4. V. Raman

Answer: 3

Question 6: Which acid is present in lemon ?

  1. marlic acid
  2. citric acid
  3. lactic acid
  4. tartaric acid

Answer: 2

Question 7: Rare gases are

  1. mono atomic
  2. di atomic
  3. tri atomic
  4. None of above

Answer: 1

Question 8: If A2 – A + I = 0, then the inverse of A is

  1. A + I
  2. A
  3. A – I
  4. I – A

Answer: 4

Question 9: If in a frequently distribution, the mean and median are 21 and 22 respectively, then its mode is approximately

  1. 0
  2. 5
  3. 5
  4. 0

Answer: 4

Question 10: What is 1004 divided by 2?

  1. 52
  2. 502
  3. 520
  4. 5002

Answer: 2

Check JEE Advanced Related Links

How To Crack JEE AdvancedIIT JEE Advanced Syllabus
JEE Advanced Sample PapersJEE Advanced Application Form
JEE Advanced Rank PredictorJEE Advanced Admit Card
JEE Advanced CutoffJEE Advanced Result
JEE Advanced Answer Key JEE Advanced Exam Pattern 
JEE Advanced Mock TestJEE Advanced Topper
JEE Advanced CounsellingJEE Advanced Exam Analysis

Question 11: It is easier to roll a barrel full of coal tar than to pull it because

  1. The full weight of the barrel comes into play when it is pulled
  2. The rolling friction is much less than the sliding friction
  3. More surface area of the barrel is in contact with the road when it is pulled
  4. Coal tar is a liquid and it flows in the barrel when it is rolled

Answer: 2

Question 12: Mica is used in electrical appliances such as electric iron because mica is

  1. A good conductor of heat but a bad conductor of electricity
  2. A bad conductor of heat but a good conductor of electricity
  3. A good conductor of heat as well as electricity
  4. A bad conductor of heat as well as electricity

Answer: 1

Question 13: The mass number of an atom is equal to

  1. The number of protons
  2. The number of protons and electrons
  3. The number of nucleons
  4. The number of neutrons

Answer: 3

Question 14: One should not connect a number of electrical appliances to the same power socket because

  1. This can damage the appliances due to overloading
  2. This can damage the domestic wiring due to overloading
  3. This can damage the electrical meter
  4. The appliance will not get full voltage

Answer: 2

Question 15: The National Chemical Laboratory is situated in

  1. New delhi
  2. Bangalore
  3. Pune
  4. Patna

Answer: 3

Question 16: Large astronomical telescopes always use as objective

  1. Lens
  2. Mirror
  3. Combinations of lenses
  4. None of the above

Answer: 3

Question 17: The isomerism which exists between CH3CHCI2 and CH2CI, CH2CI is

  1. Chain isomerism
  2. Functional group isomerism
  3. Positional isomerism
  4. Metamerism

Answer: 3

Check Now: IIT JEE Coaching Classes in India

Question 18: On a stationary sail boat, air is blown from a fan attached to the boat. The boat

  1. Moves in opposite direction in which the air is blown
  2. Does not move
  3. Moves in the same direction in which air blows
  4. Spins around

Answer: 2

Question 19: Stars which appear single to the naked eye but are double when seen through a telescope are

  1. Novas and supernovas
  2. Binaries
  3. Asteroids
  4. Quasars

Answer: 2

Question 20: The main chemical constituent of clay is

  1. Silicon oxide
  2. Aluminium borosilicate
  3. Zeolites
  4. Aluminium silicate

Answer: 4

How To Download IIT JEE Advanced Question Papers?

To download Previous Year Question Papers Of JEE Advanced With Solutions you must follow the below mentioned guidelines –

  • First of all candidates need to go to the official web portal i.e. www.jeeadv.ac.in
  • After visiting the homepage candidates need to go to the menu bar and have to hit on Archives tab to check JEE Advanced Previous Year Question Papers With Solutions.
  • From the drop down list candidates need to select and hit on IIT JEE Advanced last year Question papers/ JEE Advanced 2019 Question Paper With Solution link.
  • New page will display having JEE Advanced Previous Year Question Papers link.
  • Candidates need to hit JEE Advanced Question Papers PDF/ JEE Advanced 2019 Question Paper Download PDF link.
  • Now JEE Advanced Model Papers/ IIT JEE Advanced Previous Year Question Papers will displayed in front of you.
  • At last aspirants may follow JEE Advanced 2019 Question Paper With Solution PDF Download link while you may take a print out of JEE Advanced Question Paper also.

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

JEE Advanced Previous Year Question Papers Download

JEE Advanced Previous Year Question Papers PDF is available here to download. Even IIT JEE Advanced Toppers believes to practice with JEE Advanced Question Paper Pattern to score JEE Advanced magnificent rank.

JEE Advanced Question Papers – Benefits 

The aspirants can refer IIT JEE Advanced Previous Year Question Papers With Solutions PDF to improve their preparations. JEE Advanced Sample Papers are the original question papers from the past years which will help candidates to know what type of questions are usually asked in exam.

Solving JEE Advanced Model Papers/ IIT JEE Advanced Previous Year Question Papers With Solutions will help candidates to understand the exam pattern as well as boost their preparation process. Stay connected with this page to get latest updates about JEE Advanced Solved Papers 2019/ IIT JEE Advanced 2019 Question Paper With Solutions PDF.

Something That You Should Put An Eye On

How To Find Online Study MaterialHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Strategies To Improve MemoryBest Study Apps for Students
How to Choose Right CareerHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment