Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JIPMER MBBS Mock Test 2019 Free Practice Online Test for Physics/Chemistry

JIPMER MBBS Mock Test

Boost up your overall JIPMER MBBS Entrance Exam preparation by taking JIPMER MBBS Mock Test 2019 daily. With the help of JIPMER MBBS Mock Test one can analyze their preparation to qualify the exam with good marks.

JIPMER MBBS 2019 Mock Test

JIPMER MBBS Entrance Exam is going to be conducted on 02-06-2019. Candidates who are going to participate in exam are suggested to take JIPMER MBBS Online Practice Test Free for Physics, Chemistry and Biology subjects

JIPMER MBBS Practice Test Series 2019

JIPMER MBBS Online Mock Test series one will be familiarize with the actual MBBS exams and prepare accordingly. Practice with JIPMER MBBS Mock Test 2019 will boost up you efficiency or accuracy for the exam

Students, who are preparing for JIPMER MBBS Entrance Exam, they can check where they stand with the help of JIPMER MBBS Mock Test 2019 which is provided below for their convenience by the team of recruitmentresult.com.

JIPMER 2019 Imp Dates

EventsDates (Announced)
Starting of online application form06-03-2019
Last date of submitting application form12-04-2019
Releasing of admit card3rd week of May
JIPMER MBBS exam date02-06-2019
Releasing of result and rank letter3rd week of June
First counselling26-06-2019 to 28-06-2019
Second counselling24-07-2019
Third counselling21-08-2019
Final counselling26-09-2019
Closing of admission

30-09-2019

JIPMER MBBS Mock Test

Advantages of JIPMER MBBS 2019 Mock Test

All the candidates who are going to appear in JIPMER MBBS 2019 appearing can do better preparation through mock test. Now you can read the advantage of JIPMER MBBS Mock Test 2019 from here.

  • After using JIPMER MBBS Mock Test, candidates can easily check their preparation level.
  • To complete JIPMER MBBS 2019 Exam, candidates will get 2 hours 30 minutes. By regular practicing from JIPMER MBBS Mock Test, their Speed and accuracy level will be increases.
  • Through JIPMER MBBS 2019 Mock Test, candidates can understand the syllabus, marking scheme as well as JIPMER MBBS Exam Pattern 2019.
  • JIPMER MBBS mock test will give an experience of the computer-based exam. If you are confusing about preparation strategies then know How To Prepare For JIPMER MBBS 2019.

JIPMER MBBS Physics Mock Test

Question1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1    

Question2: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Check Here: JIPMER Previous Year Question Papers

Question3: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 4: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question5: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 4

Question6: Minimum distance between and object and real image of a convex lense is:

  1. 4<i>f</i>
  2. 3<i>f</i>
  3. 2<i>f</i>
  4. <i>f</i>

Answer: 1

Get Here: JIPMER MBBS Application Form

Question 7: Electronegativity is the measure of

  1. Metallic character
  2. Non-metallic character
  3. Basic Character
  4. None of these

Answer: 2

Question8: If no external force acts on a system of bodies, the total linear momentum of the system of bodies remains constant. Which law states that ?

  1. Newton’s first law
  2. Newton’s Second Law
  3. Newton’s Third Law
  4. Principle of conservation of linear momentum

Answer: 4

Question 9: What is the unit of Astronomical Distance?

  1. Light year
  2. Angstrom
  3. Weber
  4. Lux

Answer: 1

Question10: Bolometer is used to measure

  1. Frequency
  2. Temperature
  3. Velocity
  4. Wavelength

Answer: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

JIPMER MBBS Chemistry Mock Test

JIPMER MBBS Entrance Examination 2019

JIPMER gives admission to 150 students to the MBBS course once a year through an all-India entrance examination. This exam is held in the month of June in Pondicherry, Chennai, Delhi, Kolkata and other metropolitan cities.

Question 11: Of the following name/symbol combinations of elements, which one is WRONG?

  1. uranium/U
  2. sulfur/S
  3. nitrogen/N
  4. potassium/K
  5. iron/I

Answer: 5

Check Also: JIPMER MBBS Syllabus

Question12: Of the following symbol/name combinations of elements, which one is WRONG?

  1. C/carbon
  2. B/barium
  3. F/fluorine
  4. N/nitrogen
  5. U/uranium

Answer: 2

Question 13: The chemical symbol for manganese is

  1. Mn
  2. Mo
  3. Ma
  4. Ga
  5. Mg

Answer: 1

Question14: The number 0.005436 has how many significant figures?

  1. 7
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Answer: 3

Question15: The number 10.00 has how many significant figures?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Answer: 4

Question16: Which of the following is not a standard condition?

  1. 298 K
  2. 100 kPa
  3. 100 atm
  4. 1 moldm–3 solutions

Answer: 3

Question17: Which is the equivalent to the formation of carbon dioxide?

  1. combustion of hydrogen(g)
  2. complete combustion of carbon(s)
  3. complete combustion of propane(l)
  4. incomplete combustion of propane(g)

Answer: 2

Check Also: Medical Exams Preparation Books

Question18: 15 g of octane is burned and used to heat 50 cm3 of water by 15 oC.

What is the amount of energy transferred to the water?

Assume a water density of 1 g cm–3 and a specific heat capacity of 4.18 J g–1 K–1.

  1. 5 J
  2. 3135 J
  3. 5 kJ
  4. 3135 kJ

Answer: 2

Question19: Use the bond enthalpies to determine the ∆cH for methane.

Bond   Bond Enthalpy (kJ mol–1)

  • C–C 350
  • C=C 611
  • C=O 732
  • C–O 350
  • C–H 410
  • O–H 460
  • O=O 498
  1. –1664 kJ mol–1
  2. –744 kJ mol–1
  3. –668 kJ mol–1
  4. +252 kJ mol–1

Answer: 3

Question20: Which reaction is not used to make a Hess cycle for the following reaction?

C2H4(g) + H2O(l)  C2H5OH(l)

  1. ∆fH ethanol
  2. ∆cHethene
  3. ∆cH hydrogen Incorrect
  4. ∆fHethene

Answer: 2

Check Here: JIPMER MBBS Exam Centres

JIPMER MBBS Biology Mock Test

Question 21: During photosynthesis

  1. light reactions produce sugar, while the Calvin cycle produces O2.
  2. light reactions produce NADPH and ATP, while the Calvin cycle produces sugar.
  3. light reactions photophosphorylate ADP, while the Calvin cycle produces ATP.
  4. the Calvin cycle produces both sugar and O2.

Answer: 2

Question 22: Organisms that reproduce sexually exhibit zygotic, gametic, or sporic meiosis. One way to determine the type of life cycle an organism has is by

  1. Observing embryonic development.
  2. Comparing the diploid and haploid forms of the organism.
  3. Determining when in the life cycle fertilization occurs.
  4. Determining if gametes are multicellular or unicellular.

Answer: 2

Question 23: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 24: Ozone hole refers to

  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: 3

Question 25: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

  1. angiosperms
  2. gymnosperms
  3. monocotyledons
  4. dicotyledons

Answer: 2

Get Here List Of: Coaching Institute for Medical Preparation

Question 26: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Question 27: Plants receive their nutrients mainly from

  1. chlorophyll
  2. atmosphere
  3. light
  4. soil

Answer: 4

Question 28: Movement of cell against concentration gradient is called

  1. osmosis
  2. active transport
  3. diffusion
  4. passive transport

Answer: 2

Question 29: Poison glands of snakes are homologous to

  1. electric organs of fishes
  2. stings of rays
  3. sebaceous glands of mammals
  4. salivary glands of vertebrates

Answer: 4   

Question 30:  Radical vascular bundles are those in which

  1. xylem is surrounded by phloem
  2. phloem is surrounded by xylem
  3. xylem and phloem occur on the same radius
  4. xylem and phloem occur on the different radii

Answer: 4

Check Now: Medical Entrance Exams

JIPMER MBBS Mock Test for Reasoning

Question 31: 2,3,8,27, 112,?

  1. 226
  2. 339
  3. 452
  4. 565

Answer: 4

Question 32: 6, 17, 39, 72, ?

  1. 83
  2. 94
  3. 116
  4. 127

Answer: 3

Question 33: 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, ?, ?

  1. 10, 10
  2. 10, 11
  3. 13, 14
  4. 13, 16

Answer: 1

Question 34: 24, 60, 120, 210, ?

  1. 300
  2. 336
  3. 420
  4. 525

Answer: 2

Check Also: JIPMER MBBS Fees Structure

Question 35: 625, 5, 125, 25, 25, ?, 5

  1. 5
  2. 25
  3. 125
  4. 625

Answer: 3

Question36: Statements: In a one day cricket match, the total runs made by a team were 200. Out of these 160 runs were made by spinners.

Conclusions:

  • 80% of the team consists of spinners.
  • The opening batsmen were spinners.
  1. Only conclusion I follows
  2. Only conclusion II follows
  3. Either I or II follows
  4. Neither I nor II follows
  5. Both I and II follow

Answer: 4

Question 37: Statements: The old order changed yielding place to new.

Conclusions:

  • Change is the law of nature.
  • Discard old ideas because they are old.
  1. Only conclusion I follows
  2. Only conclusion II follows
  3. Either I or II follows
  4. Neither I nor II follows
  5. Both I and II follow

Answer: 1

Question 38: Statements: Government has spoiled many top ranking financial institutions by appointing bureaucrats as Directors of these institutions.

Conclusions:

  • Government should appoint Directors of the financial institutes taking into consideration the expertise of the person in the area of finance.
  • The Director of the financial institute should have expertise commensurate with the financial work carried out by the institute.
  1. Only conclusion I follows
  2. Only conclusion II follows
  3. Either I or II follows
  4. Neither I nor II follows
  5. Both I and II follow

Answer: 5

Question 39: Choose the word which is different from the rest.

  1. Rigveda
  2. Yajurveda
  3. Atharvaveda
  4. Ayurveda
  5. Samveda

Answer: 4

Question 40: Choose the word which is different from the rest.

  1. Curd
  2. Butter
  3. Oil
  4. Cheese
  5. Cream

Answer: 3

How to Do? JIPMER MBBS Candidate Login

How to take JIPMER MBBS 2019 mock test?

From here you can check the entire procedure to attempt JIPMER Mock Test 2019.

  • Initially you need to press on the link to take JIPMER MBBS Mock Test 2019.
  • When the JIPMER MBBS mock test will be opened, you need to press on ‘sign in’ button.
  • You don’t have to login as JIPMER MBBS Mock Test is for practice purpose.
  • Within few seconds instructions regarding JIPMER mock test will be displayed on your computer screen.
  • Read the complete guidelines mentioned in the JIPMER MBBS Free Online Mock Test.
  • The language will be set as default.
  • You need to tick the declaration box of JIPMER MBBS Mock Test and press on ‘I am ready to begin’ for taking JIPMER MBBS Entrance Mock Test.

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

How to answer in JIPMER online mock test?

If you want to answer a question in JIPMER mock test online, you need to follow the procedure mentioned below.

  • First of all you must mark on the ‘circle’ available in front of every answer in Mock Test for JIPMER
  • After that you need to press on ‘save and next’ option to move further for next question in JIPMER 2019 mock test
  • Thirdly in JIPMER Online Mock Test for MBBS you can also mark the selected answer to review by using ‘mark and review’ option.
  • If you want to move directly to the next question in JIPMER Free Online Mock Test, then hit on the particular question mentioned in the question palette.

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Significant Note:

Hope you are satisfied with this page of JIPMER MBBS Mock Test 2019 and if you still have any question regarding JIPMER mock test papers, JIPMER 2019 mock test etc drop comment in below mentioned comment box.

Our team members will solve the queries regarding Mock Tests for JIPMER MBBS 2019 and provide you satisfactory answers as soon as possible. To get immediate answer of question regarding Mock Test JIPMER, JIPMER Online Mock Test 2019 etc you are advised to stay tuned with us through this page.

Something That You Should Put An Eye On

JIPMER Answer KeyJIPMER Counselling
Avoid Sleeping While StudyingHealth Hazards due to over Studying
Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study
Tips to Make Study InterestingLast Minute Exam Preparation Tips

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment