Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


JKPSC Syllabus 2017 Download PDF | JKPSC Previous Year Question Paper

JKPSC Syllabus

Download JKPSC Syllabus in PDF Form from here!!! JKPSC is going to conduct J&K Combined Competitive Examination 2017 and aspirants who have filled application form may download JKPSC Previous Year Question Paper for preparation of exam. Candidates can check JKPSC Syllabus 2017 post wise from direct Official Link given below in tabular form.

To gain good marks, candidates may get the online PDF of the latest Jharkhand Public Service Commission Syllabus through visiting the underneath section of this page. You can obtain more information about JKPSC Question Paper from this page which is well prepared by the dedicated team members of recruitmentresult.com.

JKPSC Syllabus

Name Of The Examination / PostJammu And Kashmir PSC Syllabus
Assistant Director, (Statistics), Preliminary ExaminationGet Details
Assistant Director, Forest Protection Force, written ExaminationGet Details
Lecturer 10 + 2 Chemistry & EnglishGet Details
Medical Officer (Ayurvedic)Get Details
ACF Computer ScienceGet Details
ACF Electronics EngineeringGet Details
Lecturer-I Computer EngineeringGet Details
Veterinary Assistant SurgeonsGet Details
Court Managers for Judiciary.Get Details
ACF Computer EngineeringGet Details
ACF HorticultureGet Details
ACF Environment ScienceGet Details
Assistant Professor in Management/ Education/ Political Science/ Sociology/ Environmental Science & UrduGet Details
Assistant Conservators of ForestsGet Details

 

5 simple Steps to Download JKPSC Syllabus 2017:

  • Firstly you need to visit the official website of Jammu and Kashmir Public Service Commission that is www.jkpsc.nic.in.
  • After that hit on “Syllabi” tab from the left hand side of the home page.
  • Now choose the appropriate link according to the exam and post for, which you have applied.
  • A new page will be opened with scheme in the form of pdf on your computer screen.
  • Lastly save it and take a print out of it for future reference.

Check Here:

JKPSC Previous Year Question Paper

Ques 1. Equal masses of oxygen, hydrogen and methane are kept under identical conditions. The ratio of the volumes of gases will be

  1. 2 : 16 : 2
  2. 2 : 16 : 1
  3. 1 : 16 : 2
  4. 1 : 1 : 1

Answer: C

Ques 2. Success in this examination depends …… hard work alone.

  1. at
  2. over
  3. for
  4. on

Answer: D

Ques 3. MOROSE

  1. Annoyed
  2. Gloomy
  3. Moody
  4. Displeased

Answer: B

Read Here: Written Exam Techniques

Ques 4. Lux is the SI unit of

  1. intensity of illumination
  2. luminous efficiency
  3. luminous flux
  4. luminous intensity

Answer: A

Ques 5. In which year was Pulitzer Prize established?

  1. 1917
  2. 1918
  3. 1922
  4. 1928

Answer: A

Ques 6. Ozone hole refers to

  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Answer: C

Ques 7. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?

  1. Volleyball
  2. Tennis
  3. Football
  4. Hockey

Answer: D

Check These Related Links:

Ques 8. Our major foods, fibres, spices, fruits and beverage crops are

  1. flowering plants
  2. gymnosperms plants
  3. pteridophytes
  4. bryophytes

Answer: A

Ques 9. The metal does not give H2 on treatment with dilute HCL is

  1. Zn
  2. Fe
  3. Ag
  4. Ca

Answer: C

Ques 10. The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: B

Ques 11. What are the types of linkages?

  1. Internal and External
  2. External, Internal and None
  3. External and None
  4. Internal

Answer: B

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 12. How would you round off a value from 1.66 to 2.0?

  1. ceil (1.66)
  2. floor (1.66)
  3. roundup (1.66)
  4. round to (1.66)

Answer: A

Ques 13. Is there any difference between following declarations?

  • 1 : extern int fun();
  • 2 : int fun();
  1. Both are identical
  2. No difference, except extern int fun(); is probably in another file
  3. int fun(); is overrided with extern int fun();
  4. None of these

Answer: B

Ques 14. Which of the following statements should be used to obtain a remainder after dividing 3.14 by 2.1?

  1. rem = 3.14 % 2.1;
  2. rem = modf(3.14, 2.1);
  3. rem = fmod(3.14, 2.1);
  4. Remainder cannot be obtaining in floating point division.

Answer: C

Ques 15. Which of the following languages is more suited to a structured program?

  1. PL/1
  2. FORTRAN
  3. BASIC
  4. PASCAL
  5. None of the above

Answer: D

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Ques 16. The brain of any computer system is

  1. ALU
  2. Memory
  3. CPU
  4. Control unit
  5. None of the above

Answer: C

Ques 17. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing
  5. None of the above

Answer: B

Ques 18. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL
  5. None of the above

Answer: B

You May Read This: Tips to Manage Time In Exam

Ques 19. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above
  5. None of the above

Answer: A

Ques 20. Which of the following refers to the associative memory?

  1. the address of the data is generated by the CPU
  2. the address of the data is supplied by the users
  3. there is no need for an address i.e. the data is used as an address
  4. the data are accessed sequentially
  5. None of the above

Answer: C

Ques 21. The part of machine level instruction, which tells the central processor what has to be done, is

  1. Operation code
  2. Address
  3. Locator
  4. Flip-Flop
  5. None of the above

Answer: A

Ques 22. To avoid the race condition, the number of processes that may be simultaneously inside their critical section is

  1. 8
  2. 1
  3. 16
  4. 0
  5. None of the above

Answer: B

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 23. Process is

  1. program in High level language kept on disk
  2. contents of main memory
  3. a program in execution
  4. a job in secondary memory
  5. None of the above

Answer: C

Ques 24. A system program that combines the separately compiled modules of a program into a form suitable for execution

  1. assembler
  2. linking loader
  3. cross compiler
  4. load and go
  5. None of the above

Answer: B

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 25. What command is used to remove files?

  1. dm
  2. rm
  3. delete
  4. erase
  5. None of the above

Answer: B

Important Note:

For more details regarding JKPSC Syllabus 2017, you may visit the Official Link.

****Best of luck for preparation****

Something That You Should Put An Eye On

How To Plan Your DayLatest PSC Jobs
How To Prepare For Online ExamLast Minute Exam Preparation Tips
Makes Your Brain Work BetterHow To Stay Awake All Night To Study

Filed in: Question & Answers, Question Paper, Syllabus

Top Companies Are Hiring On Monster.Com, Register Now To Apply!!!

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment