Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

JSSC Previous Year Question Papers (Diploma/Graduate/Metric/PG) Download

JSSC Previous Year Question Papers

Download Here – JSSC Previous Year Question Papers!! Aspirants possessing Diploma/Graduate/Metric/PG Qualifications and preparing for various Examinations organized by Jharkhand Staff Selection Commission can get the JSSC Previous Year Paper PDF here from this page.

recruitmentresult.com

JSSC Previous Year Question Papers

JSSC Stenographer Main Exam

JSSC SI Question Paper:

Set 1Set 2
Set 3Set 4
Set 5

 Download Here>>> JSSC Previous Year Question Paper PDF Hindi

JSSC PGT Previous Year Question Paper:

JSSC Previous Year Question Paper PGTJSSC Previous Year Question Paper In PDF
JSSC Solved Paper Current AffairsDownload PDF
JSSC PGT Model Paper for PGT PsychologyDownload PDF
JSSC PGT Question Papers for PGT HISTORYDownload PDF
JSSC PGT Sample Paper for PGT SanskritDownload PDF
JSSC PGT Model Paper for PGT ReasoningDownload PDF

JSSC Panchayat Secretary Previous Year Question Paper:

JSSC LDC Previous Year Question PaperJSSC Previous Year Question Paper Download
JSSC LDC Previous Year PaperDownload PDF
Previous Year Paper of LDCDownload PDF
JSSC LDC Previous Year Question Paper for LDCDownload PDF

JSSC TGT Previous Year Question Paper:

JSSC TGT Previous Year PaperJSSC TGT Previous Year Question Paper PDF
JSSC Previous Year Paper for TGT ExamDownload PDF
Jharkhand Solved Paper for TGT ChemistryDownload PDF
Sample Paper for HistoryDownload PDF
Jharkhand SSC Solved Paper for TGT EconomicsDownload PDF
Jharkhand SSC TGT Solved PaperDownload PDF

JSSC Previous Year Question Paper:

JSSC Previous Year Question Paper for Diploma
Motor Vehicle Inspector ExaminationDownload PDF
JSSC Previous Year Question Paper for Graduation Exam
Stenographer Examination – 2015 MAINSDownload PDF
Lower Division Clerck Examination – 2015 PTDownload PDF
Lady Supervisor Examination – Paper IDownload PDF
Assistant Jailor – 2015 PTDownload PDF
Assistant Competitive Examination – 2012 PTDownload PDF
JSSC Previous Year Question Paper for Metric Level
Keetpalak Mains 2015Download PDF
Kakshpal Mains Paper – 1Download PDF
Kakshpal PT Paper – 1Download PDF

 JSSC Previous Year Question With Answers

Question 1: Here are some words translated from an artificial language.

gorblflur means fan belt

pixngorbl means ceiling fan

arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

  1. gorbltusl
  2. flurgorbl
  3. arthflur
  4. pixnarth

Answer: Option 4

Question 2: Here are some words translated from an artificial language.

hapllesh means cloudburst

srenchoch means pinball

resbosrench means ninepin

Which word could mean “cloud nine”?

  1. leshsrench
  2. ochhapl
  3. haploch
  4. haplresbo

Answer: Option 4

Question 3: Here are some words translated from an artificial language.

agnoscrenia means poisonous spider

delanocrenia means poisonous snake

agnosdeery means brown spider

Which word could mean “black widow spider”?

  1. deeryclostagnos
  2. agnosdelano
  3. agnosvitriblunin
  4. trymuttiagnos

Answer: Option 3

Know Here: How to Crack SSC Exam

Question 4: Here are some words translated from an artificial language.

moolokarn means blue sky

wilkospadi means bicycle race

moolowilko means blue bicycle

Which word could mean “racecar”?

  1. wilkozwet
  2. spadiwilko
  3. moolobreil
  4. spadivolo

Answer: Option 4

Question 5: Here are some words translated from an artificial language.

migenlasan means cupboard

lasanpoen means boardwalk

cuopdansa means pullman

Which word could mean “walkway”?

  1. poenmigen
  2. cuopeisel
  3. lasandansa
  4. poenforc

Answer: Option 4

Question 6: (112 x 54) = ?

  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200

Answer: Option 2

Question 7: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

  1. 9
  2. 11
  3. 13
  4. 15

Answer: Option 4

Question 8: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

  1. 3
  2. 4
  3. 9
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: Option 2

Question 9: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

  1. 4
  2. 8
  3. 16
  4. None of these

Answer: Option 2

Question 10: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

  1. 18
  2. 24
  3. 42
  4. 81

Answer: Option 2

Check Now: SSC Latest Updates

Question 11: Vincent has a paper route. Each morning, he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vincent 50 minutes to deliver all the papers. If Vincent is sick or has other plans, his friend Thomas, who lives on the same street, will sometimes deliver the papers for him.

  1. Vincent and Thomas live in the same neighborhood.
  2. It takes Thomas more than 50 minutes to deliver the papers.
  3. It is dark outside when Vincent begins his deliveries.
  4. Thomas would like to have his own paper route.

Answer: Option 1

Question 12: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: Option 3

Question 13: Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

  1. Erin’s parents like birds better than they like dogs.
  2. Erin does not like birds.
  3. Erin and her parents live in an apartment.
  4. Erin and her parents would like to move.

Answer: Option 3

Question 14: Tim’s commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there isn’t a seat to be found.

  1. Tim would be better off taking the bus to work.
  2. Tim’s commute is less comfortable since the train schedule changed.
  3. Many commuters will complain about the new train schedule.
  4. Tim will likely look for a new job closer to home.

Answer: Option 2

Question 15: When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they’d heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

  1. Maya and Julian take beach vacations every year.
  2. The spa is overpriced.
  3. It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
  4. Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Answer: Option 4

Question 16: From a group of 7 men and 6 women, five persons are to be selected to form a committee so that at least 3 men are there on the committee. In how many ways can it be done?

  1. 564
  2. 645
  3. 735
  4. 756
  5. None of these

Answer: Option 4

Question 17: In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040
  5. None of these

Answer: Option 3

Check Here: SSC Coaching Institutes

Question 18: In how many different ways can the letters of the word ‘CORPORATION’ be arranged so that the vowels always come together?

  1. 810
  2. 1440
  3. 2880
  4. 50400
  5. 5760

Answer: Option 4

Question 19: Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

  1. 210
  2. 1050
  3. 25200
  4. 21400
  5. None of these

Answer: Option 3

Question 20: In how many ways can the letters of the word ‘LEADER’ be arranged?

  1. 72
  2. 144
  3. 360
  4. 720
  5. None of these

Answer: Option 3

Check Imp. Links related to JSSC:

JSSC Exam CalendarGet Details
JSSC SyllabusGet Details
JSSC ResultGet Details
JSSC CGL SyllabusGet Details
Jharkhand SSC RecruitmentGet Details
JSSC PGT RecruitmentGet Details
Jharkhand SSC Examination RuleGet Details

JSSC Previous Year Question Paper

Candidates, preparing for the Jharkhand SSC exams must go through JSSC Previous Year Question Papers facilitated in this page. For the ease and convenience of candidates, we have provided the direct links to download Jharkhand SSC Old Question Papers PDF.

A huge number of contenders apply for Jharkhand SSC Notification for appointment to various posts such as SI, CGL, TGT, JE, Panchayat Secretary Etc. If you have also applied for JSSC Recruitment, then you must check the JSSC Sample Papers in order to prepare for the corresponding Examinations.

You Can Also Check: Latest SSC Previous Papers

How to Download JSSC Model Papers

Individuals can easily download the JSSC Previous Year Question Paper PDF by visiting the official website of the organization @jssc.nic.in. Another way is to hit the direct link of JSSC previous year question paper PDF, given on this page.

The expert team of recruitmentresult.com has provided all necessary information concerning Jharkhand SSC Previous Year Question Paper on this page. So, applicants must scroll down this page and look at below.

Final Note

With the help of above provided JSSC Previous Year Question Papers, you can make your exam preparation better. Stay connected with our web portal for acquiring latest information. Also, you can book mark this page through Ctrl + D key for further use.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Preparation BooksSSC Exam Calendar
SSC Registration Part 1 & part 2Online Quiz for Competitive Exams
How To Prepare For Online ExamHow To Find Online Study Material
How to Solve Objective Type QuestionsStrategies To Improve Memory

Filed in: Question & Answers, Question Paper, SSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment