Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Kerala Current Affairs 2017 Questions And Answers, Kerala Latest Updates

50000 Jobs For (12th/Graduate) Freshers, Salary 60k – Apply Now

Kerala Current Affairs

Candidates who are in search of Kerala Current Affairs they can grab all necessary details concerning latest updates about issues which took place in Kerala state. This information is also productive for the candidates who are going to appear in any competitive exam like Railway, UPSC, SSC, bank etc. Readers can scroll down the page and get to know current news and affairs happens in the state from this page. Also, extract objective type Questions and Answers from the underneath section to score high in completive exam. Candidates can download online PDF files for Kerala Current Affairs 2017.

As we all know, to crack any type of competitive exam is not an easy task. Candidates holding excellent knowledge of current affairs will be able to score good in the exam. The ones who want to score high for them this page is very helpful. From here candidates may get latest news or General Knowledge questions & answers that you must know before appearing in any competitive exam. So, take a look at the below presented information regarding Kerala Current Affairs 2017 and get to know Kerala in better way. All the below placed information of this web page is maintained by the dedicated team members of recruitmentresult.com. So take a Look!!!

Kerala Current Affairs

Latest Updates of Kerala:

  • Two new critically endangered plant species spotted in Eravikulam National Park
  • National Biodiversity Congress 2017 held in Kerala
  • Indian Coast Guard Ship ICGS AYUSH commissioned
  • Kerala’s Nilambur teak to get GI tag
  • Neurocalyx calycinus plant possesses medicinal values
  • 27th meeting of Southern Zonal Council held at Thiruvananthapuram
  • Kerala to seek Union government’s approval for using deer antlers in Ayurveda medicines
  • Kerala Government launches Haritha Keralam Mission
  • India’s first LNG-powered bus rolled out in Kerala
  • Kerala becomes 3rd Open Defecation Free state
  • Life expectancy highest in Jammu and Kashmir: RGI Data
  • Eminent writer C Radhakrishnan wins Mathrubhumi Literary Award 2016
  • New termite species named Chiraharitae discovered
  • Justice Mohan M Shantanagoudar sworn in as Chief Justice of Kerala HC
  • Malayali Playback Singer Radhika Thilak passes away
  • Cochin International Airport becomes world’s first to operate on solar power
  • Kerala Tourism gets PATA Award for Muziris Heritage Project
  • Ex-CJI Sathasivam appointed Kerala governor
  • Malappuram, the first municipality in India to become a full wifi zone
  • Kerala Government launches first ever Water Metro project in the country
  • Kerala Tourism won Golden Gate award in Germany
  • Nimi Sunilkumar wins Gourmand World Cookbook Award
  • In a First for a Government Owned Company Kochi Metro Appoints Transgenders
  • Kerala hosts country’s first ever transgender athletic meet
  • National Youth Athletics Meet: Haryana is Champion
  • Tree-dwelling crab species Kani maranjadu found in Kerala

Check Out:-Latest Current Affairs Updates

Kerala Current Affairs Questions And Answers

Ques 1. Which state set the first ever Blind Football Academy (BFA) for differently-abled footballers in the country?

  1. Punjab
  2. Gujarat
  3. Kerala
  4. Tamilnadu

Answer: Kerala

Ques 2. Which of the following Beverages appointed T.K.K. Krishnakumar as the President of India and South West Asia Business Unit?

  1. Nestle
  2. Coca-Cola
  3. PepsiCo
  4. Carlsberg Group

Answer: Coca-Cola

Ques 3. Which city was designated as UNESCO World Book Capital 2018?

  1. Athens
  2. Ljubljana
  3. Conakry
  4. Alexandria

Answer: Athens

Check: Current Affairs Date Wise

Ques 4. Name the leader from Kerala who became the General Secretary of Indian National Congress twice.

  1. Sankaran Nair
  2. K Madhavan Nair
  3. Veluthampy Dalava
  4. P. Pillai

Answer: G. P. Pillai

Ques 5. Which of the following Passes lies in Kerala?

  1. Palakkad
  2. Borghat
  3. Thalgha
  4. None of these

Answer: Palakkad

Ques 6. Which is the highest peak of Kerala?

  1. Agasthyamalai
  2. Kotamalai
  3. Anaimudi
  4. Dada Beta

Answer: Anaimudi

Start Now:- Online Quiz For Competitive Exam

Ques 7. Which of the following is the smallest river of Kerala?

  1. Kallai
  2. Ramapuram
  3. Ayiroor
  4. Bangra Manjeswara

Answer: Bangra Manjeswara

Ques 8. Peerumedu received highest rainfall in Kerala is located in which district?

  1. Kannur
  2. Idukki
  3. Kasaragode
  4. Thrissur

Answer: Idukki

Ques 9. Which district of Kerala has the largest area under forest cover?

  1. Alappuzha
  2. Kollam
  3. Kannur
  4. Idukki

Answer: Idukki

Ques 10. Who was the Governor of Kerala when it came under President Rule for the first time?

  1. Ajith Prasad
  2. B. Amakrisna Rao
  3. V. Giri
  4. Bhagwan Sahay

Answer: Ajith Prasad

Ques 11. Which state is the largest producer of coconut in India?

  1. Karnataka
  2. Goa
  3. Kerala
  4. Andhra Pradesh

Answer: Kerala

Check Here: Latest Pratiyogita Darpan

Ques 12. Iron ore deposits in Kerala are located in–

  1. Kozhikode
  2. Kannur
  3. Malappuram
  4. Both A and C

Answer: Both A and C

Ques 13. Which Industrial sector in Kerala provides maximum employment?

  1. Handloom Industry
  2. Coir Industry
  3. Beedi Industry
  4. Bamboo Industry

Answer: Coir Industry

Ques 14. Where is the wind farm power project in Kerala located?

  1. Kanjikode
  2. Ramakkalmedu
  3. Kayamkulam
  4. Both A and B

Answer: Both A and B

Ques 15. Who is the first chief minister of Kerala to complete the tenure of 5 years?

  1. K. Antony
  2. Achutha Menon
  3. S. Achuthanandan
  4. None of these

Answer: C. Achutha Menon

Check: Samanya Gyan Darpan Ebook

Ques 16. Rajeev Gandhi Grameen Vidyuthikaran Yojana in Kerala has been implemented in–

  1. 5 districts
  2. 8 districts
  3. 7 districts
  4. 12 districts

Answer: 7 districts

Ques 17. Which district of Kerala has the lowest sex-ratio?

  1. Idukki
  2. Kasargode
  3. Wayanad
  4. Ernakulam

Answer: Idukki

Ques 18. Which pilgrim centre of Kerala is known as ‘Dwarka of South’?

  1. Sabarimala
  2. Varkala
  3. Thiruvananthapuram
  4. Guruvayoor

Answer: Guruvayoor

Ques 19. The month of Chingam in Kerala’s calendar is from–

  1. February-March
  2. June-July
  3. August-September
  4. November-December

Answer: August-September

Get Details:- Person in News Current Affairs

Ques 20. Which festival of Kerala marks the new year?

  1. Onam
  2. Vishu
  3. Arattu
  4. Pooram

Answer: Vishu

Ques 21. Kerala Kalamandalam gained the status of a deemed university in–

  1. 2007
  2. 2005
  3. 2001
  4. 2009

Answer: 2007

Ques 22. In which district of Kerala Vembanand lake is situated?

  1. Alappuzha
  2. Kochi
  3. Kottayam
  4. Kollam

Answer: Kottayam

Ques 23. Number of National Highways in Kerala are–

  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11

Answer: 9

National Current Affairs: – Get Details

Ques 24. Which among the following is the major port in Kerala?

  1. Cochin
  2. Vizhinjam
  3. Beypore
  4. Azhikkal

Answer: Cochin

Ques 25. Which among the following is the embankment dam located in Kerala?

  1. Neyyar Dam
  2. Mattupetty Dam
  3. Parambikulam Dam
  4. Peechi Dam

Answer: Parambikulam Dam

Ques 26. Who was the first Chief Justice of High Court of Kerala?

  1. Justice K. T. Kosi
  2. Sankaran
  3. S. Menon
  4. C. Raghvan

Answer: Justice K. T. Kosi

Ques 27. Who founded the ‘Kollam Era’ of Kerala?

  1. Rejasekhara Varman
  2. Sthanu Ravi Varman
  3. Aditya-I
  4. Kulasekhara Alvar

Answer: Rejasekhara Varman

You May Also Check: – International Current Affairs

Ques 28. Which was the main centre of Salt Satyagraha in Kerala?

  1. Malabar
  2. Cochin
  3. Travancore
  4. None of these

Answer: Malabar

Ques 29. Which technology is used by the Indian Railways for tracking of wagons, coaches and locomotives to ensure the effective and transparent functioning of the system?

  1. RFID
  2. Infrared Technology
  3. ZigBee Wireless Technology
  4. Wi-Fi Technology

Answer: RFID

Ques 30. In India, the Anti-Child Labour Day is obseved on

  1. April 29
  2. April 30
  3. May 1
  4. May 3

Answer: April 30

Candidates should have to aware about the latest happenings going in the state and country to qualify the General Knowledge section in exams. Those who are not aware about the current affairs should increase their knowledge by reading newspapers and magazines. You may get complete details regarding Kerala Current Affairs 2017 from this page.

Something That You Should Put An Eye On:

Railway Current AffairsSports Current Affairs
Science & TechnologyIBPS Current Updates
Govt Jobs in KeralaAll Defence Current Affairs


Filed in: Current Affairs, Latest GK Tags: 

1,00,000 Freshers Jobs In 25,000 Top Companies - Apply Now

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment