Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Kerala Postal Circle Postman Previous Paper | Download Question Paper PDF

Kerala Postal Circle Postman Previous Paper

It is important to practice Kerala Postal Circle Postman Previous Paper for all those candidates who are preparing for Kerala Postal Circle Postman Exam. Applicants get idea of nature of questions by practice from Kerala postman previous year question paper.

Candidates are advised to scroll down this page and hit on direct link given in beneath segment of this page in order to download Kerala Postman Previous Year Question Paper PDF.

Kerala Postal Circle Question Paper PDF

Applicants who really want to get select for Kerala Postal Circle Postman Jobs and going to participate in Kerala Postal Circle Recruitment Examination, they must practice from old sample paper, written practice and mock test paper.

Here, on the page of, we are providing complete content about Kerala Postal Circle Postman Previous Paper. So, individual are advised to stay tuned with us on this page.

Kerala Postman Previous Year Question Paper PDF

Candidates who had applied for Kerala Postal Dept Jobs can start preparing for Exam from now itself. First of all, Applicants should Know Syllabus and Exam Pattern. Aspirants can hit the below provided links to download Postman Previous Year Question Paper Kerala.

Paper 1Get PDF
MathematicsGet PDF
General Knowledge 1Get PDF
Fda general EnglishGet PDF
Computer KnowledgeGet PDF
General EnglishGet PDF
MalayalamGet PDF
Kerala Postal Circle Question PaperGet PDF
Postal MTS 2014 EnglishGet PDF
Postal MTS 2014 general knowledgeGet PDF
Postal MTS 2014 mathsGet PDF
General HindiGet PDF

Kerala Postman Previous Year Question Paper

Download latest Kerala Postal Circle Postman, Mail Guard solved question papers to gain a good score in the Kerala Postal Circle Postman, Mail Guard Exam. The selection process will be based on their performance in Exam.

Question 1: How many satellites Jupiter has

  1. 47
  2. 27
  3. 13
  4. 63

Answer: 4

Question 2: Second layer of surface of earth from top is

  1. Trosphere
  2. Ionosphere
  3. Stratosphere
  4. Mesosphere

Answer: 3

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 3:  A new born baby has ___in number bones:

  1. 206
  2. 300
  3. 186
  4. 280

Answer: 2

Question 4:  Who developed first calculating machine which later gave foundation of modern computer technology?

  1. Babbage Charles
  2. Andrew Charles
  3. Billgates
  4. Arybhatta

Answer: 1

Question 5: Rovers Cup is associated with which game

  1. Golf
  2. Football
  3. Billiards
  4. Table tennis

Answer: 2

Question 6:  A mother is 6 times as old as to her daughter, but 6 years ago she was 8 times old to her daughter. What is the present age of daughter?

  1. 124
  2. 126
  3. 21
  4. 26

Answers: 3

Question 7: If 16% of number is 64, then the number is?

  1. 400
  2. 720
  3. 800
  4. 640

Answers: 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 8: The average marks obtained by x, y & z are 84. The average marks of x and y is 78 and the average marks of y and z are 85. Find the marks of z.

  1. 74
  2. 96
  3. 82
  4. 78

Answers: 2

Question 9:  If a boy scored 76% marks, but in result by mistake it was written 67%. The difference was of 468 marks. Find the original marks obtained by the boy.

  1. 5200
  2. 3484
  3. 4800
  4. 3952

Answers: 4

Question 10:  Inner circumference of 15 cm wide tyre is 220 cm, Find the radius of full tyre.

  1. 35
  2. 45
  3. 50
  4. 55

Answers: 3

Question 11: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 12: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Question 13: Gulf cooperation council was originally formed by

  1. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
  2. Second World Nations
  3. Third World Nations
  4. Fourth World Nations

Answer: 1

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Question 14: First China War was fought between

  1. China and Britain
  2. China and France
  3. China and Egypt
  4. China and Greek

Answer: 1

Question 15: Inner circumference of 15 cm wide tyre is 220 cm, Find the radius of full tyre.

  1. 35
  2. 45
  3. 50
  4. 55

Answer: 3

Significant Note:

Candidates can check out this complete page to get details of Kerala Postal Circle Postman Previous Paper. Aspirants can bookmark this web page by hitting CTRL+D or like this page on face book and Google Plus.

Subscribe to our free mail services to get instant mails in your mail box or type your comment in below provided comment box for any query or doubts related to this post. Our experts will soon solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

Kerala Postal Circle Admit CardHow To Find Online Study Material
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Health Hazards due to over StudyingCreate Your Own Study Guide
Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment