Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Kerala PSC Model Question Papers 2018–19 Previous Question Papers Download PDF

Kerala PSC Model Question Papers

Download Kerala PSC Question Papers PDF for the preparation of Kerala Public Service Commission Exam from here. Kerala PSC Model Question Papers of the previous year as well as well position wise have provided here for the comfort of applying contenders for Kerala PSC Recruitment.

Contenders, going to submit their online application forms on or before 18/04/2018 for Kerala PSC Vacancies 2018 of Driver- Cum-Office Attendant, Pharmacist Gr-II, Nurse Gr. II (Homoeo), Laboratory Technician Gr II, Junior Clerk, Superintendent (HR), Assistant Professor in Psychiatry and Others can download Kerala PSC Model Question Papers PDF for the preparation of the Upcoming Exam.

Appearing aspirants in KPSC Exam can understands the exam pattern as well as marking scheme along with the details of important topics with the help of Kerala PSC Model Question Papers 2018–19. So what are you waiting for? Scroll down this page which is designed by the team members of recruitmentresult.com for downloading Kerala PSC Previous Question Papers PDF.

Kerala PSC Question Papers

Download Previous Year Kerala PSC Model Question Papers:

Kerala PSC Question Papers 2016Download PDF
Kerala PSC Question Papers 2015Download PDF
Kerala PSC Question Papers 2014Download PDF
 Kerala PSC Previous Question PapersDownload PDF

Download Post Wise Kerala PSC Previous Year Question Papers:

Tradesman – Automobile
Mechanic – Technical Education
Download Kerala PSC Question Papers
Accounts Officer – KELPAMDownload KPSC Question Papers
Mechanic GR II – KSRTCDownload Kerala PSC Previous Question Papers
Lecturer In Civil Engineering –
Govt Polytechnics – Technical Education
Download KPSC Model Question Papers
Pharmacist Gr II – Ims/
Medical Education/
Health Services/
Compounder – Plantation Corporation
Download Kerala PSC Exam Question Papers

Kerala PSC Question Papers Details

കേരള പി.എസ്.സി പരീക്ഷയിൽ പങ്കെടുക്കുന്ന വിദ്യാർഥികൾ കേരള പി.എസ്.സി. ചോദ്യ പേപ്പറുകളുടെ സഹായത്തോടെ തയ്യാറാക്കാൻ സാധിക്കും.

കേരള പി എസ് സി ചോദ്യോത്തര PDF ലിങ്കുകൾ കൂടാതെ, ചോദ്യ ശീർഷകത്തിന്റെ വിഷയം മനസ്സിലാക്കാൻ നിങ്ങളെ സഹായിക്കുന്ന ഉപവിഭാഗത്തിലെ ചില ചോദ്യങ്ങളും ഉത്തരങ്ങളും ഞങ്ങൾ നൽകിയിട്ടുണ്ട്.

Also Check Out Here: Kerala PSC Thulasi Login Page

Kerala PSC Exam Question and Answers

Question1. A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. The present age of his son is:

  1. 14 years
  2. 18 years
  3. 20 years
  4. 22 years

Answer: Option 4

Question2. Six years ago, the ratio of the ages of Kunal and Sagar was 6 : 5. Four years hence, the ratio of their ages will be 11 : 10. What is Sagar’s age at present?

  1. 16 years
  2. 18 years
  3. 20 years
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: Option 1

Question3. The sum of the present ages of a father and his son is 60 years. Six years ago, father’s age was five times the age of the son. After 6 years, son’s age will be:

  1. 12 years
  2. 14 years
  3. 18 years
  4. 20 years

Answer: Option 4

Question4. At present, the ratio between the ages of Arun and Deepak is 4 : 3. After 6 years, Arun’s age will be 26 years. What is the age of Deepak at present?

  1. 12 years
  2. 15 years
  3. 19 and half
  4. 21 years

Answer: Option 2

Question5. Sachin is younger than Rahul by 7 years. If their ages are in the respective ratio of 7: 9, how old is Sachin?

  1. 16 years
  2. 18 years
  3. 28 years
  4. 5 years
  5. None of these

Answer: Option 4

Check Revised: Kerala PSC Syllabus

Question6. The curved surface area of a cylindrical pillar is 264 m2 and its volume is 924 m3. Find the ratio of its diameter to its height.

  1. 3 : 7
  2. 7 : 3
  3. 6 : 7
  4. 7 : 6

Answer: Option 2

Question7.  A cistern of capacity 8000 litres measures externally 3.3 m by 2.6 m by 1.1 m and its walls are 5 cm thick. The thickness of the bottom is:

  1. 90 cm
  2. 1 dm
  3. 1 m
  4. 1 cm

Answer: Option 2

Question8. What is the total surface area of a right circular cone of height 14 cm and base radius 7 cm?

  1. 35 cm2
  2. 462 cm2
  3. 35 cm2
  4. None of these

Answer: Option 3

Question9. A large cube is formed from the material obtained by melting three smaller cubes of 3, 4 and 5 cm side. What is the ratio of the total surface areas of the smaller cubes and the large cube?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 25 : 18
  4. 27 : 20

Answer: Option 3

Question10. How many bricks, each measuring 25 cm x 11.25 cm x 6 cm, will be needed to build a wall of 8 m x 6 m x 22.5 cm?

  1. 5600
  2. 6000
  3. 6400
  4. 7200

Answer: Option 3

Read Here: PSC Previous Years Question Papers

Question11. Guwahati High Court is the judicature of

  1. Nagaland
  2. Arunachal Pradesh
  3. Assam
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question12. Friction can be reduced by changing from

  1. sliding to rolling
  2. rolling to sliding
  3. potential energy to kinetic energy
  4. dynamic to static

Answer: Option 1

Question13. During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

  1. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
  2. Second Permanent Station ‘Maitree’
  3. First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
  4. None of the above

Answer: Option 1

Question14. From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

  • U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
  • Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
  • Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
  • U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer: Option 2

Check More Links Here

Kerala PSC NotificationKerala PSC Exam Time Table
Kerala PSC Assistant Engineer SyllabusKerala PSC VEO Exam
Kerala PSC ResultsKerala PSC Answer Key
Kerala PSC Departmental TestKerala PSC One Time Registration
Kerala PSC LDC SyllabusState PSC Exam

Question15. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

  1. Taoism
  2. Judaism
  3. Zoroastrianism (Parsi Religion)
  4. Shintoism

Answer: Option 3

Question16. Film and TV institute of India is located at

  1. Pune (Maharashtra)
  2. Rajkot (Gujarat)
  3. Pimpri (Maharashtra)
  4. Perambur (Tamilnadu)

Answer: Option 1

Check Out: Public Service Commission Exam Books

Question17. A camera always has

  1. Reels
  2. Flash
  3. Stand
  4. Lens

Answer: Option 4

Question18. What is found necessarily in a race?

  1. Judge
  2. Spectators
  3. Competitor
  4. Prize

Answer: Option 3

Question19. What is found necessarily in game?

  1. Players
  2. Spectators
  3. Referee
  4. Victory

Answer: Option 1

Question20. Which one of the following is always found in factories?

  1. Chimney
  2. Workers
  3. Electricity
  4. Sellers

Answer: Option 2

Get Best Answer: How to Prepare for Written Exam

How to get Kerala PSC Question Papers?

Candidates can download Kerala PSC Model Question Papers directly by following the below mentioned direct links.

  • To download Kerala PSC Question Papers, you have to go through the official website of Kerala Public Service Commission i.e. www.keralapsc.gov.in
  • Afterwards you are required to move your cursor towards Previous Question Paper link.
  • Now a new page will be shown at your computer screen carrying links of Kerala PSC Question Papers.
  • Hit on the appropriate year link of Kerala Public Service Commission Question Papers PDF.
  • Download the Kerala PSC Model Question Paper PDF and then take a print out of Kerala PSC Question Papers.
  • Do practice of the exam with the help of Kerala PSC Question Papers PDF’s.

Kerala PSC Exam Preparation Material

Current Affair PDF

PDF for General Knowledge

pdf12 (1)

Preparation Stuff PDF

pdf12 (1)

Final Note!!

Kerala PSC Model Question Papers 2018–19 can be downloaded by the contenders directly from the Official Site of Kerala Public Service Commission also. Contenders having any query regarding this page of Kerala PSC Question Papers can share their query by dropping comment in below mentioned comment box and our team members will provided you satisfactory answers as soon as possible.


Filed in: PSC, Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment