Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Kerala SET Previous Year Question Papers | With Answer Download PDF

Kerala SET Previous Year Question Papers

Best way to prepare Yourself for Kerala State Eligibility Test is to just to revise on the basis of Kerala SET Previous Year Question Papers. For the easiness of our visitors who have decided to uplift their career in teaching sector must check Kerala SET Question Papers With Answer from here.

Kerala SET Previous Year Question Papers are available here with Answer Key, interested candidates can also download it in the form of PDF by pressing the direct link uttered below for your comfort.

Preparation Form Kerala SET Previous Year Question Papers

Many students who are preparing for Kerala State Eligibility Test must be having a query in their mind that how we should strategies accordingly in order to score good in Kerala SET and for them we have gathered some best Kerala SET Previous Year Question Papers.

LBS Centre for Science and Technology is the conducting body of Kerala State Eligibility Test and it is necessary to get qualified in this entrance examination to grab teacher job in any college or university in Kerala.

Kerala SET Previous Year Question Papers

Candidates must start your preparation from Kerala SET Question Papers, it will make your concept clear and you will also come to know the type of questions that are asked in the exams. Read this page of recruitmentresult.com till end….!

Ques 1. Anthropologist who studies cultures that can be or have been observed first hand from a comparative or historical point of view is called,

  1. Ethnographer
  2. Participant Observer
  3. Ethnologist
  4. Archaeologist

Answer: 3

Check Also: Kerala SET Exam

Ques 2. The marriage of a woman to a number of husbands who are brothers is called:

  1. Sorroral polygyny
  2. Adelphic polyandry
  3. Levirate
  4. Fraternal polyandry

Answer: 4

Ques 3. ————– is the basis and core of all elementary human societies

  1. Clan
  2. Family
  3. Moiety
  4. Cluster

Answer: 2

Ques 4. Name the unilateral kinship group which traces descent through one parent only,either father or mother, and never both.

  1. Sib
  2. Family
  3. Clan
  4. Society

Answer: 1

Ques 5. Ashantis of Ghana are ———— community.

  1. Patrilineal
  2. Polyandrous
  3. Matrilineal
  4. Patriarchal

Answer: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 6. Author of the book ‘The Evolution of Culture’ published in 1959

  1. Raymond Firth
  2. Radcliffe Brown
  3. Malinowski
  4. Leslie

Answer: 4

Ques 7. The classic example of ghost marriage

  1. Toda of Nilgiris
  2. Kattunaicken
  3. Nuer of Africa
  4. Argonauts of Western Pacific

Answer: 3

Ques 8. A mode of kinship reckoning in which all relatives of the same sex and generation are referred to by the same term is called,

  1. Eskimo system
  2. Crow system
  3. Hawaiian system
  4. Iroquois system

Answer: 3

Ques 9. Name the tribal community in Srilanka

  1. Pomos
  2. Maidus
  3. Veddas
  4. Pigmies

Answer: 3

Ques 10. Transhumance is the term connected with,

  1. Agriculture
  2. Horticulture
  3. Sericulture
  4. Pastoralism

Answer: 4

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 11. Name the regional exchange system among tribes of the North Pacific coast of North America celebrated as a festive event.

  1. Potlatch
  2. Kula
  3. Silent trade
  4. Reciprocity

Answer: 1

Ques 12. Chenchus are distributed in,

  1. Tamil Nadu
  2. Andhra Pradesh
  3. Kerala
  4. Maharashtra

Answer: 2

Ques 13. Name the sacred impersonal force in Melanesian and Polynesian religions

  1. Cargo cults
  2. Mana
  3. Magic
  4. Communities

Answer: 2

Ques 14. Bedouins are the tribal people of,

  1. Africa
  2. Arabia
  3. Australia
  4. America

Answer: 2

Ques 15. The worship of spirit is called,

  1. Polytheism
  2. Manism
  3. Animism
  4. Monotheism

Answer: 3

Ques 16. Cattle herding tribe of the Southern Sudan

  1. Gallas
  2. Masais
  3. Nuer
  4. Hottentots

Answer: 3

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Ques 17. Author of the book ‘Rebellious Prophets’

  1. Marvin Haris
  2. Franz Boas
  3. Stephen Fuchs
  4. B. Tylor

Answer: 3

Ques 18. Name the stone technology based on a projectile point that was fastened to the end of a hunting spear and it flourished between 12000 and 11000 B.P in North America.

  1. Harpoons
  2. Clovis tradition
  3. Blade –tool
  4. Hand axe

Answer: 2

Ques 19. Name the anthropologist who studied Trobriand Islanders between 1915-1918

  1. B Weiner
  2. Levi-Straus
  3. Radcliffe Brown
  4. Malinowski

Answer: 4

Ques 20. The genes in bio-chemically different forms are known as

  1. Chromosomes
  2. RNA
  3. DNA
  4. Alleles

Answer: 4

Kerala SET Previous Year Question Papers

  1. Download PDF 2. Download PDF 3. Download PDF 4. Download PDF

We Hope The Above Provided Information Related To The Kerala Set Previous Year Question Papers Will Be Beneficial For You, Those Who Want To Attain Regular Updates Related To The Same, Stay Tuned With This Web Portal Of recruitmentresult.com.

Something That You Should Put An Eye On

Kerala SET Admit CardHow to Prepare for Written Exam
How To Prepare For Online ExamHow to Get in the Mood to Study
Health Hazards due to over StudyingLast Minute Exam Preparation Tips
Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study


Filed in: Question Paper Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment