Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Kerala SET Question Papers 2019 | Previous Papers (2010-2018) Download

Kerala SET Question Papers

For better preparation of Kerala SET 2019 Exam, applicants actually need Kerala SET Previous Year Question Papers. Kerala SET Question Papers PDF is available here for benefit of students. Download Kerala SET Previous Papers PDF (2010-2018) from here and start preparation accordingly.

recruitmentresult.com

Highlights of Kerala SET Exam:

Conducting BodyLBS Centre for Science and Technology
Exam NameKerala State Eligibility Test
LevelState Level
CategoryTeacher
Kerala SET Exam Date09-09-2019  
Question TypeMultiple Choice Question
PapersPaper – I: General Knowledge and AptitudePaper – II: 33 subjects of Specialisation
Duration4 hours
Total no of Questions120 Questions each Paper
MediumEnglish
Official Websitelbscentre.info/set

Kerala SET Question Papers

Kerala SET Question Papers Download PDF:

Name of SubjectsYear / MonthYear/ MonthYear/ Month
Anthropology2017-July2018-Feb2018-July
Arabic2017-July2018-Feb2018-July
Botany2017-July2018-Feb2018-July
Chemistry2017-July2018-Feb2018-July
Commerce2017-July2018-Feb2018-July
Economics2017-July2018-Feb2018-July
English2017-July2018-Feb2018-July
French2017-July2018-Feb2018-July
Gandhian Studies2017-July2018-Feb2018-July
Geography2017-July2018-Feb2018-July
Geology2017-July2018-Feb2018-July
German2017-July2018-Feb2018-July
Hindi2017-July2018-Feb2018-July
History2017-July2018-Feb2018-July
Home Science2017-July2018-Feb2018-July
Islamic History2017-July2018-Feb2018-July
Journalism2017-July2018-Feb2018-July
Kannada2017-July2018-Feb2018-July
Latin2017-July2018-Feb2018-July
Malayalam2017-July2018-Feb2018-July
Mathematics2017-July2018-Feb2018-July
Music2017-July2018-Feb2018-July
Philosophy2017-July2018-Feb2018-July
Physics2017-July2018-Feb2018-July
Political Science2017-July2018-Feb2018-July
Psychology2017-July2018-Feb2018-July
Russian2017-July2018-Feb2018-July
Sanskrit2017-July2018-Feb2018-July
Social Work2017-July2018-Feb2018-July
Sociology2017-July2018-Feb2018-July
Statistics2017-July2018-Feb2018-July
Syriac2017-July2018-Feb2018-July
Tamil2017-July2018-Feb2018-July
Urdu2017-July2018-Feb2018-July
Zoology2017-July2018-Feb2018-July
General Knowledge2017-July2018-Feb2018-July
Official Link to Download  Kerala SET Question Papers From 2010 To 2018

Kerala SET Question Papers with Answers:

Candidates must start your preparation from Kerala SET Question Papers, it will make your concept clear and you will also come to know the type of questions that are asked in the exams. 

Ques 1. Anthropologist who studies cultures that can be or have been observed first hand from a comparative or historical point of view is called,

  1. Ethnographer
  2. Participant Observer
  3. Ethnologist
  4. Archaeologist

Answer: 3

Check Also: Kerala SET Exam

Ques 2. The marriage of a woman to a number of husbands who are brothers is called:

  1. Sorroral polygyny
  2. Adelphic polyandry
  3. Levirate
  4. Fraternal polyandry

Answer: 4

Ques 3. ————– is the basis and core of all elementary human societies

  1. Clan
  2. Family
  3. Moiety
  4. Cluster

Answer: 2

Ques 4. Name the unilateral kinship group which traces descent through one parent only,either father or mother, and never both.

  1. Sib
  2. Family
  3. Clan
  4. Society

Answer: 1

Ques 5. Ashantis of Ghana are ———— community.

  1. Patrilineal
  2. Polyandrous
  3. Matrilineal
  4. Patriarchal

Answer: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 6. Author of the book ‘The Evolution of Culture’ published in 1959

  1. Raymond Firth
  2. Radcliffe Brown
  3. Malinowski
  4. Leslie

Answer: 4

Ques 7. The classic example of ghost marriage

  1. Toda of Nilgiris
  2. Kattunaicken
  3. Nuer of Africa
  4. Argonauts of Western Pacific

Answer: 3

Ques 8. A mode of kinship reckoning in which all relatives of the same sex and generation are referred to by the same term is called,

  1. Eskimo system
  2. Crow system
  3. Hawaiian system
  4. Iroquois system

Answer: 3

Ques 9. Name the tribal community in Srilanka

  1. Pomos
  2. Maidus
  3. Veddas
  4. Pigmies

Answer: 3

Ques 10. Transhumance is the term connected with,

  1. Agriculture
  2. Horticulture
  3. Sericulture
  4. Pastoralism

Answer: 4

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 11. Name the regional exchange system among tribes of the North Pacific coast of North America celebrated as a festive event.

  1. Potlatch
  2. Kula
  3. Silent trade
  4. Reciprocity

Answer: 1

Ques 12. Chenchus are distributed in,

  1. Tamil Nadu
  2. Andhra Pradesh
  3. Kerala
  4. Maharashtra

Answer: 2

Ques 13. Name the sacred impersonal force in Melanesian and Polynesian religions

  1. Cargo cults
  2. Mana
  3. Magic
  4. Communities

Answer: 2

Ques 14. Bedouins are the tribal people of,

  1. Africa
  2. Arabia
  3. Australia
  4. America

Answer: 2

Ques 15. The worship of spirit is called,

  1. Polytheism
  2. Manism
  3. Animism
  4. Monotheism

Answer: 3

Ques 16. Cattle herding tribe of the Southern Sudan

  1. Gallas
  2. Masais
  3. Nuer
  4. Hottentots

Answer: 3

Check Here: Tips to Make Study Interesting

Ques 17. Author of the book ‘Rebellious Prophets’

  1. Marvin Haris
  2. Franz Boas
  3. Stephen Fuchs
  4. B. Tylor

Answer: 3

Ques 18. Name the stone technology based on a projectile point that was fastened to the end of a hunting spear and it flourished between 12000 and 11000 B.P in North America.

  1. Harpoons
  2. Clovis tradition
  3. Blade –tool
  4. Hand axe

Answer: 2

Ques 19. Name the anthropologist who studied Trobriand Islanders between 1915-1918

  1. B Weiner
  2. Levi-Straus
  3. Radcliffe Brown
  4. Malinowski

Answer: 4

Ques 20. The genes in bio-chemically different forms are known as

  1. Chromosomes
  2. RNA
  3. DNA
  4. Alleles

Answer: 4

How to Download Kerala SET Question Papers?

  • To download Kerala SET Question Papers with Answers PDF, candidates first visit the official site that is lbscentre.info/set
  • Go to “DETAILS OF PREVIOUS SET” section and hit “Previous Question Papers” tab.
  • Then on next page, you need to hit the appropriate link for Kerala SET Question Papers.
  • Now Kerala SET Question Papers will be displayed on computer screen within a minute.
  • Download Kerala SET Question Papers PDF on your desktop and take print out of Kerala SET Question Papers and start preparation accordingly.

Get Best Answer: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Kerala State Eligibility Test Question Papers 2019:

Best way to prepare Yourself for Kerala State Eligibility Test is to just to revise Kerala SET Previous Year Papers. For the easiness of our visitors, we have provided Kerala SET Model Papers Questions with Answers along with Kerala SET Question Papers PDF on below page.

Interested candidates can also download Kerala SET Solved Papers in the form of PDF by pressing the direct link uttered above for your comfort. You can subscribe our free email service to get latest updates about Kerala State Eligibility Test Question Papers.

Something That You Should Put An Eye On

How to Solve Objective Type QuestionsHow to Prepare for Written Exam
How To Prepare For Online ExamHow to Get in the Mood to Study
Health Hazards due to over StudyingLast Minute Exam Preparation Tips
Makes Your Brain Work BetterStay Awake All Night To Study

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment