Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

KMAT KERALA Previous Year Question Papers | Sample Papers With Solutions

KMAT KERALA Previous Year Question Papers

Candidates who are preparing for the KMAT Entrance Exam must download the KMAT KERALA Previous Year Question Papers. Practicing from the KMAT KERALA Sample Papers With Solutions is the best way to prepare for the KMAT KERALA 2019 Exam. By preparing from the KMAT Previous Year Question Papers, you can analyze your preparation level and improve your speed and accuracy.

recruitmentresult.com

KMAT KERALA Previous Year Question Papers.

Previous Years Question Papers for KMAT KERALA

In the below table, we have given direct links to download KMAT KERALA Previous Year Question Papers. Check it out Now!!

Download Last 3 Years KMAT KERALA Question PapersDownload from here
Previous Question Paper of KMAT Kerala February 2018Get PDF
KMAT Previous Year Question Paper April 2017Get PDF
KMAT Exam Question Paper for exam in November 2016Get PDF
KMAT Kerala Previous Papers for exam held in April 2016Get PDF
KMAT Question Paper for exam held In 2015Get PDF
KMAT KERALA Previous Year Question Papers of
November 2016
Get PDF
KMAT KERALA Previous Year Question Papers
of April 2016
Get PDF
KMAT KERALA Previous Year Question Papers of 2015Get PDF
KMAT KERALA Previous Year Question Papers of EnglishGet PDF 1 and Get PDF 2
KMAT KERALA Question Paper PdfGet PDF

 KMAT Previous Year Questions with Answers

Ques 1: What will be the difference between the simple interest and compound interest accrued on an amount of j 19,200/- at the end of 3 years @ 12 p.c.p.a?

  1. 6826
  2. 5144
  3. 6176
  4. 1824

Ans: 3

Ques 2: Choose the word which is SIMILAR in meaning as the word ‘sustained’

  1. continuous
  2. frequent
  3. careless
  4. deliberate

Ans: 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 3: How many meaningful English words can be made with the letters ESDO using each letters only once in each word?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three
  5. More than three

Ans: 3

Ques 4: In a certain code GUIDE is written as 49132 and BEAM is written as 8257. How is IMAGE written in that code?

  1. 17542
  2. 15742
  3. 27541
  4. 18542
  5. None of these

Ans: 1

Ques 5: Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

  1. Mustard
  2. Jowar
  3. Wheat
  4. Paddy
  5. Bajra

Ans: 1

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Ques 6: ‘Steel’ is related to ‘Alloy’ in the same way as ‘Zinc’ is related to ––––?

  1. Metal
  2. Alloy
  3. Non – Metal
  4. Halogen
  5. Compound

Ans: 1

Ques 7: Three cubes of iron, whose sides are 6cm, 8cm and 10cm respectivily, are melted and formed into a single cube. The edge of the new cube formed is

  1. 18 cm
  2. 12 cm
  3. 15 cm
  4. 14 cm
  5. None of these

Ans: 2

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 8: A single discount equivalent to two successive discounts of 18% and 20 % is

  1. 36%
  2. 35%
  3. 4%
  4. 60%

Ans: 3

Ques 9: If Narendra goes to his office on cycle at a speed of 10 Kmph, he reaches the office late by 5 minutes. If he goes at a speed of 12Kmph, he reaches office 10 minutes before time. The distance between office and his home is

  1. 8 Km
  2. 10 Km
  3. 15 Km
  4. 12 Km
  5. None of these

Ans: 3

Ques 10: The number obtained after interchanging the two digits of a two digit number is greater than the original number by 9. If the sum of the two digits of the number is 13, what is the original number?

  1. 67
  2. 58
  3. 76
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Ans: 5

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

KMAT Kerala Preparation Books

KMAT Kerala Study MaterialAuthor/Publication
Pearson Guide to Quantitative Aptitude and Data Interpretation for CATNishit Sinha
Pearson Guide to Verbal Ability and Logical Reasoning for CATNishit Sinha
Quantitative Aptitude for Competitive Examination Tips, Techniques, and Short-cut MethodsAbhijit Guha
How to Prepare for Data Interpretation for the CATArun Sharma
Business English and CommunicationClark Zimmer
Verbal Ability and Reading Comprehension by Ajay Singh, PublisherAjay Singh
Class 8th, 9th, 10th, 11th and 12th TextbooksNCERT/ Kerala State Board

KMAT Kerala Question Papers

Kerala Management Aptitude Test is known as KMAT Kerala which is conducted by University of Kerala supervised by Admission Supervisory Committee. KMAT Kerala exam is a gateway for candidates to get admissions to various management schools across Kerala.

Check these Related Links:

KMAT Admit CardGet Details
KMAT ResultsGet Details
KMAT Kerala SyllabusGet Details
KMAT Kerala Application FormGet Details

KMAT KERALA 2019 Previous Years Question Papers

Practicing KMAT sample papers and KMAT KERALA Previous Year Question Papers is most important part of preparation as it helps find your weak areas. During revisions of KMAT KERALA Syllabus, Candidates need to solve KMAT Previous Question Papers to boost their preparation levels.

Note:

Candidates we hope that above information about KMAT KERALA Previous Year Question Papers 2019 has been useful. For any query or suggestion regarding KMAT KERALA Previous Year Question Papers 2019, comment in the below given comment box.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage StressTips for Faster Writing in Exam
Health Hazards due to over StudyingTips to Make Study Interesting
Tips to Reaching Your Full PotentialHow To Find Online Study Material
Makes Your Brain Work BetterStrategies To Improve Memory

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment