Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

KPTCL Question Papers 2019 JA/JE/AE/AEE/JLM Previous Year Paper PDF Online

KPTCL Question Papers

Download KPTCL Question Papers 2019 from here!! Candidates who have applied for  KPTCL Recruitment and are going to appear in KPTCL Exam to fill 3646 posts of JA, JE, AE, AEE, JLM and Others can download KPTCL Previous Year Paper PDF via online mode and start their preparation, as KPTCL Previous Papers are the best resource to start preparation of exam.

recruitmentresult.com

KPTCL Question Papers 2019 Overview:

OrganizationKarnataka Power TransmissionCorporation Limited
Number of KPTCL Vacancies3646
KPTCL Posts NameJA, JE, AE, AEE, JLM and Others
CategoryKPTCL 2019 Question Papers
KPTCL Exam DateUpdating Soon
Official Websitewww.kptcl.com

KPTCL Question Papers

KPTCL Question Papers Download:

Aspirants can download below given KPTCL Question Paper for better preparation, as it helps in raising the preparation level as well as carve out your strong and weak areas. So, practice using below given KPTCL Exam Question Papers to score good marks in exams.

KPTCL Previous PaperKPTCL Question Papers PDF
KPTCL JE Question PaperDownload Here
KPTCL AE Question PaperDownload Here
KPTCL Question Papers KannadaDownload Here
KPTCL Previous Year Papers for EnglishDownload Here
KPTCL Question Papers for Quantitative AptitudeDownload Here
KPTCL Model Question PaperDownload Here
KPTCL Question PapersDownload Here

KPTCL Questions and Answers

Ques 1: The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction

Ans: 2

Ques 2: A and B together can finish a work in 30 days. They worked for it for 20 days and then B left the work. The remaining work was done by A alone in 20 days more. In how many days can A alone finish the work?

  1. 48 days
  2. 50 days
  3. 54 days
  4. 60 days

Ans: 4

Ques 3: 66 cubic centimetres of silver is drawn into a wire 1 mm in diameter. The length of the wire in metres will be:

  1. 84
  2. 90
  3. 168
  4. 336

Ans: 1

Ques 4: An accurate clock shows 8 o’clock in the morning. Through how may degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o’clock in the afternoon?

  1. 144°
  2. 150°
  3. 168°
  4. 180°

Ans: 4

Ques 5: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Ans: 2

More Links Related to KPTCL

KPTCL Admit CardCheck Here
KPTCL SyllabusCheck Here
KPTCL RecruitmentCheck Here
KPTCL ResultCheck Here
KPTCL BooksCheck Here
Official WebsiteHit Here

Ques 6: We hear of two envoys being sent to the Roman kings, one in 27-28 AD to the court of Augustus and the other in 110-20 AD to the court of

  1. Cartius
  2. Trajan
  3. Nero
  4. Brutus

Ans: 2

Ques 7: The troops raised by the emperor but not paid directly the state and place under the charge of mansabadars were known as:

  1. Walashahi
  2. Barawardi
  3. JCumaki
  4. Dakhili

Ans: 4

Ques 8: The system of competitive examination for civil service was accepted in principle in the year

  1. 1833
  2. 1853
  3. 1858
  4. 1882

Ans: 2

Ques 9: The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

  1. Nirvana
  2. Sangha
  3. Buddha
  4. Dhamma

Ans: 1

Ques 10: Select Correct Word

  1. Agressive
  2. Agrressive
  3. Aggressive
  4. Aggresive

Ans: 3

Did You Know? How Do Toppers Study?

Ques 11: The perimeter of two similar triangles ABC and PQR are 36 cms and 24 cms respectively. If PQ = 10 cm then the length of AB is

  1. 18 cm
  2. 12 cm
  3. 15 cm
  4. 30 cm

Ans: 3

Ques 12: Gautam travels 160 kms at 32 kmph and returns at 40 kmph. Then average speed is

  1. 72 kmph
  2. 11 kmph
  3. 36 kmph
  4. 55 kmph

Ans: 4

Ques 13: Venturi tube is used for

  1. measuring intensity of earthquakes
  2. measuring specific gravity
  3. measuring density
  4. measuring flow of a fluid

Ans: 4

Ques 14: Theory of Idealism was expounded by George Hegal, Bishop George and Berkeley According to this

  1. mathli is an illusion and that the only reality that which exists mentally
  2. good was pleasure and that evil was pain
  3. base of knowledge is sense-experience, that is, observations governed by scientific principles
  4. all knowledge is derived from sensory experience, by observing and experimenting

Ans: 1

Ques 15: The difference of heights of the tunnels above rail tops of BG and MG tracks is kept

  1. 30 m
  2. 45 m
  3. 60 m
  4. 75 m

Ans: 3

Must Read: Tips To Create Study Guide

Ques 16: A smooth cylinder lying on its convex surface remains in __________ equilibrium.

  1. stable
  2. unstable
  3. neutral
  4. none of these

Ans: 2

Ques 17: If the resultant of two equal forces has the same magnitude as either of the forces, then the angle between the two forces is

  1. 30°
  2. 60°
  3. 90°
  4. 120°

Ans: 4

Ques 18: A body of weight W is required to move up on rough inclined plane whose angle of inclination with the horizontal is α. The effort applied parallel to the plane is given by (where μ = tanφ = Coefficient of friction between the plane and the body.)

  1. P = W tanα
  2. P = W tan(α + φ)
  3. P = W (sinα + μcosα)
  4. P = W (cosα + μsinα)

Ans: 3

Ques 19: The velocity ratio in case of an inclined plane inclined at angle θ to the horizontal and weight being pulled up the inclined plane by vertical effort is

  1. sin θ
  2. cos θ
  3. tan θ
  4. cosec θ

Ans: 1

Ques 20: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to strike the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity

  1. v
  2. v/2
  3. /4
  4. v/8

Ans: 2

Must Read: How To Find Online Study Material

KPTCL Previous Question Paper

Most of the candidates find difficult to crack KPTCL Exam. But using apt study resources one can easily cracks the examination, and KPTCL Sample Question Papers are one of the best resources for preparation. So, candidates are advised to download KPTCL Model Question Papers With Answers from this page. You can also download KPTCL Question Papers in PDF Format from here.

Candidates Also Search For:

  • KPTCL Junior Assistant Question Papers
  • KPTCL Previous Question Papers for Electrical PDF
  • KPTCL AEE Question Paper
  • KPTCL JE Previous Year Question Paper
  • KPTCL Old Question Papers

Final Note:

We have provided KPTCL Question Papers 2019 on this page. Candidates can download KPTCL Model Question Papers and start their preparation for upcoming KPTCL Recruitment Exam.

If you have any kind of query concerning KPTCL Previous Year Question Papers given above on this page, then share with us by posting your comments in below given comment box.

Have a Link on Below Given Links!

Last Minute Exam Preparation TipsHow to Prepare for Written Exam
How to Solve Objective Type QuestionsHow To Score Good Grades
10 Great Techniques To Read Faster Than OthersWhat Are Your Strength and Weakness?
How to Prepare for Written ExamHow to Solve a Problem in Exam Correctly

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment