Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

KSET Previous Year Question Papers | Free Download Karnataka SET Model Paper

KSET Previous Year Question Papers

Download Now Free KSET Question Papers!! Candidates preparing for Karnataka SET can check the important topics by going through the KSET Previous Year Question Papers and KSET Model Paper. Hit on the below mentioned direct links to obtain KSET Previous Year Question Paper PDF.

recruitmentresult.com

KSET Previous Year Question Papers

KSET 2017 Question PapersGet HereAnswer Key
KSET 2016 Question PapersGet HereAnswer Key
KSET 2015 Question PapersGet HereAnswer Key
KSET 2014 Question PapersGet HereAnswer Key

Other Important Links Related to KSET..

KSET Previous Question Papers

Ques 1: Don’t interrupt him while he is speaking.

  1. break in upon
  2. break open
  3. break through
  4. break out

Ans: 1

Ques 2: Embroil

  1. to anger
  2. to bring to boiling point
  3. to encompass
  4. to involve in dissension or strife

Ans: 4

Ques 3: Which Bank has launched an overdraft (OD) facility for micro and small enterprise (MSE) customers across its branches nationally?

  1. Ujjivan Small Finance Bank
  2. Airtel Payments Bank
  3. State Bank of India
  4. City Bank

Ans: 1

Read Out: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 4: Which of the following is not the function of RBI?

  1. Printing of currency
  2. Controller of credit
  3. Issuance of coins
  4. Custodian of foreign currency

Ans: 3

Ques 5: The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650

Ans: 1

Ques 6: What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

  1. 04
  2. 06
  3. 80
  4. 30

Ans: 1

Ques 7: 4 men and 6 women can complete a work in 8 days, while 3 men and 7 women can complete it in 10 days. In how many days will 10 women complete it?

  1. 35
  2. 40
  3. 45
  4. 50

Ans: 2

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques 8: X and Y can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. X started the work alone and then after 4 days Y joined him till the completion of the work. How long did the work last?

  1. 6 days
  2. 10 days
  3. 15 days
  4. 20 days

Ans: 2

Ques 9: Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

  1. 7 hours 30 minutes
  2. 8 hours
  3. 8 hours 15 minutes
  4. 8 hours 25 minutes

Ans: 3

Ques 10: If 20% of a = b, then b% of 20 is the same as:

  1. 4% of a
  2. 5% of a
  3. 20% of a
  4. None of these

Ans: 1

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Ques 11: Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A : B.

  1. 2 : 3
  2. 1 : 1
  3. 3 : 4
  4. 4 : 3

Ans: 4

Ques 12: In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

  1. 2700
  2. 2900
  3. 3000
  4. 3100

Ans: 1

Ques 13: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Ans: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 14: The banker’s discount on a bill due 4 months hence at 15% is Rs. 420. The true discount is:

  1. 400
  2. 360
  3. 480
  4. 320

Ans: 1

Ques 15: Which of the following is tropical grassland?

  1. Taiga
  2. Savannah
  3. Pampas
  4. Prairies

Ans: 2

Ques 16: The temperature increases rapidly after

  1. ionosphere
  2. exosphere
  3. stratosphere
  4. troposphere

Ans: 1

Ques 17: The groundwater can become confined between two impermeable layers. This type of enclosed water is called

  1. artesian
  2. artesian well
  3. unconfined groundwater
  4. confined groundwater

Ans: 1

Know Here: How Can You Write Fast In Exams?

Ques 18: The highest degree of concentration of mineral deposits are found in

  1. northeastern zone
  2. northwestern zone
  3. southern zone
  4. All of the above

Ans: 1

Ques 19: The iron ore mined at Bailadila is mostly

  1. haematite
  2. siderite
  3. limonite
  4. magnetic

Ans: 1

Ques 20: The largest dune files are found in

  1. Middle East
  2. North Africa
  3. both (a) and (b)
  4. None of the above

Ans: 3

You May Read This: Tips to Manage Time In Exam

KSET Exam Pattern

  • Paper 1 consist of questions on teaching and Aptitude.
  • Paper 2 and 3 consists of questions on specialized subjects.
  • Each question will carry 2 marks.
  • The question will be of type MCQ (Multiple choice questions).

KSET Exam Scheme

PaperMarksNumber of QuestionDuration
Session – First
I10060 out of which 50
questions to be attempted
1 ¼ Hours
(09.30 A.M to 10.45 A.M)
II10050 questions all are
compulsory
1 ¼ Hours
(11.00 A.M to 12.15 PM)
Session – Second
III15075 questions all are
compulsory
2 ½ Hours
(01.30 P.M to 4.00 P.M)

KSET Previous Question Papers

Karnataka State Eligibility Test is organized by Moulya Bhavan, University of Mysore. With the help of KSET Previous Year Question Papers, candidates may get idea about type of questions covered in exam.

Karnataka State Eligibility Test (K-SET) Center for Lectureship organizes this test in 32 subject specializations. KSET comprise of three papers consisting of multiple choice questions (MCQ). In paper 1 question are asked from teaching and aptitude.

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Get Here – KSET Previous Year Question Papers

Aspirants may download free Karnataka SET Model Paper from this page. Karnataka SET Previous Year Question Papers will guide in knowing difficulty of questions, section-wise questions, etc. On the basis of score in KSET exam, aspirants get hired for lecturer, teacher, and assistant professor positions.

Note:

To attain all the latest updates and notification about the KSET Previous Year Question Papers, candidates are advised to stay in touch with our web portal.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Common Mistakes You Make in TestsHow To Maximize Your Score In Exam
Tips To Score Good MarksHow to Solve a Problem in Exam Correctly
Strategies To Improve MemoryTips to Manage Stress

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment