Check Your Email To Activate the Confirmation Link


LIC ADO Sample Paper 2017 Prepare From Last 5 Year Question Papers PDF

LIC ADO Sample Paper

Eagerly Wish To Qualify LIC ADO Exam! Begin Your Preparation through Last 5 Year LIC ADO Sample Paper…Aspirants, who’ve applied for LIC Assistant Administrative Officer Exam, may get LIC ADO Sample Question Papers in pdf format from this page and prepare better than the best. LIC ADO Question Papers With Answers helps you to crack LIC ADO Recruitment Exam. Job appliers, you may bookmark our web portal using control+d to get latest information about LIC ADO Sample Paper 2017 on your instant access.   

Life Insurance Corporation conducts LIC ADO Examination for those aspirants, who wish to grab Assistant Administrative Officer Posts.  Yearly, a large no. of candidates applies for this recruitment exam. This web page is published by recruitmentresult.com where you can find LIC Assistant Administrative Officer Exam Sample Papers and all kind of study material online for facing the problems in the examination.

LIC ADO Sample Paper 2017 consists of the following sections:

  • Test of Reasoning and Numerical Ability
  • General Knowledge
  • Current Affairs and
  • English Language with Special emphasis on Grammar & Vocabulary

LIC ADO Sample Papers PDF

LIC ADO Question Papers 1 Download Here
LIC ADO Question Papers 2 Download Here
LIC ADO Question Papers 3 Download Here
LIC ADO Question Papers 4 Download Here

LIC ADO Sample Paper

Job Searchers may download free PDF of LIC ADO Sample Paper 2016 with Answers. Here some questions are mention by which candidates may know that which type of questions come in the LIC ADO Examination.

(Ques1-4). Find out the correct answers:

Ques1. Coconut: Shell: Letter:?

a)    Mail

b)    Letterbox

c)    Stamp

d)    Envelop

Ans. D)

Ques2. Much: Many:: Measure: ?

a)    Calculate

b)    Weight

c)    Count

d)    Measurement

Ans. B)

Read Also: Tips To Create Your Own Study Guide

Ques3. Ice: Coolness:: Earth: ?

a)    Forest

b)    Weight

c)    Ocean

d)    Gravitation

Ans. D)

Ques4. Income: Profit :: Expenditure: ?

a)    Balance

b)    Sale

c)    Loss

d)    Surplus

Ans. C)

Ques 5. What J. B. Dunlop invented?

a)    Pneumatic rubber tire

b)    Automobile wheel rim

c)    Rubber boot

d)    Model airplanes

Ans. A)

Check These Quick Links:

Ques6. It travels over land and water. Who invented the HOVERCRAFT?

a)    S. Sperrow

b)    O. Stricheg

c)    T. Henman

d)    Cockerell

Ans. D)

Ques7. The man to who I sold my house was a cheat.

a)    to whom I sell

b)    to who I sell

c)    who was sold to

d)    to whom I sold

Ans D)

You May Read This: Common Mistakes You Make in Tests

Ques8. The owner of a furniture shop charges his customer 18% more than the coast price. If a customer paid Rs. 10,207 for a dining table, then what was the original price of the dining table?

a)    Rs. 9,240

b)    Rs. 8,650

c)    Rs. 9,840

d)    Rs. 7,670

e)    None of these

Ans. B)

Ques9. The product of two consecutive odd numbers is 2303. What is the greater number?

a)    45

b)    47

c)    51

d)    49

e)    None of these

Ans. D)

Ques10. The cost of 2 watches and 2 lockets is Rs. 10,800. What is the cost of 6 watches and 3 lockets?

a)    Rs. 18,400

b)    Rs. 15,850

c)    Rs. 12,600

d)    Cannot be determined

e)    None of these

Ans E)

You May Read This: How to Prepare for Maths

Ques11. Which amongst the following is NOT an insurance company functioning in India?

a)    ICICI Prudential

b)    ING Vysya

c)    ICICI Lombard

d)    New India Assurance Company Limited

e)    National Securities Depository Ltd.

Ans. E)

Ques12.  Which of the following awards is given for excellence in the field of Sports?

a)    Gnanpith Award

b)    Bharat Ratna Award

c)    Arjuna Aaward

d)    Kalidas Samman

e)    None of these

Ans. C)

Check Here: How To Find Online Study Material

Ques13. How many such pairs of letters are there in the word TRANSFER each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?

a)    None

b)    One

c)    Two

d)    Three

e)    More than three

Ans D)

Ques14. In a certain code TRILOGY is written as HQSMXFN. How is CREDITS written in that code?





e)    None of these

Ans. A)

Ques15. Which of the following types of companies/ organisations issue ULIP? (The ULIPS were recently in news)

a)    Insurance companies

b)    Banks

c)    NABARD

d)    RBI

e)    All of these

Ans. A)

You Can Also Check: How To Prepare For GK For Competitive Exams

Ques16. Which one of the following is correct?

Player — Sport

a)    Jeev Milkha Singh —Tennis

b)    Jhulan Goswami —Cricket

c)    Baichung Bhutia —Hockey

d)    Pankaj Advani —Badminton

Ans B)

Ques17. Nilgiri, Himgiri and ‘Beas’ are—

a)    Aircraft Carrier ships

b)    Frigates

c)    Nuclear submarines

d)    Oil tankers of ONGC

Ans. B)

Ques18. Which is the biggest enterprise of the Government of India?

a)    Postal and Telegraph

b)    Railways

c)    Banking

d)    Shipping

Ans. B)

Read Here: How to Prepare for English

Ques19.In which type of competition does Marginal Revenue Curve coincide with Average Revenue Curve?

a)    Monopoly

b)    Imperfect Competition

c)    Perfect Competition

d)    Monopolistic Competition

Ans. C)

Ques20. Balwant Rai Mehta Committee suggested that the structure of Panchayati Raj should consist of—

a)    The village, the block and the district levels

b)    The mandal and the district levels

c)    The village, the district and the State levels

d)    The village, the mandal, the district and the State levels

Ans A)

Check These Quick Links: 

LIC ADO Previous Paper helps in recognizing the pattern of questions that will be inquired in the examination and question paper is most helpful for those who are preparing for any exams. LIC Assistant Administrative Officer Sample Papers proceed as a guide in understanding question pattern & the complexity level of all paper.

Applicants are requested to Subscribe Our Free Email Service of our web portal for getting latest details and you can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the below stated comment box and our team member will entertain your query as soon possible.

Filed in: Entrance Exam, Preparation Tips, Question & Answers, Question Paper


Leave a Reply

Submit Comment