Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

LSAT Sample Papers 2019 Download (Section wise)–Previous Year PDF Solved

LSAT Sample Papers 2019

LSAT India is going to be conducted in May 2019!! Applicants who are going to appear in the examination they can download the solved PDF of LSAT Sample Papers 2019 by hitting the direct link stated below.

With the aim of helping students, recruitmentresult.com is providing some important questions along with LSAT Previous Year Paper PDF. From here candidates will be able to download the Section wise LSAT Sample Papers.

Press Here to Download LSAT India Sample Papers

LSAT Sample Paper 1

LSAT Sample Paper 2

LSAT Sample Paper 3

LSAT Sample Paper 4

Through LSAT Question Paper, candidates will get an idea about questions, marking scheme, sequence of questions and the paper pattern that was followed in the previous year’s law examination.

Candidates who want to know more in regards with LSAT Sample Papers 2019 they can go through below section of this page which is well created by the team members of recruitmentresult.com.

LSAT Sample Papers

Overview of LSAT 2019

Exam NameLaw School Admission Test for India
Abbreviated NameLSAT India
Conducting bodyPearson VUE
Courses offeredBA LLB, BBA LLB, BCom LLB, BSc LLB, three-year LLB and LLM
TypeUndergraduate and Postgraduate
LevelNational
Mode of examinationPaper and Pencil (Offline)
Number of participating institutes85+
Number of test centres22+

Check Details Of: LSAT Application Form

LSAT Important Question and Answers

Question1: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Presentation 2.Recommendation 3. Arrival 4.Discussion 5.Introduction
  2. 5, 3, 4, 1, 2
  3. 3, 5, 4, 2, 1
  4. 3, 5, 1, 4, 2
  5. 5, 3, 1, 2, 4

Answer: 3

Question2: What was the day on 15th august 1947?

  1. Friday
  2. Saturday
  3. Sunday
  4. Thursday

Answer: 1

Also Get: LSAT Syllabus

Question3: Today is Monday. After 61 days, it will be:

  1. Tuesday
  2. Monday
  3. Sunday
  4. Saturday

Answer: 4

Question4: In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

  1. 2500
  2. 2700
  3. 2900
  4. 3100

Answer: 2

Question5: A bag contains 50 P, 25 P and 10 P coins in the ratio 5: 9: 4, amounting to Rs. 206. Find the number of coins of each type respectively.

  1. 360, 160, 200
  2. 160, 360, 200
  3. 200, 360,160
  4. 200,160,300

Answer: 3

Question6: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Do You Know: How To Find Online Study Material

Question7: (112×54)=?;

  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200

Answer: 2

Question8: It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

  1. 216+1
  2. 216-1
  3. 7×223
  4. 296+1

Answer: 4

Question9: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Question10: 1397 x 1397 = ?

  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719

Answer: 1

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question11: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question12: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question14: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Get Best Answer: How to Prepare for Written Exam

Question15: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

LSAT Exam Pattern 2019:

Candidates will be given 100 questions to attempt in 2 hours 20 minutes duration. The law examination will include questions from Analytical Reasoning, Logical Reasoning and Reading Comprehension.

SectionNumber of questionsDuration
Reading Comprehension26 to 28 (approx)35
Analytical Reasoning22 to 24 (approx)35
Logical Reasoning (Two sections)24 to 28 (approx) for each section35+35(70)
Variable section (Unscored)35
Writing section (Unscored)35

LSAT Exam Dates:

EventsDates
Issue of Notification04-10-2018
Commencement of Application form15-10-2018
End of Application form06-05-2019
Release of Admit card09-05-2019 to 18-05-2019
LSAT India 201919-05-2019
LSAT India Result 201901-06-2019
CounsellingAs notified by different participating institutes*

Final Words

Keep in touch with this web page to get complete details of LSAT Sample Papers 2019. Also subscribe to our free mail services to get instant mails directly in your mail box.

Something That You Should Put An Eye On

LSAT Admit CardLSAT
LSAT ResultStrategies To Improve Memory
How Can You Write Fast In Exams?Tips To Create Your Own Study Guide
Tips to Manage Time In ExamHow To Maximize Your Score In Exam

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment