Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


MAH CET Previous Year Question Papers | MBA/MMS Sample Papers 2018 PDF

MAH CET Previous Year Question Papers

Download MAH CET Previous Year Question Papers through this page!!! Candidates who are preparing for upcoming MAH CET and MMS CET 2018 Examination they must download MAH CET Sample Papers 2018 PDF by hitting the links provided on below section of this page.

Directorate of Technical Education Maharastra Authority is going to conduct MAH CET Entrance Examination to give admission to eligible candidates in MBA/MMS Courses. The MAH CET 2018 Test will be organized in the Month of May 2018

MH CET Question Papers 2018

Maharashtra Common Entrance Test 2018 Admission to the management courses such as MBA/MMS/PGDBM/PGDM is a centralized process and covered under Centralized Admission Process (CAP) carried out by the Competent Authority of the State of Maharashtra.

Here on the page of recruitmentresult.com we have provided the complete list of MAH CET Previous Year Question Papers. So those candidates who are going to take part in Maharashtra Common Entrance Test 2018 they can download the previous year papers.

MAH CET Previous Year Question Papers

Candidates can download MAH CET MBA practice papers for the exam. DTE, Maharashtra also releases sample questions for MAH CET MBA Exam along with the notification. Practicing the MAH CET MBA sample papers and practice papers will improve candidates question solving ability, speed and accuracy.

Download MAH CET 2012 Paper

Part 1 Maharashtra MHCET 2012 MBA CET actual paper PDF Logic section

Get Here
Part 2 Maharashtra MHCET 2012 MBA CET actual paper PDF Quant and Data Interpretation sectionGet Here
Part 3 Maharashtra MHCET 2012 MBA CET actual paper PDF Verbal Section

Get Here

Maharashtra MBA CET 2011 Paper
Maharashtra MBA CET 2011 paper PDFGet here
Maharashtra MBA CET 2011 paper SolutionGet here
Maharashtra MBA CET 2010 Paper Available Online:
Maharashtra MBA CET 2010 paper PDF questionsGet here
Maharashtra MBA CET 2010 paper SolutionGet here
Maharashtra MBA CET 2009 Paper PDF Online With Solutions
PAPER – Maharashtra MBA CET 2009 paper PDF online with solutionsGet Here
SOLUTIONS – Maharashtra MBA CET 2009 paper PDF online with solutionsGet Here
Maharashtra MBA CET 2008 Paper PDF Online With Solutions
PAPER – Maharashtra MBA CET 2008 paper PDF online with solutionsGet here

Maharashtra MBA CET 2007 Paper PDF Online With Solutions

PAPER – Maharashtra MBA CET 2007 paper PDF online with solutionsGet here
SOLUTIONS – Maharashtra MBA CET 2007 paper PDF online with solutionsGet here

Maharashtra MBA CET 2006 Paper PDF Online With Solutions

SOLUTIONS – Maharashtra MBA CET 2006 paper PDF online with solutionsGet here

MAH CET Preparation Tips

Directorate of Technical Education (DTE) Maharashtra organizes MAH CET Exam for providing admission in MBA courses. MAH CET Preparation Tips acts as a useful stuff to crack MAH CET MBA Exam.

This year, Maharashtra Common Entrance Test is scheduled to be held on 1st week of March 2018. Aspirants may take a look of Maharashtra Common Entrance Test Cracking Tips well prescribed in below provided link.

Read Also>> MAH CET Preparation Tips

MAH CET Question and Answers

MAH CET Sample Papers are the best resource to prepare for the exam. It will help candidates in self-evaluation and gauge their understanding of the concepts that they are studying for the examination.

Question 1: Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Question2: Mara runs faster than Gail.

Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

  1. true
  2. false
  3. uncertain

Answer: 2

Check Also: MBA Preparation Books List

Question3: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator – employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation –

  1. Encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
  2. is crucial for the survival of an individual and organisation.
  3. is the product of an individual’s physical and mental energy.
  4. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
  5. Makes organisation and society inseparable.

Answer: 1

Question 4: One of the important humanitarian by-products of technology is the greater dignity and value that it imparts to human labour. In a highly industrialized society, there is no essential difference between Brahmin and Dalit, Muslim and Hindu; they are equally useful and hence equally valuable for in the industrial society individual productivity fixes the size of the pay cheque and this fixes social status.

The passage best supports the statement that:

  1. Technology decides individual’s social status.
  2. Castes and religions are man-made.
  3. Human labor has dignity and value.
  4. All individuals, irrespective of caste and creed, are born equal.
  5. Industrial society is a great leveller of men.

Answer: 3

Question 5: 32 31 32 29 32 27 32

  1. 25 32
  2. 31 32
  3. 29 32
  4. 25 30
  5. 29 30

Answer: 1

Want to Know? Ways Exercise Makes Your Brain Work Better

Question 6: 4, 13, 40, 121,?

  1. 350
  2. 360
  3. 364
  4. 362

Answer: 3

Question 7: The wrong number in the sequence 8, 13, 21, 32, 46, 62, 83, is

  1. 32
  2. 46
  3. 62
  4. 83

Answer: 3

Question 8: A insurance company offers 10% compound interest per half year. Sumit deposits Rs. 3600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount sumit would have gained by way of interest is:

  1. Rs 549
  2. Rs 596
  3. Rs 1287
  4. Rs 289

Answer: 1

Question 9: Shivam wants to sell his refrigerator . The shopkeeper gave him  two offers, one at Rs. 8,000 cash and the other at a credit of Rs. 6,000 to be paid after 8 months, money being at 18% per annum. Which one is better offer?

  1. 6000 at credit
  2. 8000 in cash
  3. Both Rs.6000 at credit and Rs.8000 in cash
  4. Can’t be determined

Answer: 2

Question 10: Two vessels X and Y contain cold drink and soda in the ratio 7 : 5 and 17 : 7 respectively. In what ratio should the mixtures from two vessels X and Y be mixed to get a new mixture containing cold drink and soda in the ratio 5 : 3?

  1. 3 : 2
  2. 2 : 1
  3. 1 : 2
  4. 3 : 4

Answer: 2

Question11: One who has little faith in human sincerity and goodness

  1. Egoist
  2. Fatalist
  3. Stoic
  4. Cynic

Answer: 4

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question12: A prima facie case is such

  1. As it seems at first sight
  2. As it is made to seem at first sight
  3. As it turns out to be at the end
  4. As it seems to the court after a number of hearings

Answer: 1

Question 13: A person who knows many foreign languages

  1. Linguist
  2. Grammarian
  3. Polyglot
  4. Bilingual

Answer: 1

Question14: List of the business or subjects to be considered at a meeting

  1. Schedule
  2. Timetable
  3. Agenda
  4. Plan

Answer: 3

Question 15: One who eats everything

  1. Omnivorous
  2. Omniscient
  3. Irrestible
  4. Insolvent

Answer: 1

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Benefits of MAH CET MBA/MMS Sample Papers:

Sample papers are the best resource to prepare for the exam. Here are some benefits of solving MAH CET sample papers.

  • MAH CET MBA sample papers will helps candidates in self-evaluation and gauge their understanding of the concepts that they are studying for the examination.
  • Solving sample papers will increase speed, time-management skills and accuracy.
  • Regular practice of MAH CET MMS sample papers improves question-solving ability and boost confidence during the exam.
  • MAH CET MBA sample papers also help candidates in their revision.
  • The sample papers of MMS help candidates to understand the structure of exam and nature of questions.

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Final Words:

Keep in touch with this web page to get updates of MAH CET Previous Year Question Papers. You can bookmark this web page or like this page on face book and Google Plus. Type your comment in below comment box for having any query or doubts related to this post. Our experts will try to solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

MAH CET CounsellingMBA Entrance Exams
Tips to Make Study InterestingHow to Get in the Mood to Study
Stay Awake All Night To StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
Tips to Get Motivated for EverythingSolve a Problem in Exam Correctly

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment