Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Maruti Suzuki Placement Paper | Previous Year Placement Interview Ques/Ans

Maruti Suzuki Placement Paper

To prepare for the Maruti Suzuki Recruitment exam, candidate must practice from the Maruti Suzuki Placement Paper. Candidates can also practice from the Previous Year Placement Interview Ques/Ans given in this page.

Fresher candidates can take help from Maruti Suzuki Placement Paper to get an idea about what type of question will be asked in the Maruti Suzuki Placement exam. Candidates must practice from these Maruti Suzuki Interview Ques/Ans to clear the interview.

Maruti Suzuki Placement Interview Ques/Ans

Maruti Suzuki, India’s leading Car Manufacture Company mostly hires candidates for only mechanical profile. Candidates have to clear the written exam/ technical and HR interview round to get selected for Maruti Suzuki Job.

Download Maruti Suzuki Placement Paper from Here!!

Candidates can collect further information about the Previous Year Maruti Suzuki Placement Paper by going through this page which is well developed by expert team members of the page recruitmentresult.com.

Maruti Suzuki Placement Paper

Ques1. A vessel is filled with liquid, 3 parts of which are water and 5 parts of syrup. How much of the mixture must be drawn off and replaced with water so that the mixture may be half water and half syrup?

  1. 1 / 3
  2. 1 / 4
  3. 1 / 5
  4. 1 / 7

Ans:3

Must Read: How to Prepare for Written Exam

Ques2. The angle of elevation of the sun, when the length of the shadow of a tree is √3 times the height of the tree

  1. 30°
  2. 45°
  3. 60°
  4. 90°

Ans: 1

Ques3. The speed of a car increases by 2 kms after every one hour. If the distance travelling in the first one hour was 35 kms. what was the total distance travelled in 12 hours?

  1. 456 kms
  2. 482 kms
  3. 552 kms
  4. 556 kms

Ans:3

Ques4. Three Science classes A, B and C take a Life Science test. The average score of students of class A is83. The average score of students class B is 76. The average score of class C is 85. The average score of class A and 8 is 79 and average score of class B and C is 81. Then the average score. Of classes A, B and C is

  1. 80
  2. 5
  3. 81
  4. 5

Ans: 4

Ques5. A started a business with an investment of Rs. 28,000. After 5 months from the start of the business, B and C joined with Rs. 24,000and Rs. 32,000 respectively and withdrew Rs. 8000 from the business. If the difference between A’s share and B’s share in the annual profit is Rs. 2,400, what was the annual profit received?

  1. 15,600
  2. 14,400
  3. 14,040
  4. 15,360

Ans: 2

Do You Know: How Can You Write Fast In Exams?

Ques6. In a bag there are 6 red balls and 9 green balls. Two balls are drawn at random, what is the probability that at least one of the balls drawn is red?

  1. 29/35
  2. 7/15
  3. 23/35
  4. 2/5

Ans: 3

Ques7. There are 6 consecutive odd numbers. The difference between the square of the average of the first three numbers and the square of the average of the last three numbers is 288. What is the last odd number?

  1. 31
  2. 27
  3. 29
  4. 25

Ans: 3

Ques8. A boat can travel with a speed of 13 km / hr in still water. If the speed of the stream is 4 km / hr. Find the time taken by the boat to go 68 km downstream?

  1. 2 hours
  2. 3 hours
  3. 4 hours
  4. 5 hours

Ans: 3

Ques9. A man sitting in a train which is travelling at 50 kmph observes that a goods train, travelling in opposite direction, takes 9 seconds to pass him. If the goods train is 280 m long, find its speed.

  1. 52 kmph.
  2. 62 kmph.
  3. 72 kmph.
  4. 80 kmph.

Ans: 2

Also Know: How To Find Online Study Material

Ques10. A woman introduces a man as the son of the brother of her mother. How is the man, related to the woman?

  1. Nephew
  2. Son
  3. Cousin
  4. Grandson

Ans: 3

Ques11. The voltage across any branch of a parallel circuit:

  1. varies as the total current varies
  2. is inversely proportional to total circuit resistance
  3. is equally applied to all branch conductance
  4. is dropped in proportion to each branch resistance

Ans: 3

Ques12. What happens to total resistance in a circuit with parallel resistors if one of them opens?

  1. It increases.
  2. It halves.
  3. It remains the same.
  4. It decreases.

Ans: 1

Ques13. If the resultant of two equal forces has the same magnitude as either of the forces, then the angle between the two forces is

  1. 30°
  2. 60°
  3. 90°
  4. 120°

Ans: 4

Check Here: How to Solve a Problem in Exam Correctly

Ques14. In practical applications, battery voltage:

  1. is restored as soon as disconnect occurs
  2. is lowered as the load increases
  3. may be stored indefinitely
  4. will be reduced to zero as power is drawn

Ans: 2

Ques15. The negative and positive charge symbols are assigned (in that order) to the:

  1. proton and electron
  2. electron and proton
  3. catom and nucleus
  4. electron and element

Ans: 2

Ques16. The Laplace transform of an impulse function is

  1. 1
  2. 1 / s
  3. 1 / (s * s)
  4. 0

Ans: 1

Ques17. Clipper circuits are used to obtain any one of the following waveforms

  1. Sharper
  2. Rectified
  3. Fast Rising
  4. Smaller Amplitude

Ans: 4

Ques18. For harmonic gerneration the amplifier used is

  1. Audio Amplifier
  2. Class-A Amplifier
  3. RC Amplifier
  4. Class-C Turned Amplifier

Ans: 4

Know Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques19. A feeler gauge is used to check

  1. Radius
  2. Screw pitch
  3. Surface roughness
  4. Unsymmetrical shape
  5. Thickness of clearance

Ans. 5

Ques20. The VSWR of a transmission line is 4, its reflection coefficient is

  1. 4
  2. 6
  3. 2
  4. 4

Ans: 2

Maruti Suzuki Placement Interview Questions

Maruti Suzuki Placement Paper:  Technical interview

Ques1. Define stiffness.

Ques2. In a tractor, how the hydrostatic propulsion systems work?

Ques3. During the drive torque, what will be the weight shift?

Ques4. Discuss basic types of harvesting methods.

Ques5. Do you have any idea about irrigation set up of India?

Ques6. Who are the major players in automobile industry in India?

Ques7. Discuss basic types of harvesting methods.

Ques8. Discuss the working of C.I. engine?

Ques9. What do you understand by mileage of a car?

Ques10. Discuss basic types of engines.

Know Here: How To Develop Powerful Concentration

HR Interview:

Ques1. Tell us about yourself & family background?

Ques2. Are you ready to handle a team under pressure? How will you manage them?

Ques3. What are your aspirations?

Ques4. How will you rate your communication skills and technical skills?

Ques5.What are you expecting from the company?

Ques6.What is the difference between smart work and hard work?

Details of Types Of Questions Asked In Maruti Suzuki Placement Paper

  • Maruti Suzuki conducts Technical Test and question will be based on machines and electronics.
  • This Competitive Test is organized to check the basic knowledge of appliers.
  • Test will consist of 60 questions and time given to solve these questions is 30 minutes.
  • No aptitude questions will be there for the test. The paper will be purely technical.
  • Applicants having good technical skills and will be able to qualify this test may attend Interview.

You can also download Maruti Suzuki Placement Paper from here:

Maruti Suzuki Placement Paper for Quantitative AptitudeGet Here
Maruti Suzuki Placement Paper for Mechanical EngineeringGet Here

Final note

Candidates we hope that above information about Maruti Suzuki Placement Paper has been useful. For more information stay connected with us on this page. You can also follow us on Facebook or Google+. If you have any query or suggestion about Maruti Suzuki Placement Paper do comment in the below given comment box.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage StressMaruti Suzuki Recruitment
How To Stay Awake All Night To StudyGet Rid Of Sleeping While Studying
How To Prepare For Online ExamHealth Hazards due to over Studying
Common Mistakes You Make in TestsTips For Dressing When Job-Hunting

Filed in: Placement Papers

Leave a Reply

Submit Comment