Latest Qualification Jobs

Maths Quiz For Class 4 | Grade 4 Free Questions and Problems – Online Quiz

Maths Quiz For Class 4

Maths Quiz For Class 4 will assist students to improve math skills in a fun interactive manner. Students who want to get success in exam, they need to solve Maths Online Quiz For Class 4 on a regular basis.

recruitmentresult.com

Maths Practice Test For Class 4 will take five minutes to finish a set of questions. From here, you can get the Free Maths Quiz Problems with Solutions along with Maths Quiz Questions For Class 4 PDF.

Maths Quiz For Grade 4!!!

There are a variety of Mathematical Questions and Answers which are all printable for free and include various subjects related to math such as angles, sums, times tables, addition, division and multiplication.

Maths is a tricky and interesting game of common sense. So test your knowledge by taking this Free Maths Quiz For Class 4. Scroll down this page of recruitmentresult.com to get complete details regarding Math Online Practice Test.

Get Best Answer: How to Prepare for Maths

Maths Quiz For Class 4

Maths Quiz For Class 4 with Answers

Question 1: There are 61 boxes of pencils in a store. There are 14 pencils in each box. How many pencils are in the store?

Answer: 61 x 14 = 854 pencils

Question 2: If 6 children share 145 sweets equally, how many sweets will remain?

Answer: 145 = 6 x 24 + 1 , 1 sweet remains.

Question 3: If you add 1,000 to 29,898, you obtain

Answer: 29,898 + 1,000 = 30,898

Question 4: Order from greatest to least the fractions 1/3 , 1/6 , 1/2 , 1/7.

Answer: 1/2 , 1/3 , 1/6 , 1/7

Question 5: There are 24 hours in one day, and 3,600 seconds in one hour. How many seconds are in one day?

Answer: 24 x 3,600 = 86,400 seconds in one day

Question 6: There are 123 boxes of sweets in a store. There are 25 sweets in each box. How many sweets are in the store?

Answer: 3075 sweets

Question 7: There are 4 more chickens than rabbits in a farm. The total number of legs (chickens and rabbits) is equal to 44. How many chickens and how many rabbits are there?

Answer: 10 chickens and 6 rabbits

Get Here: Quantitative Aptitude Quiz

Question 8: There is a total of 16 chickens and rabbits in a farm. The total number of legs (chickens and rabbits) is equal to 50. How many chickens and how many rabbits are there?

Answer: 7 chickens and 9 rabbits

Question 9: If 6 children share 145 sweets equally, how many sweets will remain?

Answer: 145 = 6 x 24 + 1 , 1 sweet remains

Question 10: If z + y = 20 and y = 5, what is z?

Answer: 15

Question 11: What is the value of (14 + 5) – (5 – 2)

Answer: 16

Question 12: A closed planar shape with 5 sides is called a

  1. pentagon
  2. hexagon
  3. square
  4. heptagon

Answer: 1

Question 13: A triangle is a closed planar shape with

  1. 2 sides
  2. 4 sides
  3. 3 sides
  4. 5 sides

Answer: 3

Question 14: A closed planar shape with 5 sides is called a

  1. pentagon
  2. hexagon
  3. square
  4. heptagon

Answer: 1

Download Here: Maths Quiz For Class 4 PDF

Question 15: What is 109,786,865 rounded to the nearest ten million?

  1. 110,000,000
  2. 100,000,000
  3. 111,000,000
  4. 109,770,000

Answer: 1

Question 16: Write Two hundred one million, five hundred six thousand, twelve in standard form.

  1. 210,560,012
  2. 201,560,120
  3. 201,506,012
  4. 201,506,120

Answer: 3

Question 17: If you add 1000 to 29898, you obtain

  1. 39898
  2. 30898
  3. 29998
  4. 29908

Answer: 2

Question 18: Which two numbers add up to a sum greater than 1000?

  1. 450 and 545
  2. 999 and 1
  3. 893 and 100
  4. 989 and 12

Answer: 4

Also Check: Data Interpretation Questions With Solutions

Question 19: 123,686 x 0 =

  1. 123,686
  2. 1
  3. 0
  4. cannot find answer

Answer: 3

Question 20: 23 x 15 =

  1. 345
  2. 335
  3. 355
  4. 335

Answer: 1

Question 21: Which two fractions are equivalent?

  1. 1/2 and 1/3
  2. 1/2 and 2/4
  3. 1/4 and 1/6
  4. 2/3 and 1/3

Answer: 2

Question 22: John, Sarah, Tom and Joane bought 2 pizzas of the same size. John ate 2/4 of a pizza. Tom, Sarah and Joane ate 1/4 of a pizza each. How much pizza was left?

  1. 1/4 of a pizza
  2. 1 pizza
  3. 1/2 of a pizza
  4. 3/4 of a pizza

Answer: 4

Check Out: Aptitude Questions & Answers

Question 23: A set of grade 4 math multiple choice questions with answers on decimals is presented.

1/10 =

  1. 01
  2. 1
  3. 0
  4. 0

Answer: 2

Question 24: Linda cut 12.65 cm from a stick that was 15.5 cm long. How long is the stick now?

Answer: 2.85 cm

Question 25: Find the missing items in each pattern.

1 , 2 , 3 , 4 , 5 , ___ , ____

  1. 7 , 8
  2. 6 , 8
  3. 7 , 9
  4. 6 , 7

Answer: 4

You Can Also Get: Latest NCERT Books

Final Words:

With the help of Maths Quiz For Class 4, applicants can prepare well. Stay connected with recruitmentresult.com to get the latest updates regarding Maths Quiz For Class. You can also subscribe our free Email services to get the latest notifications. Follow us on Facebook and Google+ to get Maths Quiz For Class 4 PDF.

Something That You Should Put An Eye On

Students’ HoroscopeAll CBSE Books
Math Quiz Grade 7CBSE School Codes
Math Quiz Grade 8List of Scholarship
Strategies To Improve MemoryHow To Find Online Study Material

Filed in: online quiz, Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment