Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

MG University Previous Year Question Papers | B.Com/M.Sc Model Paper PDF

MG University Previous Year Question Papers 

Aspirants preparing for the Mahatma Gandhi University UG/PG examinations need to check latest MG University Previous Year Question Papers. MG university model question paper is given for B.Com/M.Sc/B.A and for various other programmes. The direct links to get MG University solved question papers PDF are specified below.

recruitmentresult.com

MG University Previous Year Question Papers

From the below table download the MG University B.Tech, B.Com, BA, B.Sc Question papers of Previous year:

MG University Question Papers PDFDownload Link
MG University B.Com Question Papers PDF
B.Com Accounting For Managerial Decision Semester SixGet Here
B.COM Cost Accounting Semester FifthGet Here
B.Com Special Accounting Semester FifthGet Here
B.Com Programme Advertising & Sales Promotion Semester FifthGet Here
B.COM, Hospitality Management Semester FifthGet Here
B.COM, Principles OF Business Decision Semester SixGet Here
B.COM, Applied cost Accounting Semester SixGet Here
B.COM, Practical Auditing Semester SixGet Here
B.COM, Co-Operative Legal System Model Question PaperGet Here
B.COM, Co-Operative Accounting Sixth SemesterGet Here
MG University Model Question Papers
MG University Previous Year Question Papers BA EnglishGet Here
EconomicsGet Here
MalayalamGet Here
FrenchGet Here
GermanGet Here
HindiGet Here
Animation, Graphic Design and Visual EffectGet Here
Animation & Graphic DesignGet Here
HistoryGet Here
Islamic HistoryGet Here
Additional Language SyriacGet Here
SociologyGet Here
Visual ArtsGet Here
MASS COMMUNICATION AND JOURNALISMGet Here
MG University Previous Year Question Papers BSC ChemistryGet Here
MG University BSC Computer Science Previous Year Question PapersGet Here
BiotechnologyGet Here
Clinical Nutrition & DieteticsGet Here
GeologyGet Here
MicrobiologyGet Here
Recretuib Leisure and Sports StudiesGet Here
StatisticsGet Here
Food Science & Home ScienceGet Here
MG University Previous Year Question Papers BSC MathematicsGet Here
MG University BCOM Previous Year Question PapersGet Here
Previous Year Question Papers B.TECH MG University
CS010 706L03: Operating System Kernel Design (Elective II)Get Here
CS010 706L03: Operating System Kernel Design (Elective II)Get Here
CS010 706L04 : Digital image processingGet Here
B.TECH. Air transportation and Aircraft MaintenanceGet Here
B.TECH. Industrial Aerodynamics Eighth SemesterGet Here
Previous Year Question Papers MCA MG University
Operating systemsGet Here
Computer organization and architectureGet Here

MG University UG Exam Schedule

EventsMG University UG Admission
Online application forms and prospectus15-05-2019
Online registration15-05-2019
Last date to fill the application form27-05-2019 (till 4.00 pm)
MG university UG exam dateMay/June 2019

Check here: MG university official website

MG University PG Schedule

EventsMG University Application Dates
Online availability of application forms and prospectus10-05-2019
Online candidate registrationUpto 25-05-2019 2.00 pm
Publication of provisional rank list & trial allotment30-05-2019
Commencement of classes21-06-2019
MG university PG examMay/June 2019

Previous Year Question Papers MG University

Question1. Copy testing is also known as

  1. Pre Testing
  2. Copy writing
  3. concurrent testing
  4. Preview

Answer: 1

Question2. Consumer promotion, trade promotion and ____ are the three forms of sales promotion

  1. Media Promotion
  2. Sales Force Promotion
  3. Core Promotion
  4. Media Mix

Answer: 2

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Question3. It is popularly known as free form of promotion

  1. Advertisement
  2. Publicity
  3. Personal Selling
  4. Marketing

Answer: 2  

Question4. Which among the following is a Pull Strategy?

  1. Trade promotion
  2. Consumer Promotion
  3. Sales Force Promotion
  4. None of these

Answer: 2

Read Now: Get Rid Of Sleeping While Studying

Question5. Creating image of product in the minds of target group is called

  1. Marketing
  2. positioning
  3. Branding
  4. Popularising

Answer: 2

Question6. The process of purchasing space in a media is

  1. Media Spacing
  2. Media Scheduling
  3. Media Purchasing
  4. Media Buying

Answer: 4

Question7. The plan that show time, date and frequency of an advertisement is

  1. Media Plan
  2. Media Schedule
  3. Media Time
  4. Media Space

Answer: 2

Question8. The specific carrier within a medium is called

  1. Media Carrier
  2. Media Bus
  3. Media Van
  4. Media Vehicle

Answer: 4

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question9. A series of actions that media planners take to attain the media objectives

  1. Media Function
  2. Media Strategy
  3. Media Policy
  4. Media Option

Answer: 2

Question10. Selection of most appropriate cost-effective medium in advertisement is

  1. Media Buying
  2. Media Scheduling
  3. Media Purchasing
  4. Media Selection

Answer: 4

Question11. Direct mail advertising sends messages through

  1. Audio
  2. Video
  3. Mail
  4. None of these

Answer: 3

Question12. Which of the following is more of personal medium of advertisement?

  1. Internet Advertisement
  2. Broadcast Media
  3. Direct Mail Advertising
  4. Print Media

Answer: 3

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Question13. Which of the following promotional forms is often described as being too impersonal and

only a one-way communication form?

  1. advertising
  2. personal selling
  3. public relations
  4. sales promotion

Answer: 1

Question14. Keeping consumers thinking about the product is the objective for which type of advertising?

  1. Informative advertising.
  2. Psychological advertising.
  3. Reminder advertising.
  4. Persuasive advertising

Answer: 3

Question15. All of the following methods are considered to be concurrent testing methods EXCEPT:

  1. consumer diaries
  2. co-incidental surveys
  3. readability studies
  4. electronic devices

Answer: 3

More Related Links:

MG University Exam Schedule
MG University Admit Card
MG University Syllabus
MG University Admission
MG University Results

 MG University Previous Year Question Papers

MG University previous year papers will help you to prepare for your coming Exam. Through these MG University previous question papers, you will get to know the question that can be asked in the exam and prepare according to it.

MG University Model Question Papers

By referring MG University cbcss question papers of the B.Tech, B.Com, BA, B.Sc Courses will help you gain a good score in the examination. During preparation time previous papers will play a key role for each and every applicant.

By regularly practicing from these CBCSS Previous year & Model Question Papers, you will be able to know your weak areas and work hard in those areas.

Note:

Candidates can know more about the MG University Previous Year Question Papers, by staying connected with us on this page. You can also bookmark this page by pressing Ctrl+D.

Something That You Should Put An Eye On

Last Minute Exam Study – TipsHow to Make a Study Guide
Written Exam TechniquesHow To Solve Objective Type Question Papers
Tips To Avoid Sleeping While StudyingHow To Score Good Grades


Filed in: Question & Answers, Question Paper, University Tags: 

2 Responses to "MG University Previous Year Question Papers | B.Com/M.Sc Model Paper PDF"

  1. Devika Devadas

    I want previous 5 years (BCOM) QT Question papers , here i don’t find any question papers which useful for me . please tell me how to get previous 5 years question papers

  2. Thanuja

    plz send me the MA history previous year question papers mg university. plz sir……..

Leave a Reply

Submit Comment