Latest Qualification Jobs

MHT CET Previous Year Question Papers | Maharashtra CET Sample Papers Pdf

MHT CET Previous Year Question Papers

MHT CET Previous Year Question Papers PDF’s has been provided on this page. Through MHT CET Question Papers, candidates will be able to prepare better for the upcoming examination. Download Maharashtra CET Sample Papers Online from here. 

recruitmentresult.com

MHT CET Question Papers PDF

Year of the ExaminationSubjectsPaper Code
MHT CET 2017Physics & ChemistryPaper Code 11
Paper Code 33
MathematicsPaper Code 11
Paper Code 44
MHT CET 2016Physics & ChemistryPaper Code 11
Paper Code 22
Paper Code 33
Paper Code 44
MathematicsPaper Code 11
Paper Code 22
Paper Code 33
Paper Code 44

MHT CET Previous Year Question Papers

Questions 1: If Logx (1 / 8) = – 3 / 2, then x is equal to

  1. 4
  2. 4
  3. 1 / 4
  4. 10

Answer: 2

Question 2: 20 % of 2 is equal to

  1. 20
  2. 4
  3. 4
  4. 04

Answer: 3

Questions 3: If Log 4 (x) = 12, then log 2 (x / 4) is equal to

  1. 11
  2. 48
  3. -12
  4. 22

Answer: 4

Questions 4: The population of a country increased by an average of 2% per year from 2000 to 2003. If the population of this country was 2 000 000 on December 31, 2003, then the population of this country on January 1, 2000, to the nearest thousand would have been

  1. 1 846 000
  2. 1 852 000
  3. 1 000 000
  4. 1 500 000

Answer: 1

Questions 5: f is a quadratic function whose graph is a parabola opening upward and has a vertex on the x-axis. The graph of the new function g defined by g(x) = 2 – f(x – 5) has a range defined by the interval

  1. [ -5 , + infinity)
  2. [ 2 , + infinity)
  3. ( – infinity , 2]
  4. ( – infinity , 0]

Answer: 3

Must Check: MHT CET Syllabus

Questions 6: f is a function such that f(x) < 0. The graph of the new function g defined by g(x) = | f(x) | is a reflection of the graph of f

  1. on the y axis
  2. on the x axis
  3. on the line y = x
  4. on the line y = – x

Answer: 3

Questions 7: If the graph of y = f(x) is transformed into the graph of 2y – 6 = – 4 f(x – 3), point (a , b) on the graph of y = f(x) becomes point (A , B) on the graph of 2y – 6 = – 4 f(x – 3) where A and B are given by

  1. A = a – 3, B = b
  2. A = a – 3, B = b
  3. A = a + 3, B = -2 b
  4. A = a + 3, B = -2 b +3

Answer: 4

Questions 8: When a parabola represented by the equation y – 2x 2 = 8 x + 5 is translated 3 units to the left and 2 units up, the new parabola has its vertex at

  1. (-5 , -1)
  2. (-5 , -5)
  3. (-1 , -3)
  4. (-2 , -3)

Answer: 1

Questions 9: The graphs of the two linear equations ax + by = c and bx – ay = c, where a, b and c are all not equal to zero,

  1. are parallel
  2. intersect at one point
  3. intersect at two points
  4. perpendicular

Answer: 4

Questions 10: The graphs of the two equations y = a x 2 + b x + c and y = A x 2 + B x + C, such that a and A have different signs and that the quantities b 2 – 4 a c and B 2 – 4 A C are both negative,

  1. intersect at two points
  2. intersect at one point
  3. do not intersect
  4. none of the above

Answer: 3

Check Out: How to Prepare for Written Exam

Question 11: What will be the remainder when〖17〗^200is divisible by 18?

  1. 2
  2. 3
  3. 1
  4. 4

Answer: 3

Question 12: What is difference between total number of males and females in all the specialization?

  1. 450
  2. 670
  3. 550
  4. 320

Answer: 3

Question 13: What is the respective ratio of total number of females in marketing and economics to the males of IT and Finance?

  1. 11 : 7
  2. 12 : 6
  3. 11: 2
  4. 5 : 6

Answer: 1

Question 14: The sides of a triangle are 5 cm, 12 cm, and 13 cm. The area (in cm2) of the triangle formed by joining the mid-points of the sides of this triangle is:

  1. 5
  2. 3/2
  3. 9
  4. 10

Answer: 1

Question 15: If the length of a certain rectangle is decreased by 8 cm and the width is increased by 6 cm, a square with the same area as the original rectanglewould result. Find the perimeter of the original rectangle.

  1. 40 cm
  2. 100 cm
  3. 60 cm
  4. 30 cm
  5. None of these

Answer: 2

Know Here: How do Toppers Study?

Question 16: A positive integer is divided by 5. What is the probability that the remainder is not 1?

  1. 1/5
  2. 2/5
  3. 4/5
  4. None of these
  5. Cannot be determined

Answer: 3

Question 17: Without stoppage, a train travels a distance of 120 km in 2 hours. and with stoppage it covers the same distance with an average speed of 40Km/hr. On an average, how many minutes per hour does the train stop during the journey?

  1. 12 minutes
  2. 15 minutes
  3. 18 minutes
  4. 20 minutes
  5. None of these

Answer: 4

Question 18: If 18 carat gold is two third pure and 15 carat gold is two fifth pure, what is the ratio of purity in 18 carat to 15 carat gold, if 24 carat is considered tobe the purest gold?

  1. 5:3
  2. 5:4
  3. 3:5
  4. 4:5

Answer: 1

Question 19: Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(Solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. That I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

Question 20: (solve as per the direction given above)

  1. An Indian ship
  2. laden with merchandise
  3. got drowned in the Pacific Ocean.
  4. No error

Answer: 3

MHT CET Exam Pattern

Particulars

Details
Mode of ExaminationOffline
Duration of the test90 minutes for each paper
Type of QuestionsObjective (Multiple Choice Questions)
Sections
  • Paper I – Mathematics (50 Questions)
  • Paper II – Physics & Chemistry (100 Questions)
  • Paper III – Biology (Botany & Zoology) (100 Questions)
Total Questions250 Questions
Marking Scheme
  • Paper I – 2 marks will be given for each correct answer
  • Paper II and III – 1 mark will be awarded for each correct answer
Negative Marking

No marks will be deducted for incorrect answers.

Advantages of MHT CET Previous Year Question Papers

  • By solving the MHT CET Previous Year Papers, the candidates would have been able to know more about the examination pattern
  • The type of questions asked and division of MHT CET 2021 examination could be checked through the MHT CET Previous Year Question Papers.
  • If the time limit was followed while solving the MHT CET Sample Papers 2021, then the candidates would have been able to practice and learn time management.

Press Here: MHT CET Official Website

Significant Words

Candidates are required to bookmark our web page for getting latest information regarding MHT CET Previous Year Question Papers, so you are requested to keep in touch with us regularly.


Excel Your Preparation with Vidya24.Com - Enroll Today For Free

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment