Latest Qualification Jobs

MS Word Online Questions And Answers | IMP Beginner/Expert level Quiz

MS Word Questions

In today’s article of MS Word Quiz, We are sharing important MCQ Questions And Answers of Microsoft Office and others for Beginner/ Expert Level, which have been covered in various examinations so far and there is every possibility of appearing in the upcoming exams. The most basic software used in the computer is Microsoft Word, inside which you can type any content and type in any language and in the exam too many questions related to it are asked, so you can take any type of exam.

If you are preparing for any examination, then it is very important to know about MS Word. Below you have been given many questions related to MS Word which have been asked in exams like CCC, RSCIT, then solve them carefully and your Improve preparation.

recruitmentresult.com

Knowledge of MS Word is essential for all those students who are preparing for competitive exams. MS Word is also an important subject appearing in almost all Exams like Railways, SSC, LDC, CGL, CPO, MTS, UPSC, Bank, and all other competitive exams.

Here, keeping in mind the competitive examinations, MS Word Online Quiz Test, MS Word Online Quizzes, MS Word Quiz Online Test MCQs related general knowledge have been given very important questions answered. By reading these questions, you can make your exam preparation better.

MS Word Quiz

Ques 1. In which view Headers and Footers are visible

  1. Normal View
  2. Page Layout View
  3. Print Layout View
  4. Draft View

Answer : Print Layout View [Option : 3]

Ques 2. The process of removing unwanted part of an image is called

  1. Hiding
  2. Bordering
  3. Cropping
  4. Cutting

Answer : Cropping [Option : 3]

Ques 3. To apply center alignment to a paragraph we can press

  1. Ctrl + S
  2. Ctrl + C
  3. Ctrl + C + A
  4. Ctrl + E

Answer : Ctrl + E [Option : 4]

Must Read Here: Tips to Prepare for Written Exam

Ques 4. The space left between the margin and the start of a paragraph is called

  1. Spacing
  2. Gutter
  3. Indentation
  4. Alignment

Answer : Indentation [Option : 3]

Ques 5. Text-styling feature of MS word is

  1. WordColor
  2. WordFont
  3. WordArt
  4. WordFill

Answer : WordArt [Option : 3]

Ques 6. Which items are placed at the end of a document

  1. Footer
  2. Foot Note
  3. End Note
  4. Header

Answer : End Note [Option : 3]

Ques 7. To change line height to 1.5 we use shortcut key :

  1. Ctrl+1
  2. Ctrl + 2
  3. Ctrl + 3
  4. Ctrl + 5

Answer : Ctrl + 5 [Option : 4]

Check Out: Best Study Apps for Students

Ques 8. A number of letter that appears little above the normal text is called :

  1. Superscript
  2. Subscript
  3. Supertext
  4. Toptext

Answer : Superscript [Option : 1]

Ques 9. A number of letter that appears little below the normal text is called :

  1. Superscript
  2. Subscript
  3. Supertext
  4. Toptext

Answer : Subscript [Option : 2]

Ques 10. We can insert a page number at

  1. Header
  2. Footer
  3. Both A and B
  4. None

Answer : Both A and B [Option : 3]

Get Best Answer: Written Exam Techniques

Ques 11. Which one can be used as watermark in a word document

  1. Text
  2. Image
  3. Both A and B
  4. None

Answer : Both A and B [Option : 3]

Ques 12. Which item appears dimly behid the main body text

  1. Water Color
  2. Background
  3. Watermark
  4. Back Color

Answer : Watermark [Option : 3]

Ques 13. Which feature starts a new line whenever a word or sentence reached a border

  1. Text Line
  2. New Line
  3. Text Wrapping
  4. Text Align

Answer : Text Wrapping [Option : 3]

Ques 14. The direction of a rectangular page for viewing and printing is called

  1. Orientation
  2. Direction
  3. Print Layout
  4. Preview

Answer : Orientation [Option : 1]

Know Here: Tips to Make Study Interesting

Ques 15. We can remove / hide border of a shape by selecting …

  1. No Line
  2. No Outline
  3. White Line
  4. No Border

Answer : No Outline [Option : 2]

Ques 16. We can change the thickness of a line from ___

  1. Line width
  2. Line Height
  3. Line Thick
  4. Line Style

Answer : Line Style [Option : 4]

Ques 17. What item contains detailed information about something in the text ?

  1. Footer
  2. Foot Note
  3. Header
  4. Head Note

Answer : Foot Note [Option : 2]

Ques 18. Which item is printed at the bootom of each page

  1. Header
  2. Foot Note
  3. Title
  4. Footer

Answer : Footer [Option : 4]

Read Here: How to Solve Objective Type Question Papers

Ques 19. Color and pattern used to fill a closed shape is called

  1. Shape
  2. WordArt
  3. Fill Style
  4. Fill Back

Answer : Fill Style [Option : 3]

Ques 20. Where footnotes appear in a document

  1. End of document
  2. Bottom of a Page
  3. End of Heading
  4. None

Answer : Bottom of a Page [Option : 2]

People Also Search Related To:

  • Microsoft Word Online Quiz
  • Microsoft Word Online Quiz List
  • MS Word Online Quiz and Answers
  • Online Quiz on MS Word
  • MS Word Online Quiz Test
  • MS Word Quiz Online Test
  • Microsoft Word Online Quiz Vocabulary
  • MS Word Quiz Questions and Answers
  • MS Word Quiz Questions in Hindi
  • MS Word Quiz in Hindi
  • MS Word Quiz Online
  • MS Word Quiz PDF
  • MS Word Quiz Questions And Answers PDF

In this post you will get Online Quiz about MS Word, most important MS Word question in hindi, MS Word Online Quiz in hindi objective type question answer pdf, MS Word gk in hindi online test, MS Word test questions and answers, MS Word test hindi, MS Word online test, MS Word test paper in hindi, MS Word paper objective questions are very important questions related to the important questions have been answered, if you find this question beneficial, then you can stay connected with us. You can also bookmark this page using Ctrl+D.

Something That You Should Put An Eye On

How To Prepare For Online ExamHow To Find Online Study Material
Last Minute Exam Preparation TipsTips To Create Your Own Study Guide
Tips To Score Good MarksHow to Solve Problem in Exam

Filed in: online quiz, Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment