Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


NABARD Mock Test 2018 Free Online Test Assistant Manager, Grade A/B

NABARD Mock Test

The best way to analyze the preparation level for NABARD Assistant Manager, Grade A/B Recruitment Examination is to solve the NABARD Mock Test. With the help of NABARD Free Online Test one can give a boost to his/her preparation.

National Bank for Agriculture and Rural Development conducts Assistant Manager, Grade A/B examination to hire eligible candidates for vacancies available. To crack examination candidates need best preparation that can be achieved via NABARD Grade A Mock Test.

NABARD Grade B Mock Test

One of the main benefits of solving the NABARD Development Assistant Mock Test is that after appearing in the test candidates may check the NABARD Grade A Free Mock Test Answers and scores.

For getting complete details about NABARD Mock Test 2018, you need to checkout this page carefully which has created for you by the team recruitmentresult.com. Applicants can practice with the Questions & Answers which are mentioned below in this page.

NABARD Mock Test

NABARD Free Mock Tests Importance

In this section we are providing benefits of attempting NABARD Free Mock Tests 2018:

  • If you are attempt NABARD Free Mock Tests, you will get help in understanding exact pattern of NABARD Grade A & B 2018 exam.
  • Through NABARD Online Free Mock Test, you can prepare yourself mentally for the NABARD 2018 exam, to be held in August 2018.
  • NABARD Phase 2 Mock Test has designed by experts, and faculty who have mentored candidates of Banking and SSC Examinations for years.
  • NABARD Free Mock Tests are conducted for your practice of the NABARD Grade A & B 2018 exam.

Do You Know? What Is The Full Form Of NABARD?

NABARD 2018- Languages

NABARD 2018 will be conducted in following two languages:

  • English
  • Hindi

NABARD Exam Pattern:

PartSubjectMarksDuration
 Part IReasoning402 Hours
English40
Computer Knowledge20
General Knowledge20
Quantitative Aptitude30
Part IIEco. & Social Issues25
Agri. & Rural Dev25

You Can Also: NABARD Exam Pattern

NABARD Development Assistant Mock Test

With the help of this questions from Mock Test for NABARD candidates can check their preparation level that how must they are prepared. After solving the Free Mock Test for NABARD candidates may also check the answers that are also given along with the questions.

NABARD Development Assistant Numerical Ability Sample Questions

Q1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Ans: 4

Q2. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Ans: 3

Q3. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

  1. 12 days
  2. 15 days
  3. 16 days
  4. 18 days

Ans: 2

Check Here: Tips To Prepare For Bank Exams

Q4. A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

  1. 14 years
  2. 19 years
  3. 33 years
  4. 38 years

Ans: 1

Q5. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Ans: 1

NABARD Development Assistant Reasoning Sample Questions

Q1. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12 … What number should come next?

  1. 17
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Ans: 2

Q2. Marathon is to race as hibernation is to

  1. winter
  2. bear
  3. dream
  4. sleep

Ans: 4

Must Check: Bank Placement Paper

Q3. All the trees in the park are flowering trees. Some of the trees in the park are dogwoods. All dogwoods in the park are flowering trees. If the first two statements are true, the third statement is:-

  1. True
  2. False
  3. Uncertain

Ans: 1

Q4. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Ans: 4

Q5. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 1

Ans: 3

NABARD Bank Development Assistant English Sample Questions

Q1. BRIEF – Synonym?

  1. Limited
  2. Small
  3. Little
  4. Short

Ans: 4

Also Check: Bank Preparation Material/Books

Q2. Find the correctly spelt word?

  1. Efficient
  2. Treatmeant
  3. Beterment
  4. Employd

Ans:1

Q3. ENORMOUS – Antonym?

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Ans: 3

Q4. GRAIN:SALT

  1. shard: pottery
  2. shred: wood
  3. blades: grass
  4. chip: glass

Ans: 4

Q5. To keeps one’s temper

  1. become hungry
  2. be in good mood
  3. preserve ones energy
  4. be aloof from

Ans: 2

NABARD Development Assistant General Knowledge Sample Questions  

Q1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. Largest railway station
  2. Highest railway station
  3. Longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Q2. Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Read Now: Bank Interview Questions and Answers

Q3. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Q4. Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Q5. Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

NABARD Development Assistant Computer Knowledge Sample Questions

Q1. From what location are the 1st computer instructions available on boot up?

  1. ROM BIOS
  2. CPU
  3. ini
  4. SYS
  5. None of the above

Answer: 1

Get List of Best: NABARD Books

Q2. What could cause a fixed disk error?

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings

Answer: 4

Q3. Missing slot covers on a computer can cause?

  1. over heat
  2. power surges
  3. EMI
  4. incomplete path for ESD

Answer: 1

Q4. When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at

  1. dip switches
  2. SYS
  3. jumper settings
  4. motherboard BIOS

Answer: 4

Q5. With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to

  1. protocol speed
  2. a fiber speed
  3. megabits per seconds
  4. minimum and maximum server speed

Answer: 3

NABARD Development Assistant Eco. & Social Issues Sample Questions

Q1. According to DBS India’s GDP growth likely to slip below how much % this financial year?

  1. 8%
  2. 2%
  3. 7%
  4. 5%

Answer: 3

Check Now: Bank Coaching Institutes

Q2. Which GST committee on exports has been constituted by the Union Finance Ministry?

  1. Hasmukh Adhia committee
  2. Etela Rajender committee
  3. Rita Teaotia committee
  4. Sushil Modi committee

Answer: 1

Q3. The income limit defining ‘creamy layer’ for OBC reservation has been raised to

  1. 5 lakh per annum
  2. 8 lakh per annum
  3. 9 lakh per annum
  4. 6 lakh per annum

Answer: 2

Q4. How many percentage of GST applicable on selling of space for advertisement in Print Media?

  1. 7%
  2. 6%
  3. 5%
  4. 9%

Answer: 3

Q5. According to the report of centre _______ lakh GSTIN registration have been done till 18th of this month.

  1. 55
  2. 55
  3. 55
  4. 55

Answer: 3

Download Here: NABARD Previous Year Question Papers pdf

NABARD Development Assistant Agri. & Rural Dev Sample Questions

Q1. Which of the following green manure crops contains highest amount of nitrogen ?

  1. Dhaincha
  2. Sunhemp
  3. Cow Pea
  4. Guar

Answer: 1

Q2. What is the rank of India in the world as a fruit producer ?

  1. Third
  2. Fourth
  3. First
  4. Second

ANS: 4

Q3. White rust is an important fungal disease of –

  1. Wheat
  2. Mustard
  3. Rice
  4. Bajra

ANS: 2

Q4. Which of the following is not a nitrogenous fertilizer?

  1. Ammonium sulphate
  2. Urea
  3. Ammonium nitrate
  4. Super phosphate

ANS: 4

Know More About: Career in Banking Sector

Q5. HD 2967 is the new high yielding variety of-

  1. Rice
  2. Maize
  3. Mustered
  4. Wheat

ANS: 4

After going through the Mock Test NABARD, let’s take a look over the benefits of soving NABARD Mock Test free.

Get here:

Benefits of taking NABARD Mock Test

With the help of below given picture you will get to know the benefits you will get after solving NABARD Assistant Manager Mock Test.

NABARD Mock Test

Get here Complete: NABARD Study Material

Note:

Aspirants may download NABARD Mock Test 2018 by taking assistance from this page. Follow the above given info about NABARD Grade B Mock Test. if you are satisfied with the details about , national bank for agriculture and rural development manager Mock Test then you may bookmark this page by using CTRL+D TAB .

Something That You Should Put An Eye On

NABARD RecruitmentNABARD Admit Card
NABARD ResultLatest Bank Jobs
Eligibility for BankUpcoming Bank Exams
Bank SalaryHow to Get Bank Jobs

Filed in: online quiz Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment