Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

NDA Question Paper 2018 for NDA NA II Sep Exam | Papers Free PDF 2017|2016

NDA Question Paper

Download NDA Question Paper free for 2017|2016 from here directly!!! National Defence Academy and Naval Academy Examination is going to be conducted on 9th September 2018 by Union Public Service Commission.

NDA NA II Sep Exam Question Paper

Candidates who have applied for NDA NA II Sep Exam must get NDA Question Paper 2018 for immense preparation to score high possible marks. Those who will qualify exam will get admission to the Army, Navy and Air Force Wings for 141th and 103rd Indian Naval Academy Course (INAC)

NDA NA I/II Question Paper will help you in immense preparation. Candidates can get an idea about the exam paper through UPSC NDA Previous Year Question Paper PDF so, you can make strategy accordingly to score qualifying marks

UPSC NDA NA Previous Question Papers PDF

You can download NDA NA I/II Papers PDF from here free of cost. Through NDA Question Paper 2018, you can check the level of questions asked in NDA Exam. NDA previous year question paper will surely helps you to prepare well and clearing NDA Entrance Exam.

Candidates who are interested and want to get PDF of NDA Exam Question Paper year wise need to scroll down the page which is well created by the team members of recruitmentresult.com

UPSC NDA NA 2018 Important dates

EventsDates
UPSC NDA NA II Notification6th June 2018
Application form available6th June 2018
Last date for filling the application2nd July 2018 (6:00 PM)
Admit card announced1 or 2 weeks before the exam
UPSC NDA NA II Exam date9th September 2018
Result announcementOctober 2018

NDA Question Paper

NDA Question Paper for Exam-I

Candidates can download NDA model question paper by pressing below given links given here subject and year wise. Students can also check NDA Syllabus 2018 as well as NDA Exam Pattern 2018 to know the distribution of marks according to subject wise and topic wise.

Year wise NDA previous year question paper with solution pdf downloadNDA question paper pdf of MathematicsNDA question paper 2018 with solution of General Ability Test
2013Get PDFDownload PDF
2014Get PDFDownload PDF
2015Get PDFDownload PDF
2016Get PDFDownload PDF
2017Get PDFDownload PDF

 NDA Question Paper for Exam-II

After download NDA Question Paper for Exam I you may proceed to get NDA question paper 2018 pdf for Exam II from here. Along with NDA previous years question paper with solutions, if you want to know tips to prepare for NDA 2018 Exam then press How To Prepare For NDA 2018.

Year wise NDA 2018 question paperNDA question paper 2018 pdf of MathematicsNDA question paper 2018 pdf download of General Ability Test
2013Get PDFDownload PDF
2014Get PDFDownload PDF
2015Get PDFDownload PDF
2016Get PDFDownload PDF
2017Get PDFDownload PDF

Benefits Of UPSC NDA Question Paper with solution

UPSC NDA NA Previous Question Papers has been proofed very beneficial for clearing the exam. Even the topper agrees that practicing with UPSC NDA Exam Question Paper one can enhance their preparation. Applicants participating in the NDA Exam must use UPSC NDA Previous Exam Paper while preparing

  • Through UPSC NDA Previous Year exam paper applicants will get idea about the exam structure
  • Regular practice with UPSC NDA last year question paper will improve their skills and ability of the candidates
  • One can make strategy according to previous NDA Question Paper 2018 to attempt the exam smartly.
  • More and more practice with NDA Sample Paper 2018 will help you to become efficient
  • NDA previous year solved question papers will help you to score high marks in exam

NDA Previous Year Question and Answers

Question 1: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

  1. 45
  2. 60
  3. 75
  4. 90

Answer: 4

Question 2: There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

  1. 20
  2. 80
  3. 100
  4. 200

Answer:  3

Check In Detail: NDA Application Form

Question 3: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

  1. 3500
  2. 3750
  3. 3840
  4. 3900

Answer: 4

Question 4: If a – b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

  1. 10
  2. 12
  3. 15
  4. 18

Answer:  A

Question 5: The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

  1. 1200
  2. 2400
  3. 4800
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 2

Check Also: NDA Coaching Institute

Question 6: In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. A man gets Rs. 2.40 per hour for regular work and Rs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, then how many hours does he work for ?

  1. 160
  2. 175
  3. 180
  4. 195

Answer: 2

Question 7: Free notebooks were distributed equally among children of a class. The number of notebooks each child got was one-eighth of the number of children. Had the number of children been half, each child would have got 16 notebooks. Total how many notebooks were distributed?

  1. 256
  2. 432
  3. 512
  4. 640
  5. None of these

Answer: 3

Question 8: A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

  1. 22
  2. 23
  3. 24
  4. 26

Answer: 4

Question 9: The small child does whatever his father was done.

  1. has done
  2. did
  3. does
  4. had done
  5. No correction required

Answer: 3

You Can Also Check: NDA Preparation Books

Question 10: You need not come unless you want to.

  1. You don’t need to come unless you want to
  2. You come only when you want to
  3. You come unless you don’t want to
  4. You needn’t come until you don’t want to
  5. No correction required

Answer: 1

Question 11: There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

  1. initials
  2. signatures
  3. pictures
  4. middle names
  5. No correction required

Answer: 1

Question 12: The man to who I sold my house was a cheat.

  1. to whom I sell
  2. to who I sell
  3. who was sold to
  4. to whom I sold
  5. No correction required

Answer: 4

Question 13: They were all shocked at his failure in the competition.

  1. were shocked at all
  2. had all shocked at
  3. had all shocked by
  4. had been all shocked on
  5. No correction required

Answer: 5

Question 14: I need not offer any explanation regarding this incident – my behaviour is speaking itself.

  1. will speak to itself
  2. speaks for itself
  3. has been speaking
  4. speaks about itself
  5. No correction required

Answer: 2

Get Here: NDA Sample Papers

Question 15: He is too important for tolerating any delay.

  1. to tolerate
  2. to tolerating
  3. at tolerating
  4. with tolerating
  5. No correction required

Answer: 1

Question 16: He never has and ever will take such strong measures.

  1. had taken nor will ever take
  2. had taken and will ever take
  3. has and never will take
  4. had and ever will take
  5. No correction required

Answer: 1

Question 17: Technology must use to feed the forces of change.

  1. must be used to feed
  2. must have been using to feed
  3. must use having fed
  4. must be using to feed
  5. No correction required

Answer: 1

START NOW: Online Test for UPSC

Question 18: Anyone interested in the use of computers can learn much if you have access to a personal computer.

  1. they have access
  2. access can be available
  3. he or she has access
  4. one of them have access
  5. No correction required

Answer: 3

Question 19: They are not beware of all the facts

  1. are not aware for
  2. are not aware of
  3. are not to be aware
  4. must not to be aware for
  5. No correction required

Answer: 2

Question 20: We cannot always convey ourselves in simple sentences.

  1. cannot always convey
  2. cannot always express
  3. cannot always express
  4. cannot always communicate
  5. No correction required

Answer: 3

Check Out: UPSC Notification

Question 21: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

  1. 15
  2. 16
  3. 18
  4. 25

Answer: B

Question 22: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%

Answer: B

Question 23: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: C

Question 24: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

  1. 650
  2. 690
  3. 698
  4. 700

Answer: C

Question 25: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 19

Answer: D

Question 26: The ratio of width of our National flag to its length is

  1. 3:5
  2. 2:3
  3. 2:4
  4. 3:4

Answer: B

Question 27: Dandia’ is a popular dance of

  1. Punjab
  2. Gujarat
  3. Tamil Nadu
  4. Maharashtra

Answer: B

Question 28: 20th August is celebrated as

  1. Earth Day
  2. Sadbhavana Divas
  3. No Tobacco Day
  4. None of these

Answer: B

Question 29: Bijapur is known for its

  1. severe drought condition
  2. GolGumbaz
  3. heavy rainfall
  4. statue of Gomateswara

Answer: B

Question 30: Wadia Institute of Himalayan Geology is located at

  1. Delhi
  2. Shimla
  3. Dehradun
  4. Kulu

Answer: C

NDA NA Exam Pattern 2018

S.NoSubjectCodeDurationMarks
1Mathematics01150 minutes300
2General Ability Test02150 Minutes600
TOTAL900 marks

Tips to crack NDA NA Examination

Tips to crack GAT Exam

  • Read daily newspaper, GK books.
  • Does regular practice with CDS Exam sample papers of GK.
  • Stay updated with current affairs.
  • Solve online mock test daily to improve general knowledge

Tips to crack Mathematics

  • Solved numerical questions daily
  • Understand basic concept of each and every topic, mainly of worthy topics
  • Learn all formulas, theorems and understand all facts.
  • Solve daily UPSC NDA Exam Model Papers

Important Note:

With the help of above NDA Question Paper 2018, you can prepare well for NDA Entrance Exam 2018. If you have any query regarding NDA question paper 2018 then you can comment in below given comment box. We will try to solve your query as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

UPSC Entrance ExamNDA Exam Centers
NDA Eligibility CriteriaNDA Officer Salary
NDA 2 Admit CardNDA NA 1 Admit Card
NDA Age LimitHow To Join NDA
NDA Selection ProcedureNDA Interview Questions and Answers

Filed in: Question & Answers, Question Paper, UPSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment