Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

NEET Online Mock Test 2020 NTA (UG) Free Practice Test Series, Ques & Ans

NEET Online Mock Test

It is expected that NEET 2020 Exam will be conducted in First Week of May 2020. Solve NEET Mock Test regularly to qualify the National Eligibility Entrance Test (NEET) in first attempt. NTA (UG) Free Practice Test Series cover the complete updated syllabus of Physics, Chemistry and Biology, and are based on the latest pattern of NEET Exam. Here on this page we have provided Free NTA NEET Online Practice Test 2020 and Important Questions & Answers etc.

recruitmentresult.com

Highlights of NTA NEET 2020:

Name of Conducting BodyNational Testing Agency
Exam NameNational Eligibility Cum Entrance Test
Opening Date for NEET 2020 Application FormFirst Week of November 2019
NEET 2020 Apply Online Last DateLast Week of November 2019
NEET Admit Card Release DateThird Week of April 2020
NEET 2020 Exam DateFirst Week of May 2020
NEET Result DateLast Week of May 2020
NEET CounsellingJune 2020
Official Websitentaneet.nic.in

NEET Exam Pattern 2020:

  • The examination will be conducted through offline mode (paper based).
  • It will contain only one question paper which comprises of 180 questions.
  • Questions will be objective type. Each question will contain four optional answers; students are required to mark the correct answer only.
  • The exam duration will be three hours (2:00 to 5:00 PM).
  • The question papers will be composed of four sections i.e. Physics, Chemistry, Botany, and Zoology.
  • The language of the question will be English, Hindi, Tamil, Assamese, Oriya, Kannada, Bengali, Gujarati, Marathi, Urdu, and Telugu.
SectionNo. of Question
Physics45
Chemistry45
Botany45
Zoology45
Total180

Marking Scheme of NEET 2020:

Each correct response+4
Each incorrect response-1
Unmarked questionsNo marks

Must Know: How To Reduce Negative Marking In Exam

NEET Mock Test

NEET Mock Test Papers are a standout the most vital segments to get ready for aggressive exams like NEET. Numerous medicinal applicants may be new to this destructive exam which can be to a great degree upsetting. Have a look on NEET Question and Answers:

Question 1: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 2: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 3: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 4: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: 2

Question 5: Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Get Tips: How To Prepare For Online Exam

Question 6: Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: 3

Question 7: Pa(Pascal) is the unit for

  1. thrust
  2. pressure
  3. frequency
  4. conductivity

Answer: 2

Question 8: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 9: Pollination is best defined as

  1. transfer of pollen from anther to stigma
  2. germination of pollen grains
  3. growth of pollen tube in ovule
  4. visiting flowers by insects

Answer: 1

Question 10: Plants receive their nutrients mainly from

  1. chlorophyll
  2. atmosphere
  3. light
  4. soil

Answer: 4

Read Now: How To Find Online Study Material

Question 11: Movement of cell against concentration gradient is called

  1. osmosis
  2. active transport
  3. diffusion
  4. passive transport

Answer: 2

Question 12: Plants synthesis protein from

  1. starch
  2. sugar
  3. amino acids
  4. fatty acids

Answer: 3

Question 13: Plants absorb dissolved nitrates from soil and convert them into

  1. free nitrogen
  2. urea
  3. ammonia
  4. proteins

Answer: 1

Question 14: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 15: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Read This: 10 Strategies to Improve your Memory

Question 16: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Question 17: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 4

Question 18: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1

Question 19: The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: 3

Question 20: The most commonly used bleaching agent is

  1. alcohol
  2. carbon dioxide
  3. chlorine
  4. sodium chlorine

Answer: 3

Check NEET Related Links:

NEET ResultGet Details
NEET Admit CardGet Details
NEET LoginGet Details
NEET CounselingGet Details
NEET Question PaperGet Details
NEET SyllabusGet Details
NEET Cut OffGet Details
NEET College PredictorGet Details
NEET Exam PatternGet Details
NEET Application FormGet Details
NEET BooksGet Details
How to Prepare For NEETGet Details
NEET CoachingGet Details
NEET EligibilityGet Details
NEET UG SyllabusGet Details
NEET Official WebsitePress Here

NEET Mock Test 2020:

In order to get admission in MBBS, BDS & Ayush courses in abroad, candidates have to qualify the NEET exam. National Eligibility cum Entrance Test (NEET) is organized by the NTA (National testing Agency) once in a year.

For this, NEET Online Mock Test can help you in getting an estimate regarding the preparation level or we can say the preparation you have done for your examination. Along with NEET Online Mock Test, you can also use NEET Practice Papers and NEET Test Series, available online for Free of cost.

Only few months are left in the upcoming medical entrance exam, candidates are advised to start taking NEET Online Mock Test 2020 as it will provide candidates with an exam day experience in advance.

Want to Know? How Do Toppers Study?

Candidates May Also Search For:

NEET Mock TestNEET Mock Test Papers
NEET Mock Test Online FreeMock Test For NEET
Biology Mock Test For NEETNEET Online Mock Test
NEET Mock TestNEET Mock Test Online
NEET Mock Test Papers PDFFree Online NEET UG Mock Test
NEET Mock Test PDFNEET Mock Test Papers Free Download
Mock Test For NEETOnline Mock Test For NEET
NEET Free Mock TestNEET Mock Test Free
NEET Online Mock Test FreeOnline NEET Mock Test
NEET 2020 Mock TestMock Test For NEET 2020
NEET Mock Test NTANEET Free Mock Test
NEET UG Mock TestNEET Mock Test Series
NEET Practice Test OnlineNEET Mock Test Download PDF

NEET Mock Test 2020:

HThese NEET Test Papers are a set of online tests used by students who have secured top ranks in the previous years. NEET Mock Test will help them to perform well in the genuine exam.

After solving the online NEET Question papers candidates will get to know that what are the sections that they need to prepare a  bit more and what are their strong sections. To get more related updates regarding NEET Online Mock Test 2020 please keep visiting our pages.

Something That You Should Put An Eye On:

Last Minute Exam Preparation TipsHow to Prepare for Written Exam
How to Solve Objective Type QuestionsHow To Score Good Grades
Techniques To Read Faster Than OthersWhat Are Your Strength and Weakness?

Filed in: online quiz, Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment