Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

NEET (UG) Previous Year Question Papers | PDF 2013 to 2018 Download

NEET Previous Year Question Papers

Direct link to download NEET Previous Year Question Papers is available here!!! For the ease of students we have gathered NEET Previous Year Question Papers PDF 2013 to 2018 year on this page.

National Eligibility cum Entrance Test (NEET) a national level medical entrance exam is organized by the NTA (National testing Agency) once in a year on 05-05-2019. Students can get registered from 01-11-2018 to 30-11-2018

Download NEET (UG) Previous Year Question Papers PDF

Students who want to get admission in MBBS, BDS &Ayush courses offered by all Indian Medical colleges can enhance their preparation with the help of NEET Previous Question Papers. Download NEET Exam Question Papers and practice more and more

Check the below section of this page which is well maintained by the expertise team members of recruitmentresult.com and download NEET Previous Year Question Papers with sample paper in PDF by pressing the links given below.

NEET Previous Year Question Papers

Get here NEET Previous Year Question Papers with Answers PDF!! Students who want to get NEET Previous Year ExamQuestion Papers may hit highlighted link which is given in below framed table-

S.NoNEET Previous Year PapersQuestion Papers
1.NEET 2018Download PDF
2.NEET 2017
3.AIPMT /NEET 2016 Phase 1
4.AIPMT /NEET 2016 Phase 2
5.NEET 2015 (Re-test)
 6.NEET 2015
7.AIPMT 2014
8.NEET 2013
9.AIPMT 2012 (Mains)Code D
10.AIPMT 2012 (Prelims)Code D
11.AIPMT 2011Code A
12.AIPMT 2010 (Mains)Code A
13.AIPMT 2010 (Prelims)Code A
14.AIPMT 2009Code A
15.AIPMT 2008Code A

NEET Previous Year Question Papers

Question 1: The nucleus of an atom consists of

  1. Electrons and neutrons
  2. Electrons and protons
  3. Protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 2: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. Molality
  2. Molarity
  3. Normality
  4. Formality

Answer: 1

Question 3: The number of g-molecule of oxygen in 6.02 x 1024CO molecules is

  1. 1 gram of molecule
  2. 0.5 gram of molecule
  3. 5 gram of molecule
  4. 10 gram of molecule

Answer: 3

Download Here: NEET Syllabus

Question 4: The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

  1. Orissa coast
  2. Travancore coast
  3. West Bengal coast
  4. Gujarat coast

Answer: 2

Question 5: The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

  1. Orissa coast
  2. Travancore coast
  3. West Bengal coast
  4. Gujarat coast

Answer: 2

Question 6: The main active constituent of tea and coffee is

  1. Nicotine
  2. Chlorophyll
  3. Caffeine
  4. Aspirin

Answer: 3

Question 7: The inert gases are ____ in water

  1. Sparingly soluble
  2. Insoluble
  3. Soluble
  4. None of these

Answer: 1

Question 8: The molecular formula of phosphorous is

  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4

Answer: 4

Get Here Details Of: NEET UG Syllabus

Question 9: The nucleus of a hydrogen atom consists of

  1. 1 proton only
  2. 1 proton + 2 neutron
  3. 1 neutron only
  4. 1 electron only

Answer: 1

Question 10: The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called

  1. Specific heat
  2. Thermal capacity
  3. Water equivalent
  4. None of the above

Answer: 2

Question 11: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. Work done in rolling is more than in lifting
  2. Work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. Work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. Work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 12: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. Viscosity of ink
  2. Capillary action phenomenon
  3. Diffusion of ink through the blotting
  4. Siphon action

Answer: 2

Check Here: Top NEET Coaching Centres

Question 13: Point A is at a lower electrical potential than point B. An electron between them on the line joining them will

  1. Move towards A
  2. Move towards B
  3. Move at right angles to the line joining A and B
  4. Remain at rest

Answer: 2

Question 14: Materials for rain-proof coats and tents owe their water-proof properties to

  1. Surface tension
  2. Viscosity
  3. Specific gravity
  4. Elasticity

Answer: 1

Question 15: On a stationary sail boat, air is blown from a fan attached to the boat. The boat

  1. Moves in opposite direction in which the air is blown
  2. Does not move
  3. Moves in the same direction in which air blows
  4. Spins around

Answer: 2

Question 16: Rainbow is due to

  1. Absorption of sunlight in minute water droplets
  2. Diffusion of sunlight through water droplets
  3. Ionization of water deposits
  4. Refraction and reflection of sunlight by water droplets

Answer: 4

Question 17: Mica is used in electrical appliances such as electric iron because mica is

  1. A good conductor of heat but a bad conductor of electricity
  2. A bad conductor of heat but a good conductor of electricity
  3. A good conductor of heat as well as electricity
  4. A bad conductor of heat as well as electricity

Answer: 1

START Now: NEET Online Mock Test

Question 18: It is easier to roll a barrel full of coal tar than to pull it because

  1. The full weight of the barrel comes into play when it is pulled
  2. The rolling friction is much less than the sliding friction
  3. More surface area of the barrel is in contact with the road when it is pulled
  4. Coal tar is a liquid and it flows in the barrel when it is rolled

Answer: 2

Question 19: Rainbow is due to

  1. Absorption of sunlight in minute water droplets
  2. Diffusion of sunlight through water droplets
  3. Ionisation of water deposits
  4. Refraction and reflection of sunlight by water droplets

Answer: 4     

Question 20: Stars which appear single to the naked eye but are double when seen through a telescope are

  1. Novas and supernovas
  2. Binaries
  3. Asteroids
  4. Quasars

Answer: 2

NEET Sample Paper 2018 Press Here>> Chemistry/ Physics

NEET Exam Pattern

  • Mode of Exam:Exam will be organized through pen and paper based (offline) mode.
  • Type of Questions:Objective type questions will be asked in the exam.
  • Duration: Exam duration will be of 3 hours.
  • Number of Questions:Total 180 questions will be asked.
  • Language:Question paper will be asked in Hindi, English, Gujarati, Marathi, Oriya, Bengali, Assamese, Telugu, Tamil, Urdu and Kananda languages.
  • Marking Scheme:For each correct answer, 4 marks will be allotted
  • Negative Marking:For each incorrect answer, 1 mark will be deducted.
SectionNo. of QuestionMarks
Physics45180
Chemistry45180
Zoology45180
Botany45180
Total180720

You Can Also Check: NEET Exam Pattern

NEET Preparation Books

Biology BooksNCERT Biology of Class XI and XII

Trueman’s Biology Vol 1 and 2

Objective Biology by Dinesh

Physics BooksConcepts of Physics by H. C. Verma

NCERT- Physics Part 1 and Part 2

D C Pandey Objective Physics

Chemistry BooksNCERT Chemistry

Physical Chemistry by O.P. Tandon

Organic Chemistry by Morrison and
Boyd for Organic Chemistry

You Can Also Download Free: NEET Books

Upcoming NEET Exam Dates

EventsDates (Announced)
Application form Release1st November 2018
Application submission last date30th November 2018
Last date to pay the feeNovember 2018
Correction Window OpenDecember 2018
Admit card available15th April 2019
Exam date5th May 2019
Answer key ReleaseWithin a week after exam
Announcement of result5th June 2019
Counselling begins2nd week of June 2019

Final Words:

Candidates who are in search of details in concern of NEET Previous Year Question Papers are advised to go through this Official Site link and for regular updates related to NEET UG Previous Year Question Papers Download stay connected with this web portal of recruitmentresult.com

Something That You Should Put An Eye On

 

NEET CounsellingHow to Prepare for NEET
NEET Admit CardNEET 2018 Topper
NEET ResultNEET Application Form
NEET Eligibility CriteriaNEET Answer Key
NEET College PredictorNEET Cut Off

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment