Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

NIFT Sample Papers | for 2019 UG/PG (Entrance Exam) Previous Year Paper PDF

NIFT Sample Papers          

Get NIFT Sample Papers for UG/PG Entrance Exam 2019 from here!!! Students who are going to participate in NIFT Entrance Examination may enhance their preparation by practicing with NIFT Sample Papers with Answers PDF

Through NIFT Previous Year Sample Papers PDF one can boost up their skills and knowledge to score better marks in exam. Those who qualify exam will get admission into National Institute of Fashion Technology Fashion designing course

Download NIFT UG/PG Exam Sample Paper PDF

Aspirants Download NIFT Sample Papers PDF from this page by hitting the direct link provided below. NIFT Previous Year Question Paper will help you to understand NIFT Exam pattern so that you can strategies your preparation accordingly

Applicants are advice to scroll down this page to download NIFT Sample Papers 2019 directly which is well provided by the expert team member of recruitmentresult.com.

NIFT Sample Papers

NIFT Sample Papers PDF Download free!!!Candidates can download Sample Papers OF NIFT Entrance Exam with Answers PDF from this page which is well designed by the team members of recruitmentresult.com. We have provided NIFT Entrance Exam Sample Papers PDF for the convenience of students

NIFT UG/PG Sample Papers

NIFT Previous Year Paper PDFNIFT Previous Year Sample Papers
NIFT Exam Sample Paper 1Question Paper
NIFT Exam Sample question Paper 2Question Paper
NIFT Sample Paper 3Question Paper
NIFT Model  Paper 4Question Paper
NIFT Previous sample Paper 5Question Paper
NIFT Question Paper 6Question Paper
NIFT Exam Question Paper 7Question Paper
NIFT Exam Paper 8Question Paper
NIFT Sample Paper 9Question Paper
NIFT Previous Question Paper 10Question Paper

NIFT Entrance Exam Question Paper PDF

NIFT UG/PG  Exam Sample PapersNIFT UG/PG Sample Question Paper
B.F.TECH QUESTION PAPER FOR GATQuestion Paper
M.F.TECH QUESTION PAPER FOR GATQuestion Paper

Press Here >> Download NIFT Entrance Exam Sample Papers

Significance Of NIFT Exam Sample Papers

Check different benefits of NIFT Entrance Exam Question Papers form below –

  • With the help of National Institute of Fashion Technology Question Papers 2019 PDF one can get an idea about the exam structure
  • Solve daily National Institute of Fashion Technology Sample Papers as it will boost your efficiency and accuracy of preparation
  • NIFT Entrance Exam 2019 Question Papers will helps to be aware about types of questions asked in exam.
  • Through NIFT Exam Question Papers with solution PDF Students can analyze their preparation
  • NIFT Sample Papers with Answers PDF will helps in enhancing the overall preparation level.

NIFT Question and Answers

Question 1: A person had deposited Rs 2500 in a bank on Ist January and withdrew Rs 1000 from the bank at the end of 9 months. If the rate of interest is 4% p.a., then the total interest payable to him at the end of the year is:

  1. Rs 80
  2. Rs 84
  3. Rs 105
  4. Rs 90

Answer: 4

Question 2: A shopkeeper bought pens at the rate of 12 pens for Rs 150 and sold them at the rate of 10pens for Rs 130. The number of pens he should sell to earn a net profit of Rs 20 is:

  1. 10
  2. 20
  3. 30
  4. 40

Answer: 4

Must Check: NIFT Exam Pattern

Question 3: The population of a town was 2, 00000. If the number of males increased by 10% and the number of females decreased by 6%, the total population would have remained unchanged. The number of males is:

  1. 80,000
  2. 72,000
  3. 75,000
  4. 90,000

Answer: 3

Question 4: If 45 students can consume a stock of food in 2 months,find for how many days the same stock of food will last for 27 students.

  1. 100
  2. 120
  3. 85
  4. 110

Answer: 1

Question 5: A pot full of water weighs 9.5 kg. When half-filled with water the pot weighs 5.5 kg. The weight of the empty pot is (in kg):

  1. 4
  2. 5
  3. 2
  4. 5

Answer: 2

Question 6: A man swimming in a stream which flows 1.5 km per hour finds that in a given time he can swim twice as far with the stream as he can against it. The rate at which he swims is:

  1. 5 km per hour
  2. 4 km per hour
  3. 3 km per hour
  4. 5 km per hour

Answer: 1

Question 7: A person had deposited Rs 2500 in a bank on Ist January and withdrew Rs 1000 from the bank at the end of 9 months. If the rate of interest is 4% p.a., then the total interest payable to him at the end of the year is:

  1. Rs 80
  2. Rs 84
  3. Rs 105
  4. Rs 90

Answer: 4

Also Check Latest: NIFT Syllabus

Question 8: Who is to the immediate right of Mohan when Mohan, Salil, Bhushan, Suresh and jayesh are sitting around a circle facing at the centre?

  1. Salil is third to the left of Mohan.
    II. Bhushan is between Salil and Jayesh.
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Answer:1

Question 9: Against the grain

  1. Contrary to one’s nature or inclination
  2. Against the law of nature
  3. Trying very hard to achieve something impossible
  4. Against the will of others.

Answer: 1

Question 10: Hook, line and sinker

  1. Elaborately
  2. Judiciously
  3. Willful preparation
  4. Completely

Answer: 4

Question 11: The easiest of the thing to do is to ask the address from the postman.

  1. of The Things To Do
  2. Among The Things To Do
  3. Of The Things To Be Done
  4. Of All The Things Done

Answer: 1

Question 12: The chemist had not hardly any of these kind of medicines.

  1. had hardly any of those kinds
  2. had hardly not any of those kinds
  3. had scarcely any of those kind
  4. had hardly any of those kind

Answer: 4

Get Best Answer: How To Become A Fashion Designer

Question 13: Who among the following is not a fashion designer:

  1. Ritu Kumar
  2. Shiv Kumar Sharma
  3. Tarun Tahiliani
  4. Rahul Khanna

Answer: 2

Question 14: National Gallery of Modern Art is located at:

  • Mumbai
  • Kolkata
  • New Delhi
  • Lucknow

Answer: 3

Question 15: Which of the following is not a system of colour notation?

  • Ostwald
  • Rocky
  • Munsell
  • Prang

Answer: 2

NIFT Entrance Exam Pattern

ProgrammeTestWeightage
Bachelor of DesignCAT50%
GAT30%
Situation Test20%
Master of DesignCAT40%
GAT30%
GD/PI30%
Bachelor of Fashion TechnologyGAT100%
Master of Fashion TechnologyGAT70%
GD/PI30%
Master of Fashion ManagementGAT70%
GD/PI30%

Get Details Of: NIFT Admission

NIFT BDes and MDes Test Structure

SectionsNo of Questions in BDesNo. of Questions in MDes
Quantitative Ability2020
Communication Ability2530
English Comprehension2530
Analytical Ability1525
General Knowledge and Current Affairs1515
Total Number of Questions100120

About NIFT

NIFT is also known as National Institute of Fashion Technology and it is a fashion institute in India. National Institute of Fashion Technology was formed in 1986 under the support of Ministry of Textiles, Government of India & is an institution of design, management and technology for worldwide fashion business.

National Institute of Fashion Technology was approved statutory status in 2006, authorized it to award degrees and other academic differences.

National Institute of Fashion Technology provides 4 year undergraduate, as well as 2 year post-graduate courses in field of design, management, and technology.

Also Know: How To Find Online Study Material

Final Words:

All candidates are recommended to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding NIFT Sample Papers With Solutions through this page, so keep in touch with us regularly.

You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box.

Something That You Should Put An Eye On

NIFT Application FormNIFT Counselling
NIFT Fee StructureNIFT Admit Card
NIFT ResultNIFT Application Form

Filed in: online quiz, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment