Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

NTS Sample Paper 2019 NTSE (Stage-1/2) Previous Year Papers PDF Download

NTS Sample Paper

National Talent Search Examination (NTSE) is conducted by NCERT and it is a national scholarship examination for awarding scholarships to class 10th students. NTS Sample Paper PDF is available here to download.

Many of experts and toppers recommend NTSE Sample Paper for achieving better results. Solving the NTS Previous Year Papers will allow applicants to have a complete knowledge of the NTSE Exam Pattern, type of questions, marking scheme, time management and more.

NTSE (Stage-1/2) Previous Year Papers!!!

For the benefit of aspirants, the solutions to NTS Previous Year Question have been provided as well. Candidates must also remember to try and solve NTS Question Papers within set time allotted for examination while practicing in order to enhance their time management skills.

Candidates may also acquire complete details about National Talent Search Examination Sample Papers through this page which is created by team of recruitmentresult.com. Must have a look below for NTS Sample Paper 2019 for Stage 1 / 2!!!

NTS Sample Papers

NTS Sample Paper PDF:

NTSE Sample PaperNTS Sample Paper Download PDF
NTS Stage-1 Sample PaperDownload PDF
NTS Stage-2 Sample PaperDownload PDF
NTS Model Paper for Paper 3Download PDF
NTS Previous Year Question Paper for Paper 4Download PDF

 NTS Sample Paper with Solutions

Ques:1 She _______ working in a factory since 2007.

  1. Is
  2. Was
  3. Has been
  4. Had

Answer: 3

Ques:2 He is quite good ___ making paintings.

  1. In
  2. At
  3. On
  4. About

Answer: 2

Ques:3 “Less government spending” is _________ of this political party.

  1. An acronym
  2. A tenet
  3. A plight
  4. A prospectus

Answer: 2

Check Updated: NTSE Exam Pattern

Ques:4 The doctor advised him ______ eat rice.

  1. do not
  2. to not
  3. not to
  4. prohibit

Answer: 3

Ques:5 She agrees ____ my proposal.

  1. With
  2. To
  3. For
  4. About

Answer: 2

Ques:6 We should not laugh _______ poors.

  1. On
  2. Over
  3. At
  4. About

Answer: 3

Ques:7 Unable to discover how the fire started, the inspectors filed a tentative report that the cause was _______.

  1. Noteworthy
  2. Definitive
  3. Fundamental
  4. Indeterminate

Answer: 4

Do You Know: How to Prepare for NTSE in One Month?

Ques:8 He did not _________  a letter.

  1. Write
  2. Writes
  3. Wrote
  4. Written

Answer: 1

Ques:9 Barking dogs ______ bite.

  1. Always
  2. Never
  3. Seldom
  4. Often

Answer: 3

Ques:10 At first the children were ___________ but as the morning progressed they began to laugh and talk eagerly.

  1. Ostentatious
  2. Myopic
  3. Solicitous
  4. Reticent

Answer: 4

Download From Here: NTSE Syllabus

Ques:11 5 is to 7 as x is to 35. x =?

  1. 7
  2. 12
  3. 25
  4. 49

Answer: 3

Ques:12 If 3 (x + 5y) = 24, find y when x = 3.

  1. 1
  2. 3
  3. 33/5
  4. 7

Answer: 1

Ques:13 Karachi is known as:

  1. Broadway of Pakistan
  2. City of Lights
  3. Gateway of Pakistan
  4. Heart of Pakistan

Answer: 2

Must Read: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques:14 C.N.N. stands for:

  1. Cable Network of News
  2. Cable News Network
  3. Cyber News Network
  4. Central News Network

Answer: 1

Ques:15 Napoleon Bonapart was the king of:

  1. France
  2. Italy
  3. England
  4. None of the above

Answer: 1

Ques:16 The component of a firm’s service quality information system that is used specifically to assess employee performance is:

  1. Solicitation of customer complaints
  2. Customer focus group interviews
  3. Employee surveys
  4. Mystery shopping

Answer: 4

Ques:17 Which of the following is not a key component that needs to be built into every service quality system?

  1. Listening
  2. Reliability
  3. Servant leadership
  4. Individual play

Answer: 4

Do You Know: How To Stay Awake All Night To Study

Ques:18 To have a comfortable waiting area for customers and clients is:

  1. Least important
  2. Somewhat important
  3. A must
  4. Costly

Answer: 3

Ques:19 It is not possible to keep same level of quality all the year around.

  1. Strongly disagree
  2. Disagree
  3. Agree
  4. Strongly agree

Answer: 1

Ques:20 When locker is broken an inventory is prepared listing all the items in:

  1. Duplicate
  2. Triplicate
  3. Quadruplicate
  4. Original only

Answer: 3

Check Out: Tips to Manage Time In Exam

Note:

Candidates you can also download NTS Model Paper in the form of pdf through this page and stay connected with us on our web portal to grab latest updates about NTS Sample Papers 2019.

Above listed questions and answers are beneficial for you to practice well for upcoming exam or NTS Previous Papers. You’re also advised to follow us on Face book or Google Plus to acquire most recent updates regarding National Talent Search Exam Sample Papers on your timeline wall directly.

Something That You Should Put An Eye On

NTSE Admit CardNTSE Result
NTSE Scholarship ExamNTSE Answer Key
NTSE Application FormHow Can You Write Fast In Exams?
Health Hazards due to over StudyingHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

One Response to "NTS Sample Paper 2019 NTSE (Stage-1/2) Previous Year Papers PDF Download"

  1. falak

    I think it’s very useful for the students who are going to appear for this exam

Leave a Reply

Submit Comment