Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

OJEE Question Paper 2019 Download Solved Previous Year Sample Papers PDF

OJEE Question Paper

Download Solved OJEE Question Paper PDF for preparation of Odisha Joint Entrance Examination (OJEE-2019). OJEE Previous Year Papers can help in scoring good marks in entrance exam, so as to get admission in MBA, MCA, Pharmacy, Diploma, B.Tech Lateral Entry courses. Sample Papers are provided on yearly basis on this page.

recruitmentresult.com

OJEE 2019 Notification Overview

  • Name of the Organization: JEE Cell of Odisha
  • Name of the Exam: Odisha Joint Entrance Examination (OJEE)
  • Purpose of Conducting Exam: to offer admissions in MBA, M.Tech, and for Lateral Entry

OJEE Question Paper

Odisha JEE Previous Year Question Papers Download PDF:

Course/SubjectsQuestion Paper
OJEE Metallurical Engineering
Previous Year Question Papers 2017
Get From Here
OJEE Previous Year Question
Papers Of Physics, Chemistry
Get From Here
OJEE Computer Science
Previous Year Papers
Get From Here
OJEE Previous Year
Papers of B.Arch, M.Tech
Get From Here
OJEE Integrated MBA
Previous Papers 2017
Get From Here
B.Sc Lateral Entry 2017Get From Here
Textile Engineering 2017Get From Here
OJEE Sample Papers
of Electronics 2017
Get From Here
Chemical Engineering 2017Get From Here
OJEE Biology Model Papers 2017Get From Here
MCA Lateral Entry 2017Get From Here
Environmental EngineeringGet From Here
B.Tech Lateral Entry 2017Get From Here
Odisha JEE Mathematics
Previous Year Papers
Get From Here
OJEE Previous Year
Papers of MCA 2017
Get From Here
M.Tech Electrical EngineeringGet From Here
Mechanical EngineeringGet From Here
OJEE Previous Year
Question Papers of
B.Pharma Lateral Entry
Get From Here
OJEE M.Tech Biotechnology
Question Papers 2017
Get From Here
Odisha JEE Civil
Engineering
Previous Papers
Get From Here
OJEE MBA Previous Year
Question Papers  2017
Get From Here
M.Tech Common
Engineering Maths 2017
Get From Here
B.Tech (ARCHITECTURE-2016)Get From Here
MCA 2016Get From Here
Physics and Chemistry-2016Get From Here
MATHEMATICS-2016Get From Here
MBA-2015Get From Here
M.PHARM-2015Get From Here
LE TECH-2015Get From Here
Chemistry-2014Get From Here
PHYSICS-2014Get From Here
B.Sc LE-2014Get From Here

What is OJEE Exam?

Odisha JEE is a state level entrance examination organized by the JEE Cell of Odisha to offer admissions to eligible students in Undergraduate & Postgraduate Courses of in Engineering, Pharmacy, and Architecture like MBA, M.Tech, and for Lateral Entry in courses also.

OJEE Question Paper With Answer

Question 1: Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

  1. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
  2. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
  3. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
  4. lightning discharge in atmosphere

Answer: 1

Question 2: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

  1. work done in rolling is more than in lifting
  2. work done in lifting the stone is equal to rolling it
  3. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
  4. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 3: The absorption of ink by blotting paper involves

  1. viscosity of ink
  2. capillary action phenomenon
  3. diffusion of ink through the blotting
  4. siphon action

Answer: 2

Question 4: Siphon will fail to work if

  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 5: Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

  1. the heating effect of current alone
  2. hysteresis loss alone
  3. both the heating effect of current and hysteresis loss
  4. intense sunlight at noon

Answer: 3

Get here : Strategies To Improve Memory

Question 6: Nuclear sizes are expressed in a unit named

  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla

Answer: 1

Question 7: Light year is a unit of

  1. time
  2. distance
  3. light
  4. intensity of light

Answer: 2

Question 8: Mirage is due to

  1. unequal heating of different parts of the atmosphere
  2. magnetic disturbances in the atmosphere
  3. depletion of ozone layer in the atmosphere
  4. equal heating of different parts of the atmosphere

Answer: 1

Question 9: Light from the Sun reaches us in nearly

  1. 2 minutes
  2. 4 minutes
  3. 8 minutes
  4. 16 minutes

Answer: 3

Question 10: Stars appears to move from east to west because

  1. all stars move from east to west
  2. the earth rotates from west to east
  3. the earth rotates from east to west
  4. the background of the stars moves from west to east

Answer: 2

Get Here: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 11: Pa (Pascal) is the unit for

  1. thrust
  2. pressure
  3. frequency
  4. conductivity

Answer: 2

Question 12: Planets do not twinkle because

  1. they emit light of a constant intensity
  2. their distance from the earth does not change with time
  3. they are very far away from the earth resulting in decrease in intensity of light
  4. they are nearer to earth and hence we receive a greater amount of light and, therefore minor variations in the intensity are not noticeable

Answer: 4

Question 13: The nucleus of an atom consists of

  1. electrons and neutrons
  2. electrons and protons
  3. protons and neutrons
  4. All of the above

Answer: 3

Question 14: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

  1. molality
  2. molarity
  3. normality
  4. formality

Answer: 1

Question 15: The most electronegative element among the following is

  1. sodium
  2. bromine
  3. fluorine
  4. oxygen

Answer: 3

Check Also: How to Prepare for Written Exam

Question 16: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

  1. Na
  2. Ag
  3. Hg
  4. Fe

Answer: 3

Question 17: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

  1. p-electrons in Ne(Z = 10)
  2. s-electrons in Mg(Z = 12)
  3. d-electrons in Fe(Z = 26)
  4. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: 4

Question 18: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

  1. smelting
  2. roasting
  3. calcinations
  4. froth floatation

Answer: 1 

Question 19: The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

  1. granite
  2. basalt
  3. igneous rocks
  4. sedimentary rocks

Answer: 3

Question 20: The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

  1. Dalton’s law
  2. Gay Lussac’s law
  3. Henry’s law
  4. Raoult’s law

Answer: 3

Read Here: How To Stay Awake All Night To Study

Question 21: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 22: A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing

Answer: 2

Question 23: The time required for the fetching and execution of one simple machine instruction is

  1. Delay time
  2. CPU cycle
  3. Real time
  4. Seek time

Answer: 2

Question 24: Binary numbers need more places for counting because

  1. They are always big numbers
  2. Any no. of 0’s can be added in front of them
  3. Binary base is small
  4. 0’s and l’s have to be properly spaced apart

Answer: 3

Question 25: Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?

  1. Direct
  2. Sequential
  3. Random
  4. All of the above

Answer: 2

Know Here: How to Prepare For Online Exam

Question 26: Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is

  1. CPU
  2. Primary storage
  3. Intermediate storage @
  4. Internal storage

Answer: 2

Question 27: A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as

  1. Correlation
  2. Coroutine
  3. Diagonalization
  4. Quene

Answer: 2

Question 28: A name applied by Intel corp. to high speed MOS technology is called

  1. HDLC
  2. LAP
  3. HMOS
  4. SDLC

Answer: 3

Question 29: Which method is used to connect a remote computer?

  1. Device
  2. Dialup
  3. Diagnostic
  4. Logic circuit

Answer: 2

Question 30: The symbols used in an assembly language are

  1. Codes
  2. Mnemonics
  3. Assembler
  4. All of the above

Answer: 2

More Links Related To OJEE

OJEE 2019 Application FormGet Here
OJEE Admit CardGet Here
OJEE SyllabusGet Here
OJEE CounsellingGet Here
OJEE Answer KeyGet Here
OJEE ResultGet Here

OJEE Question Paper

Above provided OJEE Previous Year Question Papers are helpful for you to start their preparation for Orissa Joint Entrance Examination so dear visitors if you have satisfied with all the information provided on this page then you must make use of our free email service just by subscribing the portal.


Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment