Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Olympiad Sample Papers With Answers (Class 6th To 12th) – Maths, Science

Olympiad Sample Papers

Olympiad Sample Papers of Class 6th to 12th has been provided on below page for convenience of applicants. Olympiad Previous Years Question Papers will help the applicants to prepare well for exam. Check Olympiad Sample Papers With Answers of Maths, Science from here to know which type of questions will be asked in exam.

recruitmentresult.com

Olympiad Exam Overview 2019-20:

Name of Conducting BodyScience Olympiad Foundation
Exam Dates
SOF International General Knowledge Olympiad (IGKO)06-09-2019 and 26-09-2019
SOF International English Olympiad (IEO)15-10-2019 and 05-11-2019
SOF National Science Olympiad (NSO)11-11-2019 and 21-11-2019
SOF International Mathematics Olympiad (IMO)05-12-2019 and 17-12-2019
SOF National Cyber Olympiad (NCO)28-11-2019 and 19-12-2019
Official Websitewww.sofworld.org

Olympiad Sample Papers

Olympiad Sample Papers Download PDF:

SOF NCO Sample Papers:

Class 1Class 2Class 3
Class 4Class 5Class 6
Class 7Class 8Class 9
Class 10Class 11Class 12

SOF NSO Sample Papers:

Class 1Class 2Class 3
Class 4Class 5Class 6
Class 7Class 8Class 9
Class 10Class 11Class 12

SOF IMO Sample Papers:

Class 1Class 2Class 3
Class 4Class 5Class 6
Class 7Class 8Class 9
Class 10Class 11Class 12

SOF IEO Sample Papers:

Class 1Class 2Class 3
Class 4Class 5Class 6
Class 7Class 8Class 9
Class 10Class 11Class 12

SOF ICSO Sample Papers:

Class 11Class 12

SOF IGKO Sample Papers:

Class 1Class 2Class 3
Class 4Class 5Class 6
Class 7Class 8Class 9
Class 10

Olympiad Sample Papers With Answers:

Ques 1: In a group of five people, K, L and M are ambitious, M, N and R are honest, L, M and N are intelligent and K, M and R are industrious. Among these, neither industrious nor ambitious person(s) would include

  1. K alone
  2. L and R
  3. M and N
  4. N alone

Ans: 4

Ques 2: How many such pairs of digits are there in the number 95137248 each of which has as many digits between them in the number as when they are arranged in ascending order?

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. More than three

Ans: 3

Ques 3: Five students participated in an examination and each scored different marks. Nidhi scored higher than Mamta. Kavita scored lower than Prashant but higher than Nidhi. Anil’s score was between Mamta and Nidhi. Which of the following pairs represents the highest and the lowest scorers respectively?

  1. Nidhi, Kavita
  2. Kavita, Mamta
  3. Prashant, Mamta
  4. Anil, Kavita

Ans: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 4: Which of the following is NOT a hardware component?

  1. Mouse
  2. MS-Office
  3. Chip
  4. Semiconductor memory

Ans: 2

Ques 5: Which of the following formulas in MS-Excel 2010 rounds a number to a specified number of decimals and returns the result as text with or without commas?

  1. Find
  2. Fixed
  3. Round
  4. Lower

Ans: 2

Ques 6: Which of the following is NOT a hardware component?

  1. Mouse
  2. MS-Office
  3. Chip
  4. Semiconductor memory

Ans: 2

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 7: How many such vowels are there in the given arrangement which are immediately preceded as well as immediately followed by a consonant? T H A J K R B T A E M D G S O J K U M B D L U H Y A C M

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. More than four

Ans: 4

Ques 8: What can be used with a PRINT statement for printing multiple values in a single line in QBASIC?

  1. Comma
  2. Semicolon
  3. Tab (n)
  4. All of these

Ans: 4

Ques 9: Windows 7 can run on ______.

  1. 32-bit processors
  2. 64- bit processors
  3. 128 bit processors
  4. Both (A) and (B)

Ans: 4

Check Out: Common Mistakes You Make in Tests

Ques 10: The processing speed of a computer is measured in ________.

  1. Mega byte
  2. 16 bit
  3. Mega hertz
  4. Milli seconds

Ans: 3

Ques 11: In OSI layer, end-to-end connectivity is provided from host-to-host in ______.

  1. Data link layer
  2. Session layer
  3. Network layer
  4. Transport layer

Ans: 4

Ques 12: Aero shake feature of Windows 7 requires _______ shakes only in order to perform the task.

  1. 3
  2. 2
  3. 10
  4. 7

Ans: 1

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Ques 13: Which of the following formulas in MS-Excel 2010 rounds a number to a specified number of decimals and returns the result as text with or without commas?

  1. Find
  2. Fixed
  3. Round
  4. Lower

Ans: 2

Ques 14: A, B, C, D, E, F and G are members of a family consisting of four adults and three children, two of whom, F and G are girls. A and D are brothers and A is a doctor. E is an engineer married to one of the brothers and has two children. B is married to D and G is their child. Who is C?

  1. G’s brother
  2. F’s father
  3. E’s daughter
  4. A’s son

Ans: 4

Ques 15: What is the function of an operating system?

  1. Manages computer’s resources very efficiently
  2. Takes care of scheduling jobs or execution
  3. Manages the flow of data and instructions
  4. All of these

Ans: 4

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Ques 16: __________ attribute allows you to specify which portion of a table’s border will display on a webpage in HTML

  1. Frame
  2. Height
  3. Width
  4. None of these

Ans: 1

Ques 17: Which of the following benefits are offered by Homegroup Networking feature in Windows 7?

  1. Easy sharing of libraries and other files throughout the homegroup in Windows Explorer
  2. Easy access to shared media libraries in Windows Media Player and Windows Media Center
  3. Ability to stream media to devices (other computers, media extenders and players, digital picture frames, and so on) using Play To
  4. All of these

Ans: 4

Ques 18: The countries that had maintained research stations in Antarctica under Antarctic Trade are

  1. Argentina, Australia, Belgium and South Africa
  2. Chili, France and Japan
  3. New Zealand, Norway, the former USSR, the UK and the USA
  4. All of the above

Ans: 2

You May Read This: Strategies To Improve Memory

Ques 19: The first development flight of SLV-3 took place on

  1. May 31, 1981
  2. April 17, 1983
  3. December 21, 1999
  4. December 28, 1995

Ans: 1

Ques 20: World’s busiest airports by passenger traffic is

  1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, USA
  2. Lhasa Airport, Tibet
  3. King Abdul Aziz International Airport, Saudi Arabia
  4. Chicago O’ Hare International Airport, USA

Ans: 1

How to Download Olympiad Sample Papers?

  • To download Olympiad Previous Papers, candidates first visit official site that is www.sofworld.org
  • Then on home page of official site select exam and hit “Model Paper” and select suitable link related to class.
  • Olympiad Sample Papers For Class 6th, Olympiad Sample Papers For Class 7th , 08th, 09th and others of particular subjects will be displayed on your computer screen.
  • Download NSO Sample Papers on your desktop or take print out of Olympiad Sample Papers and start preparation accordingly.

Must Know: How To Find Online Study Material

Olympiad Model Papers:

Olympiad Sample Papers will guide you in boosting confidence & preparing well for Olympiad Mock Test. Olympiad exams are competitive in nature conducted at national & international level. By practicing Olympiad Question Papers, you can improve your aptitude and competitive spirit.

Applicants can download Olympiad Sample Papers PDF from here and start preparation accordingly. Main purpose of organizing exam is to sharpen skills & gain knowledge. With help of Olympiad Previous Years Papers, candidate can prepare well for exam. Subscribe our free email service to get latest updates about Olympiad Solved Papers.

Something That You Should Put An Eye On

General Knowledge Online TestQuantitative Aptitude Online Test
Reasoning Online TestEnglish Online Test
How to Prepare for Written ExamTips to Manage Time In Exam
How To Prepare For Online ExamMakes Your Brain Work Better

Filed in: Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment