Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

One Word Substitution Quiz | 2019 for Competitive Exams: Ques/Ans, Online Test

One Word Substitution Quiz

Candidates who are preparing for any competitive exam can check their exam preparation by practicing from One Word Substitution Quiz 2019. Here in this page we have provided the One Word Substitution Online Test and Ques/Ans, to help you with your preparation.

In every competeive Exam, you will see question related to One Word Substitution or Find the correctly Spelled word. The best way to answer such question accurately is by regularly taking the One Word Substitution Quiz.

One Word Substitution Question for Competitive Exams

In questions like One word Substitution, candidates are required to replace a sentence with a single word. Candidates having a good vocabulary will be easily able to answer these questions correctly in any exam.

This page of recruitmentresult.com contains all the recent & Latest One Word Substitution Ques/Ans, One Word Substitution Online Test links. Applicants, who’re going to appear in any competitive exam, can check One Word Substitution Quiz Question and answer from here.

One Word Substitution Quiz

Participating contenders, who want to increase their English Language knowledge, they can get help from Verbal Ability Practice Test and series of Multiple Choice Questions. Take this One Word Substitution Quiznow and check your level of knowledge…

Ques1. That which is perceptible by touch is

  1. Contagious
  2. Contingent
  3. Tenacious
  4. Tangible

Answer: Option 4

Get Here: English Grammar Quiz

Ques2. Very pleasing to eat

  1. Appetising
  2. Palatable
  3. Tantalising
  4. Sumptuous

Answer: Option 2

Ques3. The part of government which is concerned with making of rules

  1. Court
  2. Tribunal
  3. Bar
  4. Legislature

Answer: Option 4

Ques4. One who believes that all things and events in life are predetermined is a 

  1. Fatalist
  2. Puritan
  3. Egoist
  4. Tyrant

Answer: Option 1

Also Know: Common English Error in Essay Writing

Ques5. Something that relates to everyone in the world

  1. General
  2. Common
  3. Usual
  4. Universal

Answer: Option 4

Ques6. To walk with slow or regular Steps is to

  1. Limp
  2. Stride
  3. Pace
  4. Advance

Answer: Option 3

Ques7. A style full of words

  1. Verbose
  2. Pedantic
  3. Rhetorical
  4. Abundant

Answer: Option 1

Ques8. Murder of a brother

  1. Patricide
  2. Regicide
  3. Homicide
  4. Fratricide

Answer: Option 4

Must Read: English Improvement Tips

Ques9. Having superior or intellectual interests and tastes

  1. Elite
  2. Highbrow
  3. Sophisticated
  4. Fastidious

Answer: Option 2

Ques10. To cause troops, etc. to spread out in readiness for battle

  1. Disperse
  2. Deploy
  3. Collocate
  4. Align

Answer: Option 2

Ques11. One who has little faith in human sincerity and goodness

  1. Egoist
  2. Fatalist
  3. Stoic
  4. Cynic

Answer: Option 4

Ques12. A prima facie case is such

  1. As it seems at first sight
  2. As it is made to seem at first sight
  3. As it turns out to be at the end
  4. As it seems to the court after a number of hearings

Answer: Option 1

START NOW: English Language Quiz

Ques13. A person who knows many foreign languages

  1. Linguist
  2. Grammarian
  3. Polyglot
  4. Bilingual

Answer: Option 1

Ques14. List of the business or subjects to be considered at a meeting

  1. Schedule
  2. Timetable
  3. Agenda
  4. Plan

Answer: Option 3

Ques15. One who eats everything

  1. Omnivorous
  2. Omniscient
  3. Irrestible
  4. Insolvent

Answer: Option 1

Ques16.Malafide case is one

  1. Which is undertaken in a good faith
  2. Which is undertaken in a bad faith
  3. Which is undertaken after a long delay
  4. Which is not undertaken at all

Answer: Option 2

GIVE NOW: Synonyms Quiz

Ques17. Words inscribed on tomb

  1. Epitome
  2. Epistle
  3. Epilogue
  4. Epitaph

Answer: Option 4

Ques18. Tending to move away from the centre or axis

  1. Centrifugal
  2. Centripetal
  3. Axiomatic
  4. Awry

Answer: Option 1

Ques19. The custom or practice of having more than one husband at same time

  1. Polygyny
  2. Polyphony
  3. Polyandry
  4. Polychromy

Answer: Option 3

Ques20. A person interested in collecting, studying and selling of old things

  1. Antiquarian
  2. Junk-dealer
  3. Crank
  4. Archealogist

Answer: Option 1

Read NowHow to Prepare for English

Ques21. Feeling a guilt

  1. reparation
  2. remorse
  3. recuperation
  4. refulgence

Answer: Option 2

Ques22. Person believing in free will

  1. Sedative
  2. Libertarian
  3. Protocol
  4. Laborious

Answer: Option 2

Ques23. Small pieces of metal that fly out from an exploding bomb.

  1. Shrapnel
  2. Stifle
  3. Remonstrate
  4. Recant

Answer: Option 1

Start: English Language Quiz

Ques24.Showing a dislike of anything improper.

  1. Adjudge
  2. Prim
  3. Dodge
  4. Slack

Answer: Option 2

Ques25.A song or poem that expresses sorrow for someone who is dead.

  1. Threnody
  2. Malarkey
  3. Ruffian
  4. Melody

Answer: Option 1

Ques26.The ceremony of crowning a sovereign.

  1. Coronation
  2. Whiz
  3. Regime
  4. Seizure

Answer: Option 1

Ques27.An occurrence of control or strength weakening.

  1. Pliable
  2. Slackening
  3. Staunch
  4. Propitiatory

Answer: Option 2

Do You Know: How to Improve English

Ques28. Serious effects followed by sudden event

  1. Reverberation
  2. Abatement
  3. Sissy
  4. Dolorific

Answer: Option 1

Ques29.A temporary prohibition of an activity.

  1. Disruption
  2. Moratorium
  3. Prescient
  4. Scrawl

Answer: Option 2

Ques30.A long speech.

  1. Euphoria
  2. Rhetoric
  3. Dichotomy
  4. Ascription

Answer: Option 2

Practice Online: Vocabulary Quiz

Ques31.The most important reason or purpose for someone or something’s existence.

  1. Whopper
  2. Complainer
  3. Raison D’etre
  4. Faction

Answer: Option 3

Ques32.A noxious atmosphere or influence, an oppressive or unpleasant atmosphere which surrounds or emanates from something.

  1. Miasma
  2. Swirl
  3. Tycoon
  4. Vintage

Answer: Option 1

Ques33.A collection of concise but detailed information about a particular subject.

  1. Compendium
  2. Mystifying
  3. Posse
  4. Coterie

Answer: Option 1

Ques34. A Christian mass in memory of dead person

  1. requiem
  2. obsequies
  3. funeral
  4. litany

Answer: Option 1

Know Here: How To Learn Better English

Ques35. Science which claims to turn baser metals to gold

  1. chemistry
  2. chemotherapy
  3. criminology
  4. alchemy

Answer: Option 1

Ques36. Something which is fit for being eaten

  1. fodder
  2. menu
  3. edible
  4. gastronome

Answer: Option 3

Ques37. Of a speech made without preparation

  1. impromptu
  2. oration
  3. elocution
  4. declamation

Answer: Option 1

Know Here: Rules for Spotting Errors in English

Ques38. A person who assails cherished beliefs

  1. ruffian
  2. iconoclast
  3. atheist
  4. rebel

Answer: Option 1

Ques39. Of a metal capable of being beaten to any shape

  1. brittle
  2. ductile
  3. malleable
  4. dirigible

Answer: Option 3

Ques40. Functioning by means of air

  1. aerobic
  2. pneumatic
  3. inflationary
  4. vulcanising

Answer: Option 2

Get Now: Antonyms Quiz

Final Words:

As we all know that, in every competitive exam, there is a section of English language, which enables the examiners to understand what amount of your English understanding, speaking, writing and listening power is.

So, for enhancing your skills, you can take participation in One Word Substitution Quiz through our web portal. Join us on Facebook or Google plus to get latest updates about One Word Substitution Online Practice teston your timeline wall directly. Thank You…

Something That You Should Put An Eye On

Best Ways To Finish Exam On TimeHow to Prepare for Written Exam
How Can You Write Fast In Exams?Health Hazards due to over Studying
Common Mistakes You Make in TestsTips to Manage Time In Exam
Tips To Create Your Own Study GuideHow To Prepare For Online Exam

Filed in: online quiz

5 Responses to "One Word Substitution Quiz | 2019 for Competitive Exams: Ques/Ans, Online Test"

  1. sonu

    nice…

  2. sonu

    this quiz was really valuable for growing vocabulary

  3. bhaskar

    good selection of questions

  4. mukesh

    this Q are really valuable for preparation student

  5. Pooja

    Superb gr8 effort,🙏

Leave a Reply

Submit Comment