Check Your Email To Activate the Confirmation Link


ONGC Model Question Paper, Previous Year Question Papers With Answers

ONGC Model Question Paper

Contenders who are preparing for Oil and Natural Gas Corporation Limited exams they can download ONGC Model Question Paper from this page. Those applicants who want to prepare well for ONGC exam they must download Previous Year Question Papers with answers from this page by using online mode. We have provided Questions with Answers on this page for those candidates who are going to participate in upcoming ONGC examination.

Candidates who have decided to build their career in public sector organization they must grab this opportunity. Keen applicants can attain the remaining information about this concern through this page which is created for your easiness by the team of recruitmentresult.com

ONGC Model Question Paper

Question 1) Why a man sitting in a moving bus suddenly moves forward when the bus suddenly stops

a)    Due to inertia

b)    Due to brakes

c)    Due to negative acceleration

d)    Due to force exerted by the machine

Correct answer: A

Question 2) Which temperature scale is an absolute scale, where the zero point is the lowest possible temperature?

a)    Kelvin

b)    Celsius

c)    Fahrenheit

d)    Centigrade

Correct answer: A

Read  Also:- Tips To Create Your Own Study Guide

Question 3) Nuclei of atoms that make up a newborn baby were made in:

a)    In the mother’s body

b)    Ancient stars

c)    The food the mother eats before giving birth

d)    The earth

Correct answer: B

Question 4) A force of 250 N acts for 0.5 sec on a body of mass 20 kg. which is initially at rest. The velocity attained by the body in m/sec is

a)    6.25

b)    5.25

c)    52.5

d)    62.5

Correct answer: D

Question 5) The reason a granite block is mostly empty space is because the atoms in the granite are:

a)    Held together by electrical forces

b)    Invisible

c)    Mostly empty space themselves

d)    Not as close together as they could be

Correct answer: C

Also Check:- Last Minute Exam Study Preparation Tips

Question 6) Compared to the mass of a hydrogen atom, the mass of an oxygen atom is _____ times greater

a)    8

b)    12

c)    16

d)    32

Correct answer: C

Question 7) Which type of radiation is unaffected by magnetism ?

a)    Alpha

b)    Beta

c)    Gamma

d)    All of these

Correct answer: C

Question 8) If two protons are removed from an oxygen nucleus, the result is:

a)    Carbon

b)    Neon

c)    Nitrogen

d)    Helium

Correct answer: A

Have A Look On Useful Section Of ONGC

ONGC Recruitment ONGC Exam Admit Card
ONGC Scholarship ONGC Result
ONGC Placement Papers

Question 9) If one neutron is added to a helium nucleus, the result is:

a)    Lithium

b)    Helium

c)    Hydrogen

d)    Carbon

Correct answer: B

Question 10) An excited atom decays to its ground state and emits a photon of green light. If instead, the atoms decays to an intermediate state, then the light emitted could be:

a)    Violet

b)    White

c)    Blue

d)    Red

Correct answer: D

Question 11) How many electrons are found in the outermost shell of aluminum (Al, atomic number 13)?

a)    2

b)    3

c)    5

d)    8

Correct answer: B

Tips to Make Study Interesting:- Check Here

Question 12) When radium (atomic number 88) emits an alpha particle, the resulting nucleus has atomic number.

a)    92

b)    90

c)    88

d)    86

Correct answer: D

Question 13) Which experiences the least electrical force in an electric field?

a)    Electron

b)    Beta particle

c)    Gamma ray

d)    Alpha particle

Correct answer: C

Question 14) Ten years ago, P was half of Q’s age. If the ratio of their present ages is 3:4, what will be the total of their present ages?

a)    45

b)    40

c)    35

d)    30

Correct answer: D

Check The Ways To Improve Your Memory

Question 15) Father is aged three times more than his son Sunil. After 8 years, he would be two and a half times of Sunil’s age. After further 8 years, how many times would he be of Sunil’s age?

a)    5 times

b)    4 times

c)    2 times

d)    3 times

Correct answer: C

Question 16) Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. What are the marks obtained by them?

a)    42, 33

b)    42, 36

c)    44, 33

d)    44, 36

Correct answer: A

Question 17) How many of the following numbers are divisible by 132?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

a)    4

b)    3

c)    6

d)    8

Correct answer: A

Question 18) A train is running at a speed of 40 km/hr and it crosses a post in 18 seconds. What is the length of the train?

a)    190 meters

b)    160 meters

c)    200 meters

d)    120 meters

Correct answer: C

Also Read:- Tips to Boost Your Mood for Study

Question 19) A train, 130 meters long travels at a speed of 45 km/hr crosses a bridge in 30 seconds. The length of the bridge is

a)    270 m

b)    245 m

c)    235 m

d)    220 m

Correct answer: B

Question 20) Two numbers are in the ratio 2 : 3. If their L.C.M. is 48. what is sum of the numbers?

a)    28

b)    40

c)    64

d)    42

Correct answer: B

Question 21) What is the greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 ?

a)    9800

b)    9600

c)    9400

d)    9200

Correct answer: B

Question 22) As per the recently released report by IT major Dell, which Indian city has been listed in the World’s 50 ‘future-ready economies cities’?

a)    Mumbai

b)    Delhi

c)    Bangaluru

d)    Kolkata

Correct answer: B

Check the Best Ways To Finish Exam On Time

Question 23) Department of Personnel and Training has designated which of the following as the Chief Vigilance Officer (CVO) of Bharat Sanchar Nigam Limited?

a)    NK Gupta

b)    Deepak Kashyap

c)    Sujata Ray

d)    Padma Iyer

Correct answer: B

Question 24) The upcoming biopic movie of cricket icon Sachin Tendulkar titled ”Sachin A Billion Dreams” is directed by which of the following?

a)    Alfred Hitchcock

b)    Martin Scorsese

c)    Christopher Nolan

d)    James Erskine

Correct answer: D

Question 25) In order to help people in exploring carpooling options, which of the following State government has launched a PoochhO Carpool app?

a)    Uttarakhand

b)    Haryana

c)    Delhi

d)    Gujarat

Correct answer: C

Common Mistakes You Make in Tests:-Check Here

Question 26) Which of the following Indian businessman has acquired Barbados Tridents, a franchise in the Caribbean Premier League (CPL)?

a)    Gautam Adani

b)    Pallonji Mistry

c)    Shiv Nadar

d)    Vijay Mallya

Correct answer: D

Question 27) Union Cabinet has apprised MoU of India with which of the following country on bilateral cooperation in the field of Fisheries and aquaculture and allied activities?

a)    Russia

b)    UAE

c)    Sri Lanka

d)    Bangladesh

Correct answer: D

Question 28) The Centre has appointed which of the following as the liaison officer with Jammu and Kashmir government?

a)    Ratan Wattal

b)    Subhash Khuntia

c)    Vijay S Madan

d)    Prerna Puri

Correct answer: A

Question 29) In accordance with the World Economic Outlook report, India’s growth is projected to how much % in 2016-17?

a)    7.3%

b)    7.5%

c)    7.4%

d)    7.6%

Correct answer: B

You Can Also Check:-Tips to Manage Time In Exam

Question 30) Which of the following Indian Bank has launched “Campus Wallet”, a student identity card integrated with banking technology?

a)    Canara Bank

b)    IndusInd Bank

c)    Federal Bank

d)    Axis Bank

Correct answer: C

Download ONGC Previous Year Question Papers In PDF Form

General Awareness  
Previous Year Paper

Candidates can get other latest questions about ONGC Model Question Paper through this page so you can stay connected with this page. Or you may follow us on facebook and Google plus to acquire latest updates in this concern.

Something That You Should Put An Eye On

How To Stay Awake All Night To Study How To Find Online Study Material
How to Prepare for Written Exam How to Get in the Mood to Study
Health Hazards due to over Studying Tips to Reaching Your Full Potential
Tips to Manage Stress How to Stop Being Late for Everything

Filed in: Question Paper Tags: 

High Salary | Safe Future | 100% Job Guarantee – Apply Now


Leave a Reply

Submit Comment