Check Your Email To Activate the Confirmation Link


ONGC Placement Papers Check OUT! Latest Placement Paper PDF With Answer

ONGC Placement Papers

Want To Acquire ONGC Jobs By Clearing ONGC Exam? Then Start Preparation through Latest ONGC Placement Papers, Check OUT Here… Job finders, who are going to appear in ONGC Recruitment Test, may get the details about ONGC Question Papers with Answer from this page. The following below stated placement papers with its answers helpful for participating in recruitment examination. An individual candidate may freely download the ONGC Previous Year Question Papers in pdf through official website or from this page.

Oil and Natural Gas Corporation Limited organizes various recruitment exams to hire qualified and skilled contenders for filling up various vacant posts. ONGC examination syllabus will be based on the following topics namely GK, aptitude and technical etc, applicants may scroll down this page and the below stated ONGC Question Papers With Solution will help you for the preparation of employment test. For getting more information related to this, aspirants may need to go through this page which is created by team of recruitmentresult.com.

ONGC Placement Papers PDF

ONGC Placement Papers 1 Download Now
ONGC Placement Papers 2 Download Now
ONGC Placement Papers 3 Download Now
ONGC Placement Papers 4 Download Now

ONGC Placement Papers

Question 1. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

A. M.L.Valsamma

B. P.T.Usha

C. Kamaljit Sandhu

D. K.Malleshwari

Ans: C

Question 2. The southernmost point of peninsular India, that is, Kanyakumari, is

A. north of Tropic of Cancer

B. south of the Equator

C. south of the Capricorn

D. north of the Equator

Ans: D

Read Also: How To Stay Awake All Night To Study

Question 3. The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A. larger, more

B. larger, less

C. smaller, more

D. smaller, less

Ans: A

Question 4. The hazards of radiation belts include

A. deterioration of electronic circuits

B. damage of solar cells of spacecraft

C. adverse effect on living organisms

D. All of the above

Ans: D

Question 5. Rabindranath Tagore’s ‘Jana Gana Mana’ has been adopted as India’s National Anthem. How many stanzas of the said song were adopted?

A. Only the first stanza

B. The whole song

C. Third and Fourth stanza

D. First and Second stanza

Ans: A

Read Also: Written Exam Techniques

Question 6. In a group of 6 boys and 4 girls, four children are to be selected. In how many different ways can they be selected such that at least one boy should be there?

A. 159

B. 194

C. 205

D. 209

Ans: D

Question 7. In how many ways a committee, consisting of 5 men and 6 women can be formed from 8 men and 10 women?

A. 266

B. 5040

C. 11760

D. 86400

Ans: C

Must Check This Useful section of IIT JAM

Question 8. A large cube is formed from the material obtained by melting three smaller cubes of 3, 4 and 5 cm side. What is the ratio of the total surface areas of the smaller cubes and the large cube?

A. 2 : 1

B. 3 : 2

C. 25 : 18

D. 27 : 20

Ans: C

Question 9. What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

A. Rs. 2.04

B. Rs. 3.06

C. Rs. 4.80

D. Rs. 8.30

Ans: A

Question 10. A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

A. 2 : 1

B. 3 : 2

C. 8 : 3

D. Cannot be determined

Ans: C

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 11. The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

A. granite

B. basalt

C. igneous rocks

D. sedimentary rocks

Ans: C

Question 12. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

A. Dalton’s law

B. Gay Lussac’s law

C. Henry’s law

D. Raoult’s law

Ans: C

Question 13. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

A. work done in rolling is more than in lifting

B. work done in lifting the stone is equal to rolling it

C. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling

D. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Ans: D

Read Here: How to Get in the Mood to Study

Question 14. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

A. the heating effect of current alone

B. hysteresis loss alone

C. both the heating effect of current and hysteresis loss

D. intense sunlight at noon

Ans: C

 Question 15. Pollination is best defined as

A. transfer of pollen from anther to stigma

B. germination of pollen grains

C. growth of pollen tube in ovule

D. visiting flowers by insects

Ans: A

You May Read This: How Can You Write Fast In Exams?

Question 16. Applying for Seasonal Employment occurs when a person requests to be considered for a job that is dependent on a particular season or time of year. Which situation below is the best example of Applying for Seasonal Employment?

A. The ski instructors at Top of the Peak Ski School work from December through March.

B. Matthew prefers jobs that allow him to work outdoors.

C. Lucinda makes an appointment with the beach resort restaurant manager to interview for the summer waitressing position that was advertised in the newspaper.

D. Doug’s ice cream shop stays open until 11 p.m. during the summer months.

Ans: C

Question 17. Statement: “You are hereby appointed as a programmer with a probation period of one year and your performance will be reviewed at the end of the period for confirmation.” – A line in an appointment letter.


I The performance of an individual generally is not known at the time of appointment offer.

II Generally an individual tries to prove his worth in the probation period.

A. Only assumption I is implicit

B. Only assumption II is implicit

C. Either I or II is implicit

D. Neither I nor II is implicit

E. Both I and II are implicit

Ans: E

Question 18. Swimming (Choose Correct Option)

A. pool

B. bathing suit

C. water

D. life jacket

Ans: C

Want to Know? Tips to Make Study Interesting

Question 19. QAR, RAS, SAT, TAU, _____





Ans: A

Question 20. Which word does NOT belong with the others?

A. guitar

B. flute

C. violin

D. cello

Ans: B

Read Now: Tips To Create Your Own Study Guide

Above stated ONGC Placement Question Papers are beneficial for you to prepare for ONGC Placement Exam. Applicants are advised to stay tuned with us on our web portal to get latest updates on your instant access. You may also join us on Facebook or Google plus to grab most recent information on your timeline wall directly and Subscribe Our Free E-Mail Section to fetch info into your mailbox. Best Luck For Your Oil and Natural Gas Corporation Exam.

Something That You Should Put An Eye On

How To Find Online Study Material Get Rid Of Sleeping While Studying
How Can You Write Fast In Exams? Memory Improvement Techniques
Best Ways To Finish Exam On Time Common Mistakes You Make in Tests
Tips to Manage Time In Exam How To Prepare For Online Exam

Filed in: Placement Papers Tags: 


Leave a Reply

Submit Comment