Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Online Practice Test For Clerk 2018 IBPS/SBI Exam Free Mock Test Questions

Online Practice Test For Clerk

IBPS, SBI and many other commission released clerk vacancies every year and a huge number of candidates apply for the same. So, In order to prepare for the clerk examination you have to study well for exam. And we advise you to prepare for your clerk examination through Online Practice Test For Clerk 2018 as you get an idea that what type of questions can be raised in the examination.       

So for the better preparation we are providing you Online Practice Test For Clerk 2018.These questions are based on previous year’s papers so check the below section of the page and start preparing for your Clerk upcoming exam.

Online Practice Test For Clerk

Question 1 shivam has a brother raghav, shivam is the son of mr. dinesh. shushant is Danish’s father. In term of relationship, what is raghav of shushant?

  1. Brother
  2. Grandfather
  3. Son
  4. Grandson
  5. None of these

Answer: 4

Question 2 mohit is father of raju. shashi is wife of mohit. meenu is sister of raju. How are Tina related to shashi?

  1. Sister
  2. Not related
  3. Cousin
  4. Daughter

Answer: 4

Want to Know? How To Crack IBPS Clerk Exam

Question 3 6547674-1367217+51475+2176-485

  1. 5233623
  2. 5123544
  3. 5452443
  4. 9849964

Answer: 1

Question 4 Amit, Bhuman and Chetan can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can Amit do the work if he is assisted by Bbhuman and Chetan on every third day?

  1. 11 days
  2. 19 days
  3. 15 days
  4. 12 days

Answer: 3

Question 5 shivam alone can do a  work in 6 days and B alone can do the same piece of work in 8 days. shivam and vasu undertook to do it for Rs. 3200. With the help of akash, they completed the whole work in 3 days. How much money will be paid to akash?

  1. 275
  2. 375
  3. 400
  4. 475

Answer: 3

Question 6 Sita  and geeta can do  a work in 20 days and 12 days respectively. neeta started the work alone and then after 4 days geeta joined her till the completion of the work. How long did the work last?

  1. 15 days
  2. 12 days
  3. 20 days
  4. 10 days

Answer: 4

Check Below Given Links:

Question 7 Without including stoppages, the speed of a taxi is 54 kmph and if we including stoppages, then speed of taxi is 45 kmph. For how many minutes does the taxi stop per hour?

  1. 8
  2. 12
  3. 10
  4. 14

Answer: 3

Question 8 what is the currency of Azerbaijan?

  1. Euro
  2. Manat
  3. Euro
  4. Euro
  5. None of these

Answer: 2

Question 9 What the rank/position of india position in the Press freedom index ranking published by Reporters without Borders in 2016?

  1. 134th
  2. 135th
  3. 133rd
  4. 139th
  5. None of these

Answer: 3

Question 10 Pakistan Parliament became first in the world to run fully on solar energy?

  1. True
  2. False

Answer: 1

Check Now:

Direction for (Q 11-15) Eight people Avi, Babloo, Chandan, Diman, Evanie, Farukh, Gagan and Human live on a separate floors of an 8-floor building. Bottom most floor is numbered 1 and top most is floor 8.

Gagan lives on the floor numbered 1. Only two people live between Gagan and Babloo. Avi lives immediately above Farukh. Avi lives on an even-numbered floor. Only one person lives between Farukh and Evanie. Farukh lives above Babloo. Human lives on an odd-numbered floor above Avi. Diman does not live on the topmost floor.

Question 11 Which of the following is True with respect to the given information?

  1. Only one person lives between Babloo and Farukh.
  2. Only two people live between Babloo and Chandan
  3. Evanie lives immediately above Gagan
  4. Human lives on the floor numbered 7
  5. Chandan lives on an odd-numbered floor

Answer: 4

Question 12 Who among the following lives between Chandan and A?

  1. Human
  2. Babloo
  3. Diman
  4. Gagan
  5. No one

Answer: 1

Question 13 Who among the following lives on floor number 5?

  1. Gagan
  2. Farukh
  3. Avi
  4. Chandan
  5. Babloo

Answer: 2

Check Difference Now: SBI Clerk Vs IBPS Clerk

Question 14 Who lives on the floor immediately below Babloo?

  1. Babloo
  2. Chandan
  3. Diman
  4. Farukh
  5. Evanie

Answer: 5

Question 15 How many people live between the floors on which Human and Babloo live?

  1. More than three
  2. Three
  3. No one
  4. One
  5. Two

Answer: 5

Direction for Q(16-20): Study the following Bar Graph and answer the questions given below.

Total number of Employees in Different Companies and percentage of Male Employees in those companies

Question 16 What is the respective ratio of the number of male employees of Company A and the number of female employees of Company E?

  1. 115:104
  2. 111:104
  3. 104:111
  4. 104:115
  5. None of these

Answer: 2

Question 17 What is total number of male employees of company C and female employees of company D and E together?

  1. 1420
  2. 1240
  3. 1140
  4. 1000
  5. None of these

Answer: 2

Check Here: Bank Exam Preparation Material

Question 18 The total number of female employees of company B is approximately what percent of the total number of employees of company D?

  1. 33%
  2. 34%
  3. 34%
  4. 3%
  5. None of these

Answer: 2

Question 19 What is the total number of employees in all the companies together?

  1. 5165
  2. 5565
  3. 5600
  4. 5615
  5. None of these

Answer: 4

Question 20 What is the average number of female employees in all the companies together (approximately)?

  1. 930
  2. 625
  3. 492
  4. 110
  5. None of these

Answer: 3

Give Now: Bank Online Test

Hope this Online Practice Test For Clerk 2018 will helps you in your exam and you can achieve your goal easily if you have any doubt or query you can write us our representative will connects you as soon as possible.

Something That You Should Put An Eye On

Books For SBI Clerk ExamBank Coaching Institutes
-ve Marking in IBPS ExamIBPS Clerk Starting Salary
IBPS NotificationSBI Clerk Eligibility Criteria
SBI Clerk Salary StructureBooks For SBI Clerk Exam
IBPS Mock TestTips To Prepare For Bank Exams

Filed in: online quiz Tags: 

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment