Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Online Test For Bank Specialist Officer | SO Practice Mock Test, MCQ’s

Online Test For Bank Specialist Officer

Getting qualified in Bank Specialist Officer Recruitment Exam will be easier, if you practice Online Test for Bank Specialist Officer from Here!!! We have gathered some MCQ’s from the topics that mostly asked in the SO Exam.

Selection of Specialist Officer in almost all banks will be based on recruitment rounds that are written examination and then interview. Candidates who are willing to uplift their career as SO in bank are advised to practice SO Practice Mock Test from here.

Why It Is Necessary To Prepare From Specialist Officer Online Test??

It will help you in getting clarified in particular concept which is very necessary in Bank Specialist Officer Exams. Moreover, you will come to know which section or type of question is consuming time.

Here we are providing some online test series and advised to all the candidates to go through this below furnished questions and improve their performance in exam in respect of time and speed.

Online Test for Bank Specialist Officer

Our Expertise team members of recruitmentresult.com have provided some questions and answers related in form of Online Test For Bank Specialist Officer for the students who are preparing for competitive exams.

Question 1: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

  1. 375
  2. 400
  3. 600
  4. 800

Answer: 2

Question 2: 4 men and 6 women can complete a work in 8 days, while 3 men and 7 women can complete it in 10 days. In how many days will 10 women complete it?

  1. 35
  2. 40
  3. 45
  4. 50

Answer: 2

Question 3: In which Indian zoo were the thirty one Black Bucks killed by the stray dogs on 19 January 2013?

  1. Kanpur Zoo
  2. Lucknow Zoo
  3. Delhi Zoo
  4. Patna Zoo

Answer: 1

Question 4: Which one of the following is not a prime number?

  1. 31
  2. 61
  3. 71
  4. 91

Answer: 4

Question 5: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21

Answer: 1

Check Here – How To Prepare For Specialist Officer

Question 6: Computers process data into information by working exclusively with:

  1. multimedia
  2. words
  3. characters
  4. numbers

Answer: 4

Question 7: To pummel is to ______

  1. Hit
  2. Heat
  3. Late
  4. Beat

Answer: 1

Question 8: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 9: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer:  2

Question 10: How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

  1. 5 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. 5 years

Answer: 2

Also Check – Bank Online Test

Question 11: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

Question 12: The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from

  1. Rigveda
  2. Satpath Brahmana
  3. Mundak Upanishad
  4. Ramayana

Answer: 3

Question 13: In which of the following festivals are boat races a special feature?

  1. Onam
  2. Rongali Bihu
  3. Navratri
  4. Pongal

Answer: 1

Question 14:  Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

  1. Phosphorous
  2. Bromine
  3. Chlorine
  4. Helium

Answer: 2

Question 15: The members of the Rajya Sabha are elected by

  1. the people
  2. Lok Sabha
  3. elected members of the legislative assembly
  4. elected members of the legislative council

Answer: 3

Check Now: Bank Exam Model Papers

Question 16: Who crossed the Alps to Invade Italy in the 3rd century B.C.?

  1. Mark Thomas
  2. Thomas cook
  3. Hannibal
  4. Mark Henry

Answer: 3

Question 17: ICICI is the name of a

  1. Chemical industry
  2. Bureau
  3. Corporation
  4. Financial institution

Answer:4

Question 18: Where ITU summoned the World Conference on International Telecommunications held from 3-14 Dec 2012

  1. London
  2. Dubai
  3. Sri Lanka
  4. India

Answer:2

Question 19: The leading software services exporter of India posted a very strong, unexpected 23 percent increase in the quarterly profit for October to December 2012 quarter. What is the name of this company?

  1. Wipro
  2. Tata Consultancy Services (TCS)
  3. IBM
  4. Satyam

Answer: 2

Question 20: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: 2

Check Here: Eligibility for Bank Jobs

Question 21: Ratio of Smriti’s and sugandha’s age is 3:5 respectively. Ratio of sugandha’s and diksha’s age is 2:3 respectively. If Smriti is two-fifth of diksha’s age, what is Smriti’s age?

  1. 17 years
  2. 28 years
  3. 12 years
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 3

Question 22: 56 + 12 × 0.45 – 3 =?

  1. 5
  2. 6
  3. 6
  4. 4
  5. None of these

Answer: 4

Question: 23   666 – (2.4 * X) = 185

  1. 41
  2. 41
  3. 41
  4. 41
  5. None of these

Answer: 1

Question: 24   In a class of 20 students, Alisha`s ranks is 15ht from the top. Manav is  4th ranks above Alisha. What is manav`s ranks from the bottom?

  1. 10th
  2. 11th
  3. 9th
  4. 12th
  5. None of these

Answer: 1

Question: 25  The total number of children who play cricket in a cricket is 31700. If the ratio of boys playing cricket to the girls playing cricket in the cricket is 743 : 842 respectively, what is the total number of girls playing cricket?

  1. 15340
  2. 18600
  3. 14860
  4. 16480
  5. None of these

Answer: 5

Check Also: Bank Coaching Institutes

Question: 26 Rs. 68,000 is divided among Amit, Bitto, and Chivan in the ratio of 1/2 : 1/4 : 5/16. The difference between the greatest part and the smallest part is:

  1. 9000
  2. 12000
  3. 8000
  4. 32000
  5. None of these

Answer: 5

Question: 27 If X : Y = 8 : 15, Y : Z = 5 : 8 and Z : A = 4 : 5, then X : A is equal to –

  1. 15 : 4
  2. 12 : 7
  3. 7 : 12
  4. 4 : 15
  5. None of these

Answer: 4

Question: 28 Three friends vasu, shivam and akash started a business by investing a sum of money in the ratio of 5 : 7 : 6 After 6 months akash withdraws half of his capital. If the sum invested by. ‘vasu’ is Rs. 40,000, out of total annual profit of Rs. 33,000, akash’s share will be

  1. 9,000
  2. 11,000
  3. 10,000
  4. 12,000
  5. None of these

Answer: 1

Question: 29 A vendor marks price on his vegetables more than 20% of his cost price and gives a discount of 10% while selling. Find his profit percent.

  1. 18%
  2. 20%
  3. 10%
  4. 8%

Answer: 4

Question: 30 Pointing to a photograph, vibhuti said, “He is the son of my father’s only brother”. How is vibhuti related to that person in a photograph?

  1. Daughter
  2. Sister
  3. Cousin
  4. Data Inadequate
  5. None of these

Answer: 3

Read Also: Bank Preparation Material/Books

We hope the above provided stuff related to Online Test For Bank Specialist Officer will be beneficial for you, candidates who want to attain more details related to same are suggested to stay tuned with this web portal of recruitmentresult.com

Something That You Should Put An Eye On

Bank Interview Que & AnsHow to Get Bank Jobs
Bank Exam PatternBank Placement Papers
Bank Coaching InstitutesBank Syllabus
Bank SalaryPrivate Bank Jobs

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment