Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Pilot Aptitude Test | Free Online Mock Test Questions For Preparation

Pilot Aptitude Test

Candidates who are preparing for the Pilot Entrance Exam 2019 must take Pilot Aptitude Test given in this page and see their level of preparation for the Exam. By preparing from the Pilot Online Mock Test and Pilot Aptitude Test Questions For Preparation, candidates will be able to improve their speed and accuracy.

recruitmentresult.com

In the below section of this page, we have given all the important Air Force entrance exam Questions with Answers. So, contenders must go through the questions for their practice and see their preparation level.

Pilot Aptitude Test

Pilot Test Practice Questions:

Ques 1: If a right handed trianges two shortest sides are both 17m each, what is the length of the longest side (to the nearest whole number)

  1. 25m
  2. 23m
  3. 24m
  4. 27m

Ans: 3

Ques 2: How many nautical miles can an aircraft travel if it is carrying 2880 kgs of fuel and burns 240 kgs an hour averaging a speed of 375 knots?

  1. 4,250 NM
  2. 3,800 NM
  3. 4,450 NM
  4. 4,500 NM

Ans: 4

Ques 3: If an aircraft departed an airfield and headed directly south for 16 miles and then turned onto a heading of 270 degrees for 12 minutes at an average speed of 80 miles per hour, how many miles is it (in a straight line) from its original destination?

  1. 16
  2. 23
  3. 18
  4. 26

Ans: 2

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Ques 4: Given that you had 25 minutes to answer 20 questions on this test paper, on average, how much time did you have per question?

  1. 1m 20s
  2. 1m 10s
  3. 1m 15s
  4. 1m 12s

Ans: 3

Ques 5: A man exchanges 368 pounds for dollars at an exchange rate of 1 pound=1:72 dollars. How many dollars does he get in return? (answer to the nearest dollar)

  1. 626
  2. 633
  3. 619
  4. 623

Ans: 2

Ques 6: The CTAF/UNICOM frequency at Jamestown Airport is

  1. 0 MHz.
  2. 0 MHz.
  3. 6 MHz.
  4. 7 MHz.

Ans: 2

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Ques 7: An aircraft departs an airport in the central standard time zone at 0845 CST for a 2-hour flight to an airport located in the mountain standard time zone. The landing should be at what coordinated universal time?

Ans: 2

Ques 8:  A 737 flies 930 miles in 75 minutes. How many miles does it fly in 4 hours 45 minutes assuming as constant speed?

  1. 3534
  2. 3548
  3. 3368
  4. 3552

Ans: 1

Ques 9: What is pressure altitude?

  1. The indicated altitude corrected for position and installation error.
  2. The altitude indicated when the barometric pressure scale is set to 29.92.
  3. The indicated altitude corrected for nonstandard temperature and pressure.

Ans: 2

Read Now: How to Solve a Problem in Exam Correctly

 Ques 10: X squared=289 What is X?

  1. 13
  2. 19
  3. 17
  4. 15

Ans: 3

Ques 11: A car left Cambridge at 07:18 and arrived at Gatwick, travelling a distance of 180 miles at 11:06 am. What was the average speed in miles per hour (pick the closest answer)?

  1. 43 mph
  2. 45 mph
  3. 49 mph
  4. 47 mph

Ans: 4

Ques 12: An airline is selling tickets for its A380 service. The airline sells 40% of the seats and still has 420 seats remaining. How many seats were being sold originally?

  1. 588
  2. 672
  3. 600
  4. 700

Ans: 4

Read This: How to Prepare for Written Exam

Ques 13: How many minutes is 2 days 17 hours and 46 minutes?

  1. 4246
  2. 3946
  3. 3928
  4. 3958

Ans: 2

Ques 14: What is the average of these 4 numbers: 87, 92, 74, 19

  1. 68
  2. 72
  3. 60
  4. 56

Ans: 1

Ques 15: If a right handed trianges two shortest sides are both 17m each, what is the length of the longest side (to the nearest whole number)

  1. 25m
  2. 23m
  3. 24m
  4. 27m

Ans: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Ques 16: What is 20% of 120 plus 33.33% of 99?

  1. 57
  2. 55
  3. 53
  4. 51

Ans: 1

Ques 17: What is the missing number: 7, 10, 14, 19, …., 32

  1. 25
  2. 24
  3. 26
  4. 27

Ans: 1

Ques 18: As Lira is related to Italy, so is taka related to which country?

  1. Pakistan
  2. India
  3. England
  4. Bangladesh

Ans: 4

Read Now: How To Stay Awake All Night To Study

Ques 19: President : India: : King

  1. England
  2. China
  3. Jordan
  4. France

Ans: 1

Ques 20: As music is related to tune, so is design related to –

  1. Beauty
  2. Building
  3. Architecture
  4. Symmetry

Ans: 4

Pilot online practice test

Aspirants must practice from above given Pilot Aptitude Test online choose the right option and in the last check your correct answers through these Free Online Questions.  Applicants can improve their knowledge related to Pilot Aptitude Test and take these questions as a practice.

Free Practice: Online Aptitude Test

Pilot Aptitude Test Questions and Answers

In this Pilot Aptitude Test we have provided 20 questions drawn from the previous question papers. These questions will provide you the understanding of attempting the question paper in exam. So, contenders can go through the following questions for their practice.

Check these related Links:

Commercial Pilot Entrance ExamGet Details
Air India Pilot SalaryGet Details
Commercial Pilot Entrance SyllabusGet Details
Career as a Pilot in IndiaGet Details
Commercial Pilot Salary In IndiaGet Details

Note:

Candidates must stay connected with us to get latest Pilot Aptitude Test Question and Answers. For any query, ask in the below given comment box.

Something That You Should Put An Eye On

Tips to Manage StressTips for Faster Writing in Exam
Health Hazards due to over StudyingTips to Make Study Interesting
Tips to Reaching Your Full PotentialHow To Find Online Study Material

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment