Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Punjab Current Affairs 2017 Punjab State Latest News Objective GK Questions

Punjab Current Affairs

In the competitive and busy schedule of modern day to stay updated with current affairs proves to be difficult. That’s why we have listed Punjab Current Affairs. This Punjab latest news, Objective Type Questions of General Knowledge, Punjab State Current Affairs are going to assist you to get the glimpse and knowledge about recent happenings. Research indicates regular dose of current affairs has many benefits. It assists us in connecting with wide range of topics, subjects and areas of curriculum. Grasp all Punjab Current Affairs 2017 from here.

Importance of Punjab News, Punjab Gk Questions reaches out far beyond books and Exams. Being up to date with current events, social, cultural, political, education helps us in boosting up our knowledge and skills. Apart from academic knowledge, you must be aware of latest happenings around you. As we know in most of the competitive exams such as banking, Railway jobs, SSC exam, UPSC, TNPSC and others, one section is of General Awareness where applicant IQ level and knowledge is checked out.

Personals having good grip over GK, Punjab Gk Objective Questions and latest current affairs achieve good result in their life. From students to professionalism, it applies virtually to every field of our life. We have listed direct links to download Latest Current Affairs, Punjab State Gk Questions, and Punjab Objective Gk Questions. Acquire all Punjab Current Affairs 2017 from below of this page well equipped by dedicated team members of recruitmentresult.com

Punjab Current Affairs

Punjab State Current Affairs Highlights:

  • Latest Book on Rashtriya Rifles ‘Home of the Brave’ enlightened:

This book is unconstrained containing inputs of Rashtriay Rifles. It is based on curtail insurgency operation in it as well as Jammu and Kashmir.

  • Rana Kanwar Pal Singh designated as Speaker Legislative Assembly:

Rana Kanwar Pal Singh designated as a Speaker of Legislative Assembly as per available latest information.

  • Former minister Gurdev Singh Badal passes away:

As per latest news, on 28 March Gurdev Singh Badal took his last breathe at  Dayanand Medical College and Hospital.

  • Congress won 2017 Assembly Elections:

As per information arrived, Arvind Kejriwal’s AAP, new entrant  assembly election, come into sight as  second major party.

  • Shabana Azmi starrer ‘The Black Prince’ honored at film fest in Houston:

‘The Black Prince’ has been awarded at film fest as emotional life story of the last king.

  • Devendra Kumar Sharma chosen as Chairman of BBMB:

Devendra Kumar Sharma acts as a new chairman of BBMB. Its main function is to manage release of water in  Haryana as well as Rajasthan.

Check Out:-Latest Current Affairs Updates

Punjab Latest News

Punjab News Highlights:

  • After AAP alleges breach of EVMs inEC to send review team
  • Assembly Elections: Arvind Kejriwal says EVMs being moved; officials deny charge
  • BSF recovers 5 kg heroin
  • Punjab Current Affairs: Head to this pet trade fair for a fun day out with your furry friends
  • Earthquake jolts
  • Assembly elections: Repolling ordered in 48 stations
  • Mercury hovers above normal in and Haryana
  • SAD asks for performance report of rank and file during polls
  • Amritsar shivers at five to seven degrees
  • Punjab Current Affairs:BSF recovers 5 kg heroin
  • AAP harbouring criminals, militants in: BJP
  • Shootout in Ferozepur: Five gangsters arrested
  • BSF guns down Pakistani intruder in Gurdaspur sector
  • Save from drug menace: BJP leader to Rajnath Singh
  • Assembly elections: Repolling ordered in 48 stations in
  • Ensuring foolproof security of EVMs in says EC
  • Amarinder Singh seeks probe into AAP’s ‘nexus’ with militants
  • Head to this pet trade fair for a fun day out with your furry friends
  • Assembly polls: EC orders re-polling at 48 polling stations
  • BSF guns down Pakistani intruder in Gurdaspur sector
  • Punjab Current Affairs: AAP harbouring criminals, militants in BJP
  • Punjab Current Affairs: Tension prevails in Majitha as Congress-Akali Dal clash
  • Tension prevails in Majitha as Congress-Akali Dal clash
  • Ensuring foolproof security of EVMs says EC
  • Mercury hovers above normal in Haryana
  • Punjab Current Affairs:Shootout in Ferozepur: Five gangsters arrested
  • Assembly Elections: Arvind Kejriwal says EVMs being moved; officials deny charge
  • Assembly polls: EC orders re-polling at 48 polling stations
  • Mercury hovers above normal in this state and Haryana
  • After AAP alleges breach of EVMs EC to send review team
  • Amarinder Singh seeks probe into AAP’s ‘nexus’ with militants

Read Also:- Person in News Current Affairs

Punjab Gk Questions

Objective Type Question (Punjab State):

Ques.1: which of the following cities of it has an international cricket stadium?

  1. Ludhiana
  2. Mohali
  3. Patiala
  4. Bathinda

Answer: 2

Ques.2: In assembly elections what was the approximate voting percentage of this state?

  1. 86%
  2. 77%
  3. 72%
  4. 68%

Answer: 2

Ques.3: In the year 2016, who won the Sahitya Akademi Award for language?

  1. Gurdial Singh
  2. Darshan Buttar
  3. Jaswinder Singh
  4. Swaraj Bir

Answer: 4

Ques 4: which town of it is known as ‘Guru Ki Kashi’?

  1. Amritsar
  2. Talwandi Sabo
  3. Kiratpur Sahib
  4. Dera Baba Nanak

Answer: 2

You May Also Check:- New Appointments In India

Ques 5: When was S. Parkash Singh Badal became chief minister for the first time?

  1. 1970
  2. 1977
  3. 1980
  4. 1999

Answer: 1

Ques 6: During the recent assembly elections in what was the approximate voting percentage?

  1. 86%
  2. 77%
  3. 72%
  4. 68%

Answer: 2

Ques 7: In the year 2016, who won the Sahitya Akademi Award for Punjabi language?

  1. Gurdial Singh
  2. Darshan Buttar
  3. Jaswinder Singh
  4. Swaraj Bir

Answer: 4

Ques 8: This year (2017), which famous personality was given Padma Shri award?

  1. Balbir Singh Seechewal
  2. Parkash Singh Badal
  3. Manmohan Waris
  4. Sardara Singh Johal

Answer: 1

To Know Latest Name of Books and their Authors:- Press Here

Ques 9: An Ethanol Bio-Refinery is being setup near which city?

  1. Jalandhar
  2. Bathinda
  3. Ropar
  4. Patti

Answer: 2

Ques 10: What is the name of the memorial built govt at Kartarpur?

  1. Jang-e-Azadi Memorial
  2. Virasat-e-Khalsa
  3. Punjab State War Heroes Memorial
  4. Vadda Ghallughara Memorial

Answer: 1

Ques 11: To prevent the construction of SYL Canal, which is the latest step of the state government?

  1. Punjab Termination of Agreements Act
  2. Punjab SYL Land (Transfer of Proprietary Right) Bill, 2016
  3. Denotify Land Acquired for SYL
  4. None of these

Answer: 2

Ques 12: The insurance scheme govt for the poor people is named after which person?

  1. Guru Harkrishan ji
  2. Mother Teresa
  3. Bhagat Puran Singh
  4. Master Tara Singh

Answer: 3

Check Also: Awards and Honours in India

Ques 13: Who is the current governor of Punjab?

  1. Gurdial Singh
  2. Parkash Singh Badal
  3. Shivraj V. Patil
  4. Kaptan Singh Solanki

Answer: 4

Ques 14: This year (2017), which famous personality was given Padma Shri award?

  1. Balbir Singh Seechewal
  2. Parkash Singh Badal
  3. Manmohan Waris
  4. Sardara Singh Johal

Answer: 1

Ques.15: An Ethanol Bio-Refinery is being setup near which city?

  1. Jalandhar
  2. Bathinda
  3. Ropar
  4. Patti

Answer: 2

Ques.16: When was Guru Nanak Dev University (GNDU) established?

  1. 1947
  2. 1966
  3. 1962
  4. 1969

Answer: 4

International Current Affairs:- Check Here

Ques.17: How many districts are there?

  1. 17
  2. 20
  3. 22
  4. 27

Answer: 3

Ques.18: who became the chief ministers in this state most number of times?

  1. Partap Singh Kairon
  2. Parkash Singh Badal
  3. Shivraj V. Patil
  4. Justice Gurnam Singh

Answer: 2

Ques.19: Jalandhar city is famous for which of the following industry?

  1. Sports Goods Manufacturing
  2. Cycle Parts Industry
  3. Information Technology
  4. Electronics

Answer: 1

Ques 20: Which town of Punjab is known as ‘Guru Ki Kashi’?

  1. Amritsar
  2. Talwandi Sabo
  3. Kiratpur Sahib
  4. Dera Baba Nanak

Answer: 2

Also Read: Date Wise Current Affairs

Ques.21: When was S. Parkash Singh Badal became chief minister of Punjab for the first time?

  1. 1970
  2. 1977
  3. 1980
  4. 1999

Answer: A

Ques 22: According to the Punjabi calendar (Vikram Samvat), which is the first month of the year?

  1. Vaisakh
  2. Chet
  3. Sawan
  4. Poh

Answer: 1

Ques 23: The only stock exchange of Punjab is located in which city?

  1. Chandigarh
  2. Ludhiana
  3. Amritsar
  4. Hoshiarpur

Answer: 2

Ques 24: Which country has the largest number of Punjabi speaking people?

  1. Canada
  2. India
  3. Australia
  4. Pakistan

Answer: Pakistan

Check Now: Pratiyogita Darpan Online

Ques 25: Which of the following cities of Punjab has an international cricket stadium?

  1. Ludhiana
  2. Mohali
  3. Patiala
  4. Bathinda

Answer: 2

We have listed all Punjab Current Affairs 2017 on above section of page. This crucial Punjab Latest News, Objective GK Questions are going to boost up your knowledge as well as skills. You may bookmark this page by pressing ctrl+D for knowing more about Punjab Current Affairs. You can follow us on Facebook or Google plus to get information regarding it. For any sort of query, write in comment box listed below.

Something That You Should Put An Eye On

Railway Current AffairsSports Current Affairs
Online Test SeriesIBPS Current Updates
Meetings And Summits Current AffairsCommittees & Schemes
All Defence Current AffairsCurrent Affairs for bank exams

Filed in: Current Affairs, Latest GK, Question & Answers Tags: 

Top Companies are Hiring On Monster.com, Register Now to Apply!!!

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment