Latest Qualification Jobs

Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RBI Office Attendant Previous Year Question Paper | Last 5 Years PDF Download

RBI Office Attendant Previous Year Question Paper

Are you going to participate in RBI Office Attendant Online Exam??? If yes, then get RBI Office Attendant Previous Year Question Paper from this page. To get recruited on the same post applicants have to crack this test by securing qualifying marks. So you are required to prepare well for the examination. For better preparation, you may download Last 5 Years PDFs that are attach here on the below ward of this page. Scroll the page down and get RBI Office Attendant Previous Year Question Paper as per your suitability.

With the intention of hiring eligible candidates on 526 vacant posts of Office Attendant Reserve Bank of India is going to conduct online examination in the month of December 2017/January 2018. As there is short time remaining for the examination, so you must be aware about the suture of examination. You may get the help from Reserve Bank of India Office Attendant Model Question Papers PDF. You can download RBI Office Attendant Previous Year Question Paper with the help of guidelines provided below on this page, which is well constructed by the team of

RBI Office Attendant Previous Year Question Paper

RBI Office Attendant Exam Pattern:

When you are going to prepare for any exam, then before preparation you must be aware about the pattern of examination. If you are familiar with the pattern, they you have an idea that how can you prepare better as according to individual portion of exam. So here below you can check the paten and thereafter you must move ahead for the preparation.

Sr noName of the SubjectsTotal No of QuestionsTotal No of  Marks Duration of the Test
1Reasoning30 Q30 M90 Minutes
2General English30 Q30 M
3General Awareness30 Q30 M
4Numerical ability30 Q30 M
Total120 Questions120 Marks1 hour 30 min

Get here Detailed Topic Wise: RBI Office Attendant Syllabus

RBI Office Attendant Previous Year Question Papers for Reasoning:

In the online test you will get a section named as REASONING, which tests you’re logical and thinking ability, you have to finding out the best answer out of the answer choices. You have to attempt 30 questions of reasoning to secure 30 marks:

Question 1: Light: Sun : : Heat : ?

  1. Electricity
  2. Moon
  3. Fire
  4. Star

Answer: Fire

Question 2: Handsome : Beautiful : : Husband : ?

  1. Women
  2. Wife
  3. Girl
  4. She

Answer: Wife

Question 3: 4, 6, 9, 13,

  1. 15
  2. 12
  3. 18
  4. 17

Answer: 18

Question 4: 8, 20, 36, 56,

  1. 80
  2. 100
  3. 64
  4. 84

Answer: 80

Question 5: Statement:  Should education be given by the government free of charge ?

Arg. I: Yes, it will help in universalization of education in the country.

Arg. II: No, there will be budgetary deficit creating some new problems.

  1. I is strong
  2. only argument II is strong
  3. both the arguments are strong
  4. neither I nor II is strong

Answer: both the arguments are strong

START: Logical Reasoning Online Quiz

RBI Office Attendant Exam Question Papers for General English:

General English section will have 30 marks. You will obtain 1 mark for each right question. There will be negative marking for every section. 0.25 Marks will be deducted for each Wrong Answer. Get the PDF of English section available below:

Question 1: The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

  1. put on
  2. put of
  3. put away
  4. put off

Answer: Put off

Question 2: The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

  1. same
  2. common
  3. mutual
  4. similar

Answer: Common

Question 3: He told me that he …….. watching the movie.

  1. is finished
  2. was finished
  3. had finished
  4. not finished

Answer: Had finished

Question 4: He is very good …….. making stories.

  1. in
  2. about
  3. at
  4. for

Answer: At

Question 5: I do my work …….. carefully to make mistakes.

  1. so
  2. very
  3. too
  4. more

Answer: too

START: English Language Online Quiz

RBI Office Assistant Model Papers PDF for General Awareness:

General awareness section will test the general knowledge of yours. This section found in every competitive examination. You can check which type of question you have to prepare for examination with the help of Reserve Bank of India Office Attendant Exam Papers of previous papers.

Question 1: The National Chemical Laboratory is located in

  1. Mumbai
  2. Bengaluru
  3. Hyderabad
  4. Pune

Answer: Pune

Question 2: The National school of Drama is situated in which of the following cities?

  1. Mumbai
  2. New Delhi
  3. Bhopal
  4. Kolkata

Answer: New Delhi

Question 3: The first woman to climb mount Everest was

  1. Marie Jose perec
  2. Florence Griffith Joyner
  3. Junko Tabei
  4. Jackie Joyner Kersee

Answer: Junko Tabei

Question 4: The Arjuna Awards were instituted in the year

  1. 1965
  2. 1963
  3. 1961
  4. 1975

Answer: 1961

Question 5: Which one of the following countries is not a member of the OPEC?

  1. Algeria
  2. Indonesia
  3. Malaysia
  4. Nigeria

Answer: Malaysia

START: General Knowledge Online Test

RBI Office Attendant Solved Question Papers with Solutions PDF for Numerical ability:

In this section you will get basic arithmetic (addition, subtraction multiplication and division) questions, which test you speed of calculations and basic numeracy. Prepare this section with the Last 5 Years RBI Assistant Exam Question Papers, link is placed below.

Question 1: A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.

  1. 2 hours
  2. 3 hours
  3. 4 hours
  4. 5 hours

Answer:4 hours

Question 2: A man’s speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man’s speed against the current is:

  1. 5 km/hr
  2. 9 km/hr
  3. 10 km/hr
  4. 5 km/hr

Answer:10 km/hr

Question 3: A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 8 : 3
  4. Cannot be determined


Question 4: A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 10


Question 5: In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

  1. 3 km/hr
  2. 5 km/hr
  3. 8 km/hr
  4. 9 km/hr

Answer:8 km/hr

START: Quantitative Aptitude Quiz 

The examination will be conducted via online procedure. Applicants have to attempt all the sections within 90 minutes. Each section will be conducted for 30 marks. Applicants have secure maximum marks to get eligibility to move ahead for the further selection procedure.

End Note:

We wish that all the details and PDFs of RBI Office Attendant Previous Year Question Paper will be helpful for you. We wish you the very best for your examination. Stay connected with our web portal to get latest updates.

Something That You Should Put an Eye On

RBI Office Attendant Admit CardRBI Office Attendant Salary
RBI Score CardRBI Recruitment
RBI ScholarshipRBI Question Papers
How to Prepare for RBI ExamBanking Awareness Quiz

Filed in: Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment