Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RPF Previous Papers 2018–19 रेलवे सुरक्षा बल Constable/SI Question Paper PDF

RPF Previous Papers         

Download RPF Previous Papers PDF here!! Railway Protection Force is all set to organize written exam followed by Physical efficiency test (PET) & Physical measurement test (PMT) and Document verification for the assortment of the contenders on 9739 Constable and Sub- Inspector Vacancies.

RPF Constable/SI Question Paper cover each topic such as General Intelligence & Reasoning, General Knowledge, Numerical Aptitude, General English and Essay Writing from which questions will be asked in the Railway RPF Constable and SI CBT Examination in the month of Sep / Oct 2018.

This Page Includes

  • RPF Constable Previous Papers
  • RPF Sub- Inspector Previous Papers PDF
  • Download RPF SI Questions Papers PDF
  • Subject Wise RPF Sample Papers
  • Railway RPF Question and Answers

रेलवे सुरक्षा बल प्रश्न पत्र

आरपीएफ पिछले पत्र पीडीएफ डाउनलोड करें !! रेलवे प्रोटेक्शन फोर्स कॉन्सटेबल और सब-इंस्पेक्टर रिक्तियों पर दावेदारों के वर्गीकरण के लिए लिखित परीक्षा आयोजित करने के लिए तैयार है।इसके बाद भौतिक दक्षता परीक्षण (पीईटी) और शारीरिक माप परीक्षण (पीएमटी) तथादस्तावेज़ सत्यापनसंचालित किया जायेगा।

प्रतियोगी आने वाली रेलवे परीक्षा के आरपीएफ कांस्टेबल / एसआई प्रश्न पत्र पीडीएफ यहां सेडाउनलोड कर सकते हैं।आरपीएफ पिछले पत्र 2018-19 के बारे में विस्तृत जानकारी प्राप्त करने और आरपीएफ कांस्टेबल मॉडल पेपर या आरपीएफ एसआई प्रश्न पत्र डाउनलोड करने के लिए, आपको यह पृष्ठ देखना होगा जो टीम (recruitmentresult.com) के सदस्यों द्वारा अच्छी तरह डिज़ाइन किया गया है ।

Check Here: Police Exam Preparation Book

RPF Previous Papers

RPF Previous Papers – RPF Constable/SI Exam Details

Organization nameRailway Protection Special Force
Post NameConstable (Male & Female) and SI Exam
RPF Vacancy9739
Release date of RPF Notification01-06-2018
Last Date to Fill Online Form30-06-2018
RPF Constable/SI Exam DateSep / Oct 2018
Official Website for RPF 2018 Recruitmentwww.indianrailways.gov.in
RPF Result StatusTo be announced

Download Railway Protection Force Previous Papers

RPF Questions Papers Details Links
RPF Sub- Inspector Previous Years Papers PDFPress Here
RPF SI English Previous Year PapersPress Here
RPF Previous Papers of General AwarenessPress Here
RPF Previous Papers of General IntelligencePress Here
RPF Previous Papers of General Intelligence and ReasoningPress Here

RPF Exam Question and Answers

Aptitude

Question1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

  1. 120 metres
  2. 180 metres
  3. 324 metres
  4. 150 metres

Answer: Option 4

Get Updated: RPF Syllabus

Question2. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

  1. 45 km/hr
  2. 50 km/hr
  3. 54 km/hr
  4. 55 km/hr

Answer: Option 2

Question3. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

  1. 200 m
  2. 225 m
  3. 245 m
  4. 250 m

Answer: Option 3

Question4. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

  1. 1 : 3
  2. 3 : 2
  3. 3 : 4
  4. None of these

Answer: Option 2

Do You Know AboutRailway Selection Procedure

Question5. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

  1. 120 m
  2. 240 m
  3. 300 m
  4. None of these

Answer: Option 1

General Knowledge

Question6.Galileo was an Italian astronomer who

  1. developed the telescope
  2. discovered four satellites of Jupiter
  3. discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
  4. All of the above

Answer: Option 4

Question7. FFC stands for

  1. Foreign Finance Corporation
  2. Film Finance Corporation
  3. Federation of Football Council
  4. None of the above

Answer: Option 2

Check Out: Railway Exam Preparation Books

Question8. Fastest shorthand writer was

  1. G. D. Bist
  2. R.D. Tata
  3. M. Tagore
  4. Khudada Khan

Answer: Option 1

Question9.Epsom (England) is the place associated with

  1. Horse racing
  2. Polo
  3. Shooting
  4. Snooker

Answer: Option 1

Question10. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

  1. 1967
  2. 1968
  3. 1958
  4. 1922

Answer: Option 1

Also ReadRailway Exam Preparation Tips

Reasoning

Question11. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

  1. 2
  2. 4
  3. 7
  4. 1

Answer: Option 3

Question12. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?

  1. 52
  2. 56
  3. 96
  4. 128

Answer: Option 2

Question13. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, … What number should come next?

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Answer: Option 2

Check Latest Update on Railway Current Affairs Here

Question14. Look at this series: 201, 202, 204, 207, … What number should come next?

  1. 205
  2. 208
  3. 210
  4. 211

Answer: Option 4

Question15. Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

  1. 404
  2. 414
  3. 420
  4. 445

Answer: Option 1

English

Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

Question16. (solve as per the direction given above)

  1. Sixty miles
  2. are
  3. a good distance.
  4. No error.

Answer: Option 2

Start Practice With: Online Test For Railway

Question17. (solve as per the direction given above)

  1. They have been
  2. very close friends
  3. until they quarrelled.
  4. No error.

Answer: Option 1

Question18. (solve as per the direction given above)

  1. When the dentist came in
  2. my tooth was stopped aching
  3. out of fear that I might lose my tooth.
  4. No error.

Answer: Option 2

Question19. (solve as per the direction given above)

  1. It is the duty of every citizen to do his utmost
  2. to defend the hardly-won
  3. freedom of the country.
  4. No error.

Answer: Option 2

Question20. (solve as per the direction given above)

  1. No sooner did I open the door
  2. when the rain, heavy and stormy, rushed in
  3. making us shiver from head to foot
  4. No error.

Answer: Option 2

Online Quiz for Railway Preparation:

Some Important Info About RPF:

Railway Protection Force is a security force for Indian Railways. RPF is working under ministry of Railways. Main functions of Railway Protection Force are to provide the security for railway passengers and properties of the Indian Railways. Railway Protection Force conduct exam from to time to time and hire eligible candidates for various posts of constable/SI  .Number of candidates appear for  exam  and get selected for various posts.

Final Words!!

Candidates who really want to score good marks in RPF Constable/SI Examination; they must go through above section of this page. For getting more details about Constable/SI exam, candidates are advised to Subscribe Our Free Email Service and get updates directly in your mailbox.

Something That You Should Put An Eye On

RPF Admit CardRPF Recruitment
RPF ResultRailway Exam Pattern
RPF Full FormUpcoming Railway Jobs
RRB Sample PaperCareer in Indian Railway
Railway Medical StandardsRailway Eligibility Criteria

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

One Response to "RPF Previous Papers 2018–19 रेलवे सुरक्षा बल Constable/SI Question Paper PDF"

  1. Meenu choudhary

    Sir, plz mail me some previous question papers I need it urgently.

Leave a Reply

Submit Comment