Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


RRB ASM Model Question Paper| Railway ASM Previous Year Solved Papers PDF

RRB ASM Model Question Paper

Willing contenders to crack the Railway Exams are advised to check RRB ASM Model Question Paper here. With the help of below presented Railway ASM Previous Year Solved Papers, contenders can acquire the idea of the marking and type of the questions asked in the examination. If your one of applying contenders for Assistant Station Master Position then download the PDF of RRB ASM Previous Solved Papers and grab the entire details as soon as possible.

Contenders who want to grab the Assistant Station Master Position they must have knowledge of the Syllabus and exam pattern. RRB ASM Model Question Paper can be proved helpful for you to acknowledge those details in an easiest manner. Contenders are advised to download or check the RRB ASM Model Question Paper and do practice regularly from it for cracking the examination. For collecting more details, you need to scroll down this page which is designed by the team members of recruitmentresult.com.

RRB ASM Model Question Paper

RRB Assistant Station Master Previous Question Papers

 For the comfort of our viewers, we are providing “Railway Recruitment Board Question Papers” at the beneath section. Contenders can acquire the estimated idea of the questions asked in the examination with it. So what are you waiting for move your cursor down and grab the entire details of RRB ASM Model Question Paper as soon as possible.

Question1. When was the first underground railway (Metro Railway) started?

(a) 1982

(b) 1989

(c) 1984

(d) 1992

Answer: (c)

Question2. Shatabdi Express train was started in

(a) 1984

(b) 1988

(c) 1990

(d) 1985

Answer: (b)

Get Complete Detailed: RRB ASM Syllabus

Question3. At which of the following places Diesel Component Works is established?

(a) Jamshedpur

(b) Patiala

(c) Perambur

(d) Varanasi

Answer: (b)

Question4. Which Zone is the largest in Indian Railways?

(a) Central Railway

(b) Northern Railway

(c) Eastern Railway

(d) Western Railway

Answer: (c)

Question5. The railway station situated in the extreme south is

(a) Chennai

(b) Cochin

(c) Kanyakumari

(d) Trivandrum

Answer: (c)

Question6. A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is called

(a) Dock platform

(b) Passenger platform

(c) Island platform

(d) Goods platform

Answer: (c)

Read Also: What Are the Key Rules to Crack RRB Exam

Question7. When was the nationalization of Indian Railways done?

(a) 1952

(b) 1950

(c) 1951

(d) 1954

Answer: (b)

Question8. In which year Research, Design and Standard organization was established?

(a) 1954

(b) 1957

(c) 1959

(d) 1967

Answer: (b)

Question9. Railway Staff College is situated at

(a) Bangalore

(b) Secundrabad

(c) Chennai

(d) Vadodara

Answer: (d)

Question10. Where is the Research, Design and Standard Organisation situated?

(a) Lucknow

(b) Bangalore

(c) Pune

(d) New Delhi

Answer: (a)

Check Out: RRB Previous Year Question Papers

Question11. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not true?

(a) South-Central Railway – Secunderabad

(b) Central railway – Bhopal

(c) South Railway – Chennai

(d) North Railway – New Delhi

Answer: (b)

Question12. Between which of the destinations the first Indian train was started?

(a) From Calcutta to Delhi

(b) From Mumbai to Thane

(c) From Mumbai to Surat

(d) From Mumbai to Madras

Answer: (b)

Question13. When was the first train in Indian started?

(a) 1851

(b) 1852

(c) 1853

(d) 1854

Answer: (c)

Question14. In which Governor-General’s reign railway lines in India were established?

(a) Lord William Bentick

(b) Lord Cornwallis

(c) Lord Kenning

(d) Lord Dalhousie

Answer: (d)

Read Here: Railway Exam Preparation Tips

Question15. A station where the rail lines end, is called

(a) Junction station

(b) way-side-station

(c) Block station

(d) Terminal station

Answer: (d)

Question16. How much distance was traveled by first train of India?

(a) 33 km

(b) 36 km

(c) 34 km

(d) 46 km

Answer: (c)

Question17. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length of rail lines?

(a) First

(b) Second

(c) Third

(d) Fourth

Answer: (d)

Question18. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?

(a) 4300 Km

(b) 3700 Km

(c) 4290 km

(d) 5298 km

Answer: (b)

Check Now: Railway Books

Question19. The headquarters of North-Eastern railway is situated at

(a) Mumbai (V.T)

(b) Guwahati

(c) Gorakhpur

(d) New Delhi

Answer: (c)

Question20. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?

(a) 15th Jan, 1958

(b) 15th Jan, 1955

(c) 2nd Jan, 1956

(d) 14th April, 1952

Answer: (a)

Railway ASM Exam Pattern 2017

Apart from the “RRB ASM Model Papers”, contenders are required to have knowledge of the “Railway Recruitment Board Exam Pattern” also. Contenders can check the detailed exam pattern in tabular form below!!

  • Assistant Station Master Exam is multiple type question paper.
  • There will be four topics from which questions will be asked in the examination.
  • Those topics are General Knowledge, Numerical Ability, General Science and General Intelligence.
  • Total 100 questions of 100 marks will be asked in the RRB ASM Exam.
  • 90 minutes will be provided to the contenders for solving the question paper.
Topic NameQuestionsMarks
General Knowledge2020
Numerical Ability2525
General Science3030
General Intelligence2525
Total100 Questions100 Marks

Have A Look On this Useful Section

Advantages of RRB Assistant Station Master Model Papers:

Contenders who are going to download “RRB ASM Solved Paper” they must know about the advantages of it. For the comfort of contenders, we are providing some benefits of “RRB ASM Previous Year Paper” here, so please have a look!!

  • Through RRB ASM Model Question Paper, contenders can acquire the idea of exam pattern.
  • “RRB ASM Previous Question Papers” can also assist you to understand the marking scheme.
  • With the help of “Railway ASM Previous Paper” you can do practice regularly which can increase your speed and accuracy.
  • With the help of “RRB ASM Previous Papers”, you can make proper strategy to solve the exam paper.
  • “Railway ASM Solved Paper” can help you to score good marks in the examination.
  • With the help of “RRB ASM Model Papers”, you can be more attentive to your work.

Note: Contenders can grab more details or download RRB ASM Model Question Paper by connecting with our portal or going through the Official Website of the organization. Contenders can bookmark our portal by pressing CTRL + D or subscribing our free email service also for latest updates of RRB ASM Model Question Paper.

Something That You Should Put An Eye On

RRB ASM RecruitmentRRB Employment News
Railway Recruitment Board ScheduleUpcoming Railway Jobs
RRB Current VacanciesRRB Interview Questions And Answers
Railway Selection ProcedureRailway Current Affairs

Filed in: Question & Answers, Question Paper, RRB Tags: 

Upload Resume & Get Interview Call In 24 Hours

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment