Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB TA/CA Previous Year Papers | Railway NTPC Exam Sample Question Paper

RRB TA/CA Previous Year Papers

By going through the RRB TA/CA Previous Year Papers, you will have an idea about what type of questions ask in Railway NTPC Exam. Every year, RRB conducts the written exam for selection to Commercial Apprentice and Traffic Apprentice Positions. Those applicants who are planning to appear in following exam may get the Railway Commercial Apprentice Previous Year Papers / Railway Traffic Apprentice Sample Question Paper through this page.

recruitmentresult.com

Details Regarding RRB TA/CA Exam 2019:

Conducting BodyRailway Recruitment Board
Post NameSenior section Engineer SSE, Junior Engineer JE, NTPC, Senior Clerk cum Typist, Traffic Apprentice (TA), Assistant Loco Pilot ALP and others
Number of Vacancy35,277
1st Stage Computer Based Test (CBT)June to September 2019
CategoryRRB TA/CA Previous Year Papers
Official Websitewww.indianrailways.gov.in

RRB TA/CA Previous Year Papers

RRB TA/CA Previous Year Papers

Question 1: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: 3

Question 2: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: 4

Question 3: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit’s digit?

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: 3

Get Here: Railway Exam Practice Test Online

Question 4: Six lakh employees to be trained to handle 96000 VVPAT Machines in which of the following state?

  1. Maharashtra
  2. Andra Pradesh
  3. Tamil Nadu
  4. Haryana

Answer: 1

Question 5: As a part of the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY), Which state has distributed the Highest number of free LPG connection?

  1. West Bengal
  2. Arunachala Pradesh
  3. Maharashtra
  4. Uttar Pradesh

Answer: 4

Question 6: What state CM launched Mukhyamantri Anchal Amrit Yojana for anganwadi children?

  1. Uttarakhand
  2. Rajasthan
  3. Gujarat
  4. Uttar Pradesh

Answer: 1

Question 7: The Government of India and the Asian Development Bank signed $26 Million loan agreement for the Urban Project of which of the following state?

  1. Uttarkhand
  2. Bihar
  3. Haryana
  4. Assam

Answer: 4

Check This- Railway Current Affairs

Question 8: Which of the following party formed the 15th National Assembly in Pakistan?

  1. National Party
  2. Pakistan Peoples Party
  3. Pakistan Muslim League-Nawaz
  4. Pakistan Tehreek-e-Insaf

Answer: 4

Question 9: A famous person, David Douglas Duncan was passed away in France. He belongs to the profession of;

  1. Lyricist
  2. Animation
  3. Photography
  4. Writer

Answer: 3

Press Here For: RRB Official Link

Question 10: Who is selected as the 14th President of India?

  1. Ram Nath Kovind
  2. Suresh Kumar
  3. Rajesh kumar
  4. Meira kumar

Answer: 1

Question 11: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

  1. 7
  2. 10
  3. 12
  4. 13

Answer: 2

Question 12: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 13: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26

Answer: 3

Question 14: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Question 15: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Try This– Aptitude Questions And Answers

Question 16: ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: 4

Question 17: The government approved a pact between the __________ and Chartered Professional Accountants, Canada.

  1. IMA
  2. ASFE
  3. FICCI
  4. ICAI

Answer: 4

Question 18: Which insurance company has come up with India’s first ever insurance cover for individual victims of cyber-crime?

  1. ICICI
  2. Muthoot Finance
  3. LIC
  4. Bajaj Allianz

Answer: 4

Question 19: What amount of financial assistance will be granted to the pregnant women who undergo institutional delivery under Maternity Benefit Scheme as per Budget 2017?

  1. Rs 2000
  2. Rs 4000
  3. Rs 6000
  4. Rs 8000

Answer: 3

Check Now: Railway Exam Pattern

Question 20: How much amount will be provided by NITI Aayog to every district to encourage digital payment system?

  1. Rs 1 lakh
  2. Rs 2 lakh
  3. Rs 5 lakh
  4. Rs 10 lakh

Answer: 3

Links Related To RRB NTPC:

RRB NTPC Selection ProcedurePress Here
RRB NTPC SyllabusPress Here
RRB Non-Technical Previous Year PaperPress Here
RRB NTPC Exam Preparation TipsPress Here
RRB NTPC Cut OffPress Here
RRB NTPC Answer KeyPress Here
RRB NTPC Admit CardPress Here
RRB NTPC ResultPress Here
RRB Goods Guard SyllabusPress Here
Railway Goods Guard Salary after
7th Pay Commission
Press Here

RRB TA/CA Exam 2019 Notification:

Every year, Railway Recruitment Board conducts the written exam for selection to Commercial Apprentice and Traffic Apprentice Positions. Those applicants who are planning to prepare for exam may get the Railway Commercial Apprentice Previous Year Papers / Railway Traffic Apprentice Previous Year Papers through this page. You can also download the RRB TA/CA Question Paper PDF from official site through online process.

Candidates must download RRB Apprentice Sample Paper in order to know the question pattern and difficulty level of the Railway NTPC Exam. You may get further details regarding RRB TA/CA Previous Year Question Papers from the above section of this page which is prepared by team of recruitmentresult.com

Check Now: Railway Selection Procedure

Final Words:

Applicants may get the RRB TA/CA Previous Year Papers through this page. You may join us on Facebook and Google Plus to get more details about RRB TA/CA Previous Year Papers etc on your timeline. If you have any query regarding TA/CA Previous Year Papers you may leave comment in comment box which is provided below. You can also bookmark the web portal that is recruitmentresult.com by pressing Ctrl+D option.

You can also check important RRB Links:

RRB Current VacanciesRailway Exam Syllabus
Railway Technician Syllabus RRB Interview Questions And Answers 
RRB Previous Year Question PapersRailway Exam Coaching Institutes
Railway BooksOnline Quiz for Competitive Exams

Filed in: Question Paper, RRB

Leave a Reply

Submit Comment