Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SBI PO Mock Test 2019 Prelims/Mains: Online Test Series – Exam Preparation

SBI PO Mock Test 2019

The most effective way to prepare for SBI Probationary Officer Recruitment Exam is to take SBI PO Mock Test 2019 which is free of cost. SBI PO Prelims Online Test Series 2019 will help you get hold of your weak areas and will help you make strategies to score better. The online tests series for SBI PO Pre Exam 2019 will help you for better exam preparation and to elevate your performance to the next level.

recruitmentresult.com

Direct Links Related to SBI PO:

SBI Official WebsiteHit Here
SBI PO Interview ExperienceGet Details
SBI Placement Papers For POGet Details
SBI PO Preparation TipsGet Details
SBI PO Salary StructureGet Details
SBI PO RecruitmentGet Details
SBI Probationary Officer Eligibility CriteriaGet Details
SBI PO Exam PatternGet Details
SBI PO SyllabusGet Details
SBI PO vs IBPS POGet Details
SBI PO Previous Year PapersGet Details
SBI PO Admit CardGet Details
SBI PO Previous Year PapersGet Details

SBI PO Mock Test 2019

In this article, you can avail online mock test for SBI PO preliminary and main exam preparation. With help of SBI PO Practice Mock Test, candidates can prepare well for the upcoming examination. Scroll down this page of recruitmentresult.com to get complete details about SBI PO Online Exam Preparation Test Series. Have a look for Free SBI PO Mock Test!!!

SBI PO 2019 Exam Dates:

ActivityDates
On-line registration including Editing/
Modification of Application by candidates
02-04-2019 to 22-04-2019
Payment of Application Fee/ Intimation Charges02-04-2019 to 22-04-2019
Download of SBI PO call letters for online Preliminary
Examination
3rd week of May 2019 
onwards
SBI PO Online Preliminary Examination8th, 9th, 15th & 16th
June 2019
SBI PO Result of Online Preliminary Examination1st week of July 2019
Download of Call letter for Online Main Exam2nd week of July 2019
Conduct of SBI PO Online Main Examination20-07-2019
Declaration of SBI PO Result of Main Examination3rd week of August 2019
Download of SBI PO Call Letter for Group Exercises &
Interview
4th week of August 2019
Conduct of Group Exercises & InterviewSeptember 2019
Declaration of SBI PO Final Result2nd week of October 2019
Pre-Examination Training for SC/ST/Religious
Minority Community candidates
Download of call letters for Pre-Examination
Training
2nd week of May 2019 
onwards
Conduct of Pre- Examination Training4th week of May 2019

SBI PO Mock Test Questions with Answers:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Answer: 2

Read Now: How To Become A Banker

Question 7: Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

  1. Tennis
  2. Volleyball
  3. Basketball
  4. Cricket

Answer: 2

Question 8: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

  1. May 8
  2. May 18
  3. June 8
  4. June 18

Answer: 1

Question 9: Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD � 1050 AD are

  1. Khajuraho temples
  2. Jama Masjid
  3. Sun temple
  4. Mahabalipuram temples

Answer: 1

Question 10: Gravity setting chambers are used in industries to remove

  1. SOx
  2. NOx
  3. suspended particulate matter
  4. CO

Answer: 3

SBI PO Online Test Series:

Question 1: Two, trains, one from Howrah to Patna and the other from Patna to Howrah, start simultaneously. After they meet, the trains reach their destinations after 9 hours and 16 hours respectively. The ratio of their speeds is:

  1. 2 : 3
  2. 4 : 3
  3. 6 : 7
  4. 9 : 16

Answer: 2

Question 2: The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1 The sum (in Rs.) is:

  1. 625
  2. 630
  3. 640
  4. 650

Answer: 1

Question 3: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

  1. Brother
  2. Uncle
  3. Cousin
  4. Father

Answer: 4

Question 4: If A + B means A is the mother of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

  1. Q – N + M x P
  2. P + S x N – Q
  3. P – M + N x Q
  4. Q – S % P

Answer: 3

Question 5: One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal’s shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?

  1. East
  2. West
  3. North
  4. South

Answer: 3

Check Now: Get Rid Of Sleeping While Studying For Examination

Question 6: Which of the following languages is more suited to a structured program?

  1. PL/1
  2. FORTRAN
  3. BASIC
  4. PASCAL
  5. None of the above

Answer: 4

Question 7: A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing
  5. None of the above

Answer: 2

Question 8: First International Peace Congress was held in London in

  1. 1564 AD
  2. 1798 AD
  3. 1843 AD
  4. 1901 AD

Answer: 3

Question 9: For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

  1. kaleidoscope
  2. periscope
  3. spectroscope
  4. telescope

Answer: 2

Question 10: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

  1. We discussed about the problem so thoroughly
  2. on the eve of the examination
  3. that I found it very easy to work it out.
  4. No error.

Answer: 1

START Practice With: Bank PO Online Quiz

Question 11: In questions given below, a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed, option ‘D’ is the answer.

The workers are hell bent at getting what is due to them.

  1. hell bent on getting
  2. hell bent for getting
  3. hell bent upon getting
  4. No improvement

Answer: 3

Question 12: When it was feared that the serfs might go too far and gain their freedom from serfdom, the protestant leaders joined the princes at crushing them.

  1. into crushing
  2. in crushing
  3. without crushing
  4. No improvement

Answer: 2

Question 13: To make clean breast of

  1. To gain prominence
  2. To praise oneself
  3. To confess without of reserve
  4. To destroy before it blooms
  5. None of these

Answer: 3

Question 14: To keeps one’s temper

  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these

Answer: 2

Question 15: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)

Answer: 2

Check Now: Tips To Prepare For Bank Exams

Question 16: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  1. 20
  2. 22
  3. 23
  4. 26

Answer: 2

Question 17: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

  1. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
  2. Taxol has cured people from various diseases.
  3. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
  4. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: 3

Also Check: Bank Coaching Institutes

Question 18: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question 19: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  1. 12
  2. 14
  3. 27
  4. 53

Answer: 2

Question 20: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

SBI PO Prelims Exam Pattern:

  • Preliminary Exam of PO consists of objective questions for 100 marks.
  • Time duration of test is of 1 hour consisting of 3 sections.
  • Appropriate number of candidates in each category as decided by the bank (approximately 20 times the numbers of vacancies subject to availability) will be chosen for Main Examination.
Sr. No.Subjects NameMax Ques.Max Marks
Time Duration: 01 Hour
01English Language3030
02Quantitative Aptitude3535
03Reasoning Ability3535
Total100100

Check Here: SBI PO Exam Pattern

General Instructions for SBI PO Mock Test:

  • The candidates will be given 1 Hour to attempt all of the questions given in SBI PO Exam Mock Test.
  • The clock will be set. The countdown timer at top right corner of the screen will display the remaining time for SBI PO Online Mock Test to be completed.
  • After the time is over, the examination will come to an end by itself. The candidates will not be required to end or submit their exam.
  • “Marked for Review” is a reminder for the candidates to check the question again.
  • If a question is answered and “Marked for Review” during the real examination, then the answer will be considered final at the time of solving SBI PO Mock Test Series.

Check Here- SBI PO Preparation Tips

How SBI PO Mock Test will Help in Exam Preparation?

Understand the Exam Pattern:

SBI PO Prelims Mock Test is based on the exact SBI PO Exam Pattern. When you attempt the tests, you find out weak topics where you need to improve your speed and accuracy.

Revise Your Preparation:

For topics like GA which is a very scoring an important topic, it is important to regularly attempt SBI PO Online Mock Test and see whether you are able to remember/recollect during the exam

To Clear The Cut-Off:

  • It is very important to not take the exam performance as a matter of chance. If you regularly practice full-length SBI PO Test Series, you’ll gain confidence by regularly clearing cut-off in SBI PO Mock Test.
  • Then, performing in actual exam will be much easier.

Get Complete Detailed: SBI PO Syllabus

SBI PO Mock Test Online Free:

Aspirants who have applied for SBI PO exam may attempt SBI PO Free Mock Test. SBI PO Mock Test will guide you in maintaining speed to solve questions in less time. SBI PO exam is the common written test for recruitment to probationary officers.

Despite of all these things, SBI PO Online Test Series will help you in managing time & boost up your knowledge. You may know your strengths as well as your weakness by practicing SBI PO Mock Test. Candidates may download SBI PO Online Mock Test 2019 from here.

Final Words:

Stay connected with recruitmentresult.com for getting latest updates regarding SBI PO Mock Test 2019. Get SBI PO Mock Test Free Download SBI PO Mock Test Free PDF from here. If applicants have any query regarding Pre and SBI PO Mains Mock Test then drop the comment in below provided comment box.

Something That You Should Put An Eye On

Last Minute Exam Study – TipsHow to Make a Study Guide
Written Exam TechniquesHow To Solve Objective Type Question Papers
How To Solve A Problem In Exam CorrectlyHow To Score Good Grades
How To Prepare For Online ExamHow To Prepare For Written Examination

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment