Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Sikkim TET Previous Papers | Download Paper I & Paper II – PDF Question Paper

Sikkim TET Previous Papers

Sikkim TET Previous Papers is best preparation Material to boost up skills and knowledge. Candidates who are searching for Sikkim TET Previous Question Paper PDF may download it through by tapping the below provided links

Download Sikkim TET Previous Papers PDF

Human Resource Development Department Sikkim is going to conduct the Teacher Eligibility Test on 11-11-2018 with the purpose of recruiting eligible and qualified applicants for Primary /Graduate Teacher posts in the state of Sikkim.

Sikkim TET Question Papers PDF

Applicants who are desirous to raise career as teacher must need to qualify Sikkim Teacher Eligibility Test with good score. In this, Sikkim TET Paper I & II Previous Paper PDF help you to enhance over all preparation.

Students who want to get Sikkim TET Previous Papers PDF must go through the below structured page which is well presented by the expert team member of recruitmentresult.com.

Sikkim TET Exam Details

Organization NameHuman Resource Development Department (HRDD)
Name of the ExamSikkim Teacher Eligibility Test (STET) November 2018
Name of the PostPrimary & Elementary Teacher Jobs
Sikkim TET Exam date11-11-2018 (Sunday)
STET Exam Timings10:00 AM to 12:30 PM (For Elementary Teacher)
01:30 PM to 04:00 PM (For Primary Teacher)
CategorySikkim TET Syllabus
Official websitewww.sikkimhrdd.org

Sikkim TET Previous Papers

Sikkim TET Exam Previous PapersSikkim TET Previous Papers download PDF Free
Sikkim TET Last Year PapersDownload Now
Sikkim TET Old Exam PapersDownload Now
Sikkim TET Previous sample PapersDownload Now
Sikkim TET Previous solved PapersDownload Now
Sikkim TET Previous Model PapersDownload Now

Sikkim TET Question and Answers

Question 1: It is the make up of the……………………cell which biologically deter mines the sex of the new born child

  • Female
  • Male
  • X
  • XY

Answer: 2

Question 2: Person’s phenotype is-

  • The observable characteristics of an organism
  • All the genetic unseen characteristics
  • The influence of the social environment
  • The influence of heredity

Answer: 1

Check Now: TET Syllabus

Question 3: The gene which dominates the other gene is called……………gene and the other is called ………… gene.

  • Primary, Secondary
  • Secondary, Dominant
  • Dominant, Recessive
  • Recessive, Primary

Answer: 3

Question 4: …………………….. is the continuing function of heredity after birth.

  • Maturation
  • Learning
  • Habituation
  • Transduction

Answer: 1

Question 5: Against each key word are given four suggested meanings. Choose the word or phrase which is nearest in meaning to the key word.

ANTAGONIST:

  • Hostile
  • Pluralistic
  • Mockery
  • Aghast

Answer: 1

Get Details Of: TET Entrance Exam

Question 6: Read the sentence and choose the antonyms of the Underlined Word among the alternative words or phrases as (1), (2), (3) and (4).

Ram is showing signs of senility.

  • Virility
  • Laziness
  • Maturity
  • Exhaustion

Answer: 1

Question 7: which of the following is not a matter?

  • Glass
  • Wood
  • Milk
  • Electricity

Answer: 4

Question 8: The property which does not belong to energy-

  • Energy possesses mass
  • Energy does not occupy space
  • Motion is due to energy
  • Energy is not visible

Answer: 1

Read Also: Skills Required To become Teacher

Question 9: Selectthe mixture from thefollowing –

  • Sugar
  • Salt
  • Honey
  • Glucose

Answer: 3

Question 10: Choose the element from the following –

  • Diamond
  • Salt
  • Glass
  • Corundum

Answer: 1

Question 11: Choose the compound from the following –

  • Air
  • Sea water
  • Distilled
  • Solution of sugar

Answer: 3

Do You Know: How To Find Online Study Material

Question 12: A matter whose molecules possess high kinetic energy is –

  • Water
  • Oxygen
  • Mercury
  • Alcohol

Answer: 2

Question 13: His…… turned grey.

  • hair has
  • hairs have
  • hairs has
  • hair have

Answer: 3

Question 14: There is …………….hope of his recovery.

  • a little
  • little
  • the little
  • few

Answer: 4

Must Know: Tips to Manage Time In Exam

Question 15: How did you come……………………..this book?

  • about
  • by
  • over
  • across

Answer: 4

Sikkim TET Exam Pattern

STET Primary Teacher Exam Pattern

SubjectsNO. QuestionsMarks
(i) Child Development and Pedagogy30 MCQs30 Marks
Language I3030Total No. of MCQs – 150;
Duration of examination: 1+1/2 hours
Structure and Content (All Compulsory)
Language II3030
Mathematics3030
Environmental Studies3030

STET Exam Pattern for Graduate Teacher

Subjects

NO. QuestionsMarks 

 

Total No. of MCQs – 150;
Duration of examination: 1+1/2

Child Development & Pedagogy (compulsory)30 MCQs30 Marks
Language I (compulsory)3030
Language II (compulsory)3030

For Mathematics and Science teacher: Mathematics and Science or any other subjects teacher

60 MCQs60
Environmental Studies3030

Read Here: Tips To Create Your Own Study Guide

Important Dates:

EventsDates
ONLINE FORM LAST DATE07-10-2018
SUBMISSION OF PRINTED FORMS ALONG WITH DOCUMENTS09-10-2018 to 12-10-2018
E-Mail of Admit Cards27-10-2018 onwards
Date of Exam11-11-2018

Essential Note

Applicants those who want to download Sikkim TET Previous Papers 2019 PDF directly must go through the official link. For more updates and any interesting facts keep visiting to our site recruitmentresult.com regularly.

Something That You Should Put An Eye On

Sikkim TET Admit CardUpcoming Government Jobs
Entrance Exam in IndiaEmployment News-Week Highlights
How Can You Write Fast In Exams?How To Maximize Your Score In Exam
Latest Recruitment NotificationsLatest Jobs Openings For Freshers

Filed in: Question & Answers, Question Paper Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment