Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Simplification Problems, Questions And Answers, BODMAS Rule Quiz, Formulas

Simplification Problems

Aspirants, who’re preparing for any Competitive Exams, they must be aware about the Tricksto solve Simplification Problems. Through below provided Simplification Tricks, BODMAS Rule, Quiz & formula, you can easily solve the Simplification Questions.

In any competitive exam, there are approximately 5 to 6 questions which deal with Simplification Problems. Aspirants, who wish to score good marks through this section, they can start their preparation through Simplification Problems Questions And Answers.

How To Apply BODMAS Rule To Solve Simplification Problems?

It is the basic formula to solve any equation or Simplification Problems. The term “BODMAS” is simplifies in the following order:

B = Bracket
O = Order (Powers, Square Roots, etc.)
D = Division
M = Multiplication
A = Addition
S = Subtraction

So, while you’re going to solve any equation, you can apply BODMAS formula. The example to apply this formula as shown below:

Solve 12 + 22 ÷ 11 × (18 ÷ 3)^2 – 10

  • 12 + 22 ÷ 11 × 6^2 – 10 (Brackets first)
  • 12 + 22 ÷ 11 × 36 – 10 (Exponents)
  • 12 + 2 × 36 – 10 = 12 + 72 – 10 (Division and multiplication, left to right)
  • 84 – 10 = 74 (Addition and Subtraction, left to right)

Want to Know? How to Improve Math Skills

How To Solve Simplification Problems Quickly

Following are the tips To Solve Simplification Problems Quickly

  • Know about the BODMAS Rule as described above.
  • Learn squares and cubes of number
  • Learn frequently Asked Fraction Values.

Contenders, who want to do practice on the section of Simplification Problems, they can go through the Simplification Practice Problems which is provided below on this page by the team of recruitmentresult.com. Please have a look…

Want to Know? How to Prepare for Maths

Simplification Problems

Simplification Problems With Solutions

Ques1. (10.8×16×12) + (3.6×56×9.2) =?

  1. 3941.35
  2. 3966.89
  3. 3928.32
  4. 3649.19

Ans: 3

Ques2. 12.3% of 203 + 23% of 1110 =?

  1. 270.269
  2. 240.269
  3. 280.269
  4. 290.269

Ans: 3

Ques3.  18800 / 470 / 20

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ans: 2

Ques4. Simplfy b – [b -(a+b) – {b – (b – a+b)} + 2a]

  1. a
  2. 2a
  3. 4a
  4. 0

Ans: 4

Check Here: Maths Formulas

Ques5. 100 + 50 * 2 = ?

  1. 200
  2. 150
  3. 100
  4. 300

Ans: 1

Ques6.  (3080 + 6160) / 28

  1. 380
  2. 350
  3. 330
  4. 310

Ans: 3

Ques7. 5004 / 139 – 6

  1. 25
  2. 27
  3. 29
  4. 30

Ans: 4

Ques8. 7500 + (1250 / 50)

  1. 7500
  2. 7525
  3. 7550
  4. 8000

Ans: B

Ques9.  How many pieces of 0.85 meteres can be cut from a rod 42.5 metereslong

  1. 30
  2. 40
  3. 50
  4. 60

Ans: 3

Ques10. Simplify (31/10) * (3/10) + (7/5) / 20

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 100

Ans: 2

Ques11. Find the value of X X = (6/119) * (63/8) * (17/9)

  1. 1/4
  2. 2/4
  3. 3/4
  4. 4

Ans: 3

START NOW: Quantitative Aptitude Quiz

Ques12.  Simplify a * b = 2a – 3b + ab, then 3*5 + 5*3 = ?

  1. 20
  2. 21
  3. 22
  4. 23

Ans: 3

Ques13. 3034−(1002÷20.04)=?

  1. 1964
  2. 1984
  3. 2964
  4. 2984

Ans: 4

Ques14.  The number of girls in a class are 7 times the number of boys, which value can never be the of total students

  1. 40
  2. 48
  3. 24
  4. 30

Ans: 4

Ques15.  Company workers decided to raise Rs. 3 lakhs by equal contribution from each. Had they contributed Rs. 50 each extra, the contribution would have been Rs. 3.25 lakhs. How many workers were they?

  1. 300
  2. 400
  3. 500
  4. 600

Ans: 3

Ques16.5.8 * 2.5 + 0.6 * 6.75 + 139.25= ?

  1. 157.60
  2. 147.80
  3. 147.60
  4. 157.80

Ans: 4

Get Here: Aptitude Questions & Answers

Ques17.  3034 – (1002 / 20.04) = ?

  1. 2984
  2. 2983
  3. 2982
  4. 2981

Ans: 1

Ques18.  3640 ÷ 14*16 + 340 = ?

  1. 3500
  2. 4500
  3. 1500
  4. 2500

Ans: 2

Ques19. Simplify (31/10) * (3/10) + (7/5) / 20

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 100

Ans: 2

Ques20.  In a group of ducks and buffaloes, the total number of legs are 24 more than twice the number of heads. Find the total number of buffaloes.

  1. 8
  2. 10
  3. 12
  4. 14

Ans: 3

Download From Here: Simplification Problems With Solutions PDF

Final Note:

As per recent survey, simplification Questions will always be a favorite topic for all the applying contenders which will boost their overall score. There are few Simplification Problems With Answerswhich by using you can prepare well for any exams.

Contenders, if you want to send any feedback regarding Simplification Problems, then you can send through below stated comment box. Prepare well and Do well in examination. Best Of Luck!!!

Something That You Should Put An Eye On

Data Interpretation QuestionsProbability Questions & Answers
Average Question & AnswersRatio And Proportion Problems
Profit Percentage FormulaProfit & Loss Questions
Profit & Loss Problems With AnswersTime & Distance Problems
Mathematics QuizObjective Type Questions

Filed in: online quiz, Question & Answers Tags: 

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment