Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SJVN Recruitment 2019 sjvn.nic.in 68 Executive Trainee Vacancies Advt

SJVN Recruitment

To fulfill 68 Posts of Executive Trainee vacancies, SJVN Limited has released an advt on its official website. Individuals can fill the SJVN Recruitment 2019 Form from 12-03-2019 to 01-04-2019 with the help of this web page.

recruitmentresult.com

SJVN Recruitment 2019 Highlights

  • Form Type: Online
  • Post Name: Executive Trainee
  • Total Vacancies: 68
  • Commencement of Online Registration for submitting applications: 12-03-2019
  • Closing date for submitting applications: 01-04-2019
  • Category: SJVN Recruitment
  • Job Location: Across India or Abroad

SJVN Recruitment

Q 1: What are the Qualifications required for SJVN Jobs?

Answer:

DisciplineRequired Qualification for SJVN Job
CivilDegree in Civil Engineering from a recognized
University / Institute of India
MechanicalDegree in Mechanical Engineering from a
recognized University / Institute of India.
ElectricalDegree in Electrical / Electrical & Electronics
Engineering from a recognized University /
Institute of India.
EnvironmentB. Tech / B. E. in Environment Engineering
OR
two years full time regular Post Graduate Degree
in Environmental Engineering/ Environmental
Science from recognized University/Institute of India.
ITB.E. /B. Tech in Computer Science / Computer
Engineering / Information Technology from a
recognized Institute/University of India.
Electronics &
Communication
B.E. /B. Tech in Electronics & Communications
from a recognized Institute/University of India.
R&RGraduate with two years full time Post Graduate
Degree in Rural Management or Social Work from
a recognized University / Institute of India.
F&ACA/ICWA-CMA/Two years full time MBA with
specialization in Finance.
HRGraduate with two years full time MBA/Post Graduate
Diploma with specialization in Personnel/HR
LawGraduate with three years full time Graduate Degree
in Law from a recognized University/Institute.
MedicalMBBS / MD recognized by MCI.
SafetyDegree in Engineering (Civil /Mechanical /Electrical)
with Full time Diploma in Industrial Safety recognized
under Industrial Safety / Factory’s Act.

You Can Check More: Jobs By Qualification

Q 2: Discuss the age limit for SJVN Vacancies.

Answer: The Upper Age Limit for SJVN Vacancy is 30 years as on closing date of advertisement

Q 3: Is there any application fee?

Answer: Candidates have to pay Application fee through online mode i.e. Debit Card/Credit Card/Net Banking etc.

  • General/EWS and OBC category – Rs. 600/- + GST
  • SC/ST/PWD candidates are exempted from the payment of Application Fee

Q 4: Explain the SJVN Vacancy Break Up.

Answer:

DisciplineNo. of Vacancy
Civil15
Mechanical06
Electrical10
Environment04
IT03
Electronics & Communication02
R&R04
F&A06
HR06
Law05
Medical04
Safety03
Total68

Grab Here More: Upcoming Government Jobs

Q 5: What is the SJVN Recruitment Process?

Answer:

Q 6: Discuss about the Test Centers for SJVN Jobs.

Answer:

  1. Delhi/ NOIDA/ Gurugram/ Delhi NCR
  2. Himachal Pradesh: Baddi/ Bilaspur/ Hamirpur/ Kangra/ Kullu/ Mandi/ Palampur/ Shimla/ Solan
  3. Dehradun
  4. Chandigarh/ Mohali

Q 7: Explain about the SJVN Computer Based Test.

Answer:

  • The test will be held in two parts,
  • Part-I will consist of 120 multiple-choice questions of the relevant discipline and
  • Part-II will consist of 30 multiple-choice questions on Executive Aptitude.

Read Out: Daily Job Updates

Q 8: What is the salary package for SJVN Jobs?

Answer: During the training period of one year, Executive Trainees will draw minimum Basic Pay of Rs. 50,000 in the scale of Rs. 50,000-3%-1,60,000 and IDA, along with allowances up to 35% of Basic Pay under cafeteria approach.

On successful completion of Training period they will be placed in the regular Pay Scale of Rs. 60,000- 3%-1,80,000 at E3 level and shall be on probation for a period of one year.

Q 9: Explain the procedure for SJVN Recruitment.

Answer: Below mentioned steps should be followed while applying for SJVN Vacancies –

  • Visit the official website that is sjvn.nic.in. to apply for SJVN Recruitment 2019
  • Now, press “Career” tab that is given in right mid-section of page.
  • On appeared page, look for “Detailed Advertisement for the posts of Executive Trainees in various disciplines” hit on “View Job Details” button.
  • By pressing suitable link, SJVN Recruitment Notice will be appeared.
  • You can go through SJVN Advertisement in detail and ensure your eligibility.
  • Eligible candidates can further apply online and fill SJVN Online Application Form with all necessary and complete details.
  • Upload all required documents with it.
  • Then, hit “submit” tab and take the print out of SJVN Online Form for future use.

Direct Links Related to SJVN Recruitment….

SJVN Recruitment NotificationGet PDF Here
SJVN Official WebsiteGet Here

Q 10: What are the Important Dates related to SJVN Careers?

Answer:

Commencement of Online Registration for submitting applications12-03-2019
Closing date for submitting applications through website01-04-2019

Also Get Details Of: Latest Recruitments

SJVN Recruitment 2019

SJVN Limited is inviting online applications for the 68 vacancies of Executive Trainee. Individuals who are interested to apply for the available vacancies can fill the online application form from 12-03-2019 to 01-04-2019.

The hired individuals will have to undergo one year training programmes. The final place of posting will be allocated after successful completion of training. Candidates can be placed anywhere in India or abroad, in any of the functions at Projects/ Stations or offices of SJVN.

Note:

For all the latest updates, keep visiting our web portal regularly.

Latest Recruitment Updates


Filed in: Employment News, Graduate, PSU Jobs, Recruitment Tags: 

2 Responses to "SJVN Recruitment 2019 sjvn.nic.in 68 Executive Trainee Vacancies Advt"

  1. rajesh piprya

    sir i m in b.sc final year can i eligible for that exam give me reply on my id rajeshpipya@yahoo.in exam lic develepment officer

Leave a Reply

Submit Comment