Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Top 15 Software Testing Interview Questions And Answers | for Freshers/Exp

Software Testing Interview Questions Answers

Those who are preparing for software testing interview they can check Top 15 Software Testing Interview Questions Answers which is provided on below segment of this page.

These interview questions are designed for both freshers and experienced. We will start with fairly simple Software Testing Interview Questions Answers and move to the more advanced level as the post progresses.

Before reading Software Testing Interview Questions Answers, must know what is Software testing?

Software testing is a process of executing a program or application with the intent of finding the software bugs. Testing is a process rather than a single activity that’s take place throughout the Software Development Life Cycle (SDLC).

All the Software Testing Interview Questions Answers are put forwarded to the Freshers/Experienced applicants through this page of recruitmentresult.com; you may also download the Free PDF files.

Testing Interview Questions Answers

Top 15 Testing Interview Questions Answers

Question01: What is Software Testing?

Answer: According to ANSI/IEEE 1059 standard – A process of analyzing a software item to detect the differences between existing and required conditions (i.e., defects) and to evaluate the features of the software item.

Question02: What are Quality Assurance and Quality Control?

Answer: Quality Assurance: Quality Assurance involves in process-oriented activities. It ensures the prevention of defects in the process used to make Software Application. So the defects don’t arise when the Software Application is being developed.

Quality Control: Quality Control involves in product-oriented activities. It executes the program or code to identify the defects in the Software Application.

Question03: What is Verification in software testing?

Answer: Verification is the process, to ensure that whether we are building the product right i.e., to verify the requirements which we have and to verify whether we are developing the product accordingly or not. Activities involved here are Inspections, Reviews, Walk-throughs.

Must Read: Interview Preparation Tips

Question04: What is Validation in software testing?

Answer: Validation is the process, whether we are building the right product i.e., to validate the product which we have developed is right or not. Activities involved in this is Testing the software application.

Question05: What is Static Testing?

Answer: Static Testing involves in reviewing the documents to identify the defects in the early stages of SDLC.

Question06: What is Dynamic Testing?

Answer: Dynamic testing involves in the execution of code. It validates the output with the expected outcome.

Do You Know: How To Dress For An Interview

Question07: What is White Box Testing?

Answer: White Box Testing is also called as Glass Box, Clear Box, and Structural Testing. It is based on applications internal code structure. In white-box testing, an internal perspective of the system, as well as programming skills, is used to design test cases. This testing usually was done at the unit level.

Question08: What is Black Box Testing?

Answer: Black Box Testing is a software testing method in which testers evaluate the functionality of the software under test without looking at the internal code structure. This can be applied to every level of software testing such as Unit, Integration, System and Acceptance Testing.

Question09: What is Grey Box Testing?

Answer: Grey box is the combination of both White Box and Black Box Testing. The tester who works on this type of testing needs to have access to design documents. This helps to create better test cases in this process.

Find Out: How To Overcome Job Interview Fear

Question10: What is Positive and Negative Testing?

Answer: Positive Testing: It is to determine what system supposed to do. It helps to check whether the application is justifying the requirements or not.

Negative Testing: It is to determine what system not supposed to do. It helps to find the defects from the software.

Question11: What is Test Strategy?

Answer: Test Strategy is a high-level document (static document) and usually developed by project manager. It is a document which captures the approach on how we go about testing the product and achieve the goals. It is normally derived from the Business Requirement Specification (BRS). Documents like Test Plan are prepared by keeping this document as a base

Question12: What is Test Plan and contents available in a Test Plan?

Answer: Test plan document is a document which contains the plan for all the testing activities to be done to deliver a quality product. Test Plan document is derived from the Product Description, SRS, or Use Case documents for all future activities of the project. It is usually prepared by the Test Lead or Test Manager.

  • Test plan identifier
  • References
  • Introduction
  • Test items (functions)
  • Software risk issues
  • Features to be tested
  • Features not to be tested
  • Approach
  • Items pass/fail criteria
  • Suspension criteria and resolution requirements
  • Test deliverables
  • Remaining test tasks
  • Environmental needs
  • Staff and training needs
  • Responsibility
  • Schedule
  • Plan risks and contingencies
  • Approvals
  • Glossaries

Get Best Answer: Why Should We Hire You

Question13: What is Test Suite?

Answer: Test Suite is a collection of test cases. The test cases which are intended to test an application.

Question14: What is Test Scenario?

Answer: Test Scenario gives the idea of what we have to test. Test Scenario is like a high-level test case.

Question15: What is Test Case?

Answer: Test cases are the set of positive and negative executable steps of a test scenario which has a set of pre-conditions, test data, expected result, post-conditions and actual results.

Check Out: Job Interview Do’s and Don’ts

Final Words:

We hope that above stated Top 15 Software Testing Interview Questions Answers is beneficial for you if you are preparing for Software Testing Interview. You can bookmark this web page or like this page on face book or Google Plus.

If you have any query or doubts related to this post, then you may type your comment in below comment box. Our experts will soon solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

How to Write a Good ResumePersonality Improvement Tips
Develop Good Communication SkillsInterview Tips For Freshers
Common Interview MistakesPhone Interview Tips
Difference Between Resume And CVIn Which Color Interviewer Will Love To See


Filed in: Question & Answers

Leave a Reply

Submit Comment