Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

Sports Quiz 2019 GK Ques & Ans, Sports & Games Trivia, Online Test

Sports Quiz

Candidates preparing for general awareness section of all exams must go through this Sports Quiz 2019 and check their Sports & Games Trivia. Take the following Sports GK Online Test containing Sports Questions and Answers and also download the Sports Quiz PDFs available below.

recruitmentresult.com

Sports Quiz PDF – Download Here

EventsSports Quiz PDF
Sports Events and Winners 2018Download PDF
Previously Asked Sports Questions in SSC CGLDownload PDF
Indian Sports QuizDownload PDF
T-20 QuizDownload PDF
General Sport QuizDownload PDF
Hockey QuizDownload PDF
Football QuizDownload PDF
Olympics QuizDownload PDF
Chess QuizDownload PDF
Fifa World Cup QuizDownload PDF
International Sports QuizDownload PDF
Kabaddi QuizDownload PDF

 Sports Quiz

The following Sports Online Test contains important Questions and Answers related to the field of Sports which are frequently asked in the general awareness section of various Competitive Exams. Each question has four alternative answers; you have to identify the right option.

Question 1: In Australian football, what is the maximum number of players allowed on the field at a time?

  1. 40
  2. 14
  3. 36
  4. 28

Answer: 3

Question 2: Which player was the first to win five straight Wimbledon tennis titles?

  1. Bjorn Borg
  2. Roger Federer
  3. Arthur Ashe
  4. Andre Agassi

Answer: 1

Question.3: In polo, what is a period of play called?

  1. half
  2. quarter
  3. set
  4. chukka

Answer: 4

You Can Also Check: Sports Current Affairs

Question.4: Who is the highest wicket taker in Test cricket?

  1. Shane Warne
  2. Brian Lara
  3. Courtney Walsh
  4. Muttiah Muralitharan

Answer: 4

Question.5: What is the middle name of Rahul Dravid?

  1. Naren
  2. Sharad
  3. Srivatsav
  4. Shyam

Answer: 2

Question.6: Where did India play its 1st one day international cricket match?

  1. Lords
  2. Headingley
  3. Taunton
  4. The Oval

Answer: 2

Start Now:  Online Quiz for Competitive Exams

Question.7: Jeev Milkha Singh is associated with which sports?

  1. Volleyball
  2. Golf
  3. Athletics
  4. Hockey

Answer: 2

Question.8: How many players are there in Kabbadi team?

  1. 11
  2. 9
  3. 5
  4. 7

Answer: 4

Question.9: ‘Popping Crease’ is associated with which game?

  1. Swimming
  2. Cricket
  3. Water polo
  4. Lawn Tennis

Answer: 2

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question.10: Ben Johnson, the well-known athlete belongs to which of the following countries?

  1. South Africa
  2. Canada
  3. Germany
  4. Cuba

Answer: 2

Question.11: How many players are there in Water Polo team?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: 4

Question.12: In which city the Asian Games first took place?

  1. Hong Kong
  2. Tokyo
  3. New Delhi
  4. Kuala Lampur

Answer: 3

Check Now: Latest Current Affairs Updates

Question.13: In which country was golf invented?

  1. Australia
  2. Ireland
  3. Germany
  4. Scotland

Answer: 4

Question.14: What is the length of each stump in cricket?

  1. 35 inches
  2. 22 inches
  3. 28 inches
  4. 33 inches

Answer: 3

Question.15: The term ‘Chukker’ is used in

  1. Polo
  2. Horse racing
  3. Wrestling
  4. Rifle shooting

Answer: 1

Do You Know: How To Prepare For Online Exam

Question.16: First Olympic Games were held in

  1. 876 BC
  2. 798 BC
  3. 776 BC
  4. 898 BC

Answer: 3

Question.17: Which Indian batsman made three consecutive centuries in his first three Test matches?

  1. Vinoo Mankad
  2. Azaruddin
  3. M. Gavaskar
  4. R. Viswanath

Answer: 2

Question.18: The Olympic museum was opened at which of the following places?

  1. Lausanne
  2. Istanbul
  3. Athens
  4. Rome

Answer: 1

How to Make? Career In Sports After 10th/12th

Question.19: Susi Susanti, held the Grand Slam title in which of the following games?

  1. Lawn Tennis
  2. Tennis
  3. Badminton
  4. Volley Ball

Answer: 3

Question 20: Who was the man of the match of the 1983 World Cup Final?

  1. Kapil Dev
  2. Roger Binny
  3. Sunil Gavaskar
  4. Amarnath

Answer: 4

Question 21: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?

  1. Tubby
  2. Stodge
  3. Helium Bat
  4. Stumpy

Answer: 4

Get Here: Current National News

Question 22: Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?

  1. Canada
  2. Sri Lanka
  3. Zimbabwe
  4. East Africa

Answer: 2

Question 23: Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic Games?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Eight

Answer: 3

Question 24: Which county did Ravi Shastri play for?

  1. Glamorgan
  2. Leicestershire
  3. Gloucestershire
  4. Lancashire

Answer: 1

Get Here: Current  International News

Question 25: Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?

  1. GeetSethi
  2. Wilson Jones
  3. Michael Ferreira
  4. Manoj Kothari

Answer: 2

Question 26: Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

  1. L.Valsamma
  2. T.Usha
  3. KamaljitSandhu
  4. Malleshwari

Answer: 3

Question 27: Which two counties did Kapil Dev play?

  1. Northamptonshire & Worcestershire
  2. Northamptonshire & Warwickshire
  3. Nottinghamshire & Worcestershire
  4. Nottinghamshire & Warwickshire

Answer: 1

Check Here: Current Affairs New Appointments

Question 28: When was Amateur Athletics Federation of India established?

  1. 1936
  2. 1946
  3. 1956
  4. 1966

Answer: 2

Question 29: Who did Stone Cold Steve Austin wrestle at the 1998 edition of “Over the Edge”?

  1. Cactus Jack
  2. Mankind
  3. Dude Love
  4. Mick Foley

Answer: 3

Question 30: Ricky Ponting is also known as what?

  1. The Rickster
  2. Ponts
  3. Ponter
  4. Punter

Answer: 4

You Can Also Check: Current Affairs in Hindi

Question 31: How long are professional Golf Tour players allotted per shot?

  1. 45 seconds
  2. 25 seconds
  3. 1 minute
  4. 2 minutes

Answer: 1

Question 32: Which NBA player scored 8 points in the final 7 seconds of a game to lead his team to victory?

  1. Baron Davis
  2. Kevin Garnett
  3. Stephon Maurbury
  4. Reggie Miller

Answer: 4

Question 33: In the match between India and Pakistan at Jaipur on 02-10-1983, which new rule was introduced?

  1. Limit of overs was reduced to 50 overs
  2. The rule of field restriction was taken.
  3. Over throw runs were batsman’s score
  4. No-balls & wides were debited to bowlers analysis

Answer: 4

Read Here: Best Ways To Finish Exam On Time

Question 34: The first hang gliders to be flown were flown in…?

  1. 1600s
  2. 1700s
  3. 1800s
  4. 1900s

Answer: 3

Question 35: Which two counties did Anil Kumble play for?

  1. Nottinghamshire & Lancashire
  2. Nottinghamshire & Leicestershire
  3. Northamptonshire& Leicestershire
  4. Northamptonshire& Lancashire

Answer: 3

Question 36: The nickname of Glenn McGrath is what?

  1. Ooh Ahh
  2. Penguin
  3. Big Bird
  4. Pigeon

Answer: 4

Get Tips: How to Avoid Sleeping While Studying

Question 37: Mark Waugh is commonly called what?

  1. Afganistan
  2. Junior
  3. Tugga
  4. Julio

Answer: 2

Question 38: India won its first Olympic hockey gold in…?

  1. 1928
  2. 1932
  3. 1936
  4. 1948

Answer: 1

Question 39: How many times did Geet Sethi win the IBSF World Billiards title?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: 2

Question 40: In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?

  1. 1955
  2. 1956
  3. 1957
  4. 1970

Answer: 3

Read Also: Common Mistakes You Make in Tests

Some Latest Sports Quiz Facts:

AchievementAchiever
Highest win margin (by runs)
in ODI Cricket
290 runs by New Zealandagainst Ireland, 2008
Highest innings total481-6 by England against Australia, 2018
Most runs in the secondinnings to win438 by South Africa againstAustralia, Johannesburg 2005-06
Lowest innings total35 by Zimbabwe againstSri Lanka, Harare 2004
Highest individual score264 by Rohit Sharma againstSri Lanka, Kolkata 2014-15
Most consecutive win21 matches by Australia
Most consecutive defeat23 matches by Bangladesh
Most centuries49 by Sachin Tendulkar
Most fifties96 by Sachin Tendulkar
Most career runs18, 426 by Sachin Tendulkarin 452 innings
Most fours in career2016 by  Sachin Tendulkar
Most sixes in career351 by ShahidAfridi
Most fours in an innings33 fours by Rohit Sharmaagainst Sri Lanka, Kolkata
Most sixes in an innings16 by Rohit Sharma,Chris Gayle, AB de Villiers
Most runs in a calendar year1894 by Sachin Tendulkarin 33 Innings, 1998
Most runs in an over36 by  Herschelle Gibbs
Most wickets534 by  MuttiahMuralitharanin 350 innings
Most runs conceded in an innings113 by  Mick Lewis of Australiaagainst South Africa, Johannesburg 2006
Most 5 wickets in an innings13 by  WaqarYounis
Most sixes in a match38 sixes India and Australia,Bangalore 2013
Most fours in a match87 South Africa and Australia,Johannesburg 2006
Most fours in an innings56 by Sri Lanka againstNetherlands, 2006
Most extras in an innings59 by Pakistan
Most wides in an innings37 by Pakistan againstWest Indies, Brisbane 1989
Most no balls in an innings20 by India against Pakistan,Karachi 2004
Most consecutive matchesfor a team185 matches by Sachin Tendulkar
Most matches as captain230 matches by Ricky Ponting,Australia
Most runs in debut match148 by DL Haynes of West Indiesagainst Australia, St John’s 1978
Most ducks in career34 by Sanath Jayasuriya ofSri Lanka
Most catches in ODI career(fielding)218 by  Mahela Jayawardene
Most dismissals482 by KC Sangakkara,Sri Lanka
Most catches(Keeping)417 by Adam Gilchrist, Australia
Most stumpings105 by  MS Dhoni, India
Most matches played463 by Sachin Tendulkar
Fastest fifties16 balls by  AB de Villiers against
West Indies, Johannesburg 2015
Fastest centuries31 balls by  AB de Villiers againstWest Indies in Johannesburg, 2015
Best innings figures8-19 by  ChamindaVaas againstZimbabwe, Colombo 2001
Highest partnerships372 by  Chris Gayle and Samuelsagainst Zimbabwe, Canberra, 2015
Best career economy rate3.09 by Joel Garner
Fastest to 1000 runsViv Richards (WI), KP Pietersen (ENG),Q d Kock(SA), Babar Azam(Pak) and
IJL Trott (ENG) in 21 innings
Fastest to 10000 runsSachin Tendulkar in 259 innings
First Hat-TricksJalal-ud-Din of Pakistanagainst Australia in 1982
Fastest to 100 wicketsMitchell Starc of Australia in 52 matches

Sports Trivia Questions and Answers

General Awareness and General Knowledge section plays a vital role in achieving high scores in any Competitive Exam. These Sports GK Questions and Answers will help you to gain more knowledge about Games and Sports which will increase your Sports Trivia.

Here in this page, we have provided the Sports General Knowledge Quiz to make you aware of interesting facts related to Sports which are frequently asked in the GK section of various Competitive Examinations. To excel in these exams, you need to prepare the Sports GK MCQ Questions and Answers.

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

GK Question and Answer PDF – Download 

The various Sports General Knowledge Questions in the Sports Online Quiz provided above serves you a great platform to gather latest updates of different Sports Affairs. Answering these Sports GK Questions and practicing more and more Sports Quizzes will boost your confidence. Sports Trivia Online Quiz is the best way to brush your brain and to learn new things, facts about sports you didn’t know before.

Along with the Sports Quiz 2019, one can also download Sports GK Question and Answer PDF related to Indian Sports, Football, Olympics, etc. through direct links facilitated at the top of this page. Answer as many as Sports Quiz Questions and Answers in order to strengthen your Sports General Knowledge.

Note:

We hope you are satisfied with the info given on this page about Sports Quiz 2019. For getting more Sports Quizzes, you have to subscribe our page or follow us on twitter. You may like our page on facebook or make this page as book mark by pressing CTRL+D keys.

Something That You Should Put An Eye On

All Defence Current AffairsCurrent Affairs for Bank Exams
Date Wise Current AffairsMeetings And Summits Current Affairs 
Science & Technology Current AffairsAwards and Honours in India
Committees &Schemes Current AffairsCurrent Indian Books and Authors

Filed in: online quiz

Leave a Reply

Submit Comment