Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

ADVERTISEMENT


Sports Quizzes 2018 for Competitive Exam, Online Quiz, All Sports Trivia

Sports Quizzes

Want to analyze your sports knowledge??? If yes, then, take a Sports Quizzes quickly by moving in beneath section of this page. Challenge yourself with tricky Sports Trivia questions and see yourself how far away to qualify any Competitive Exam. Sports Trivia Online Quiz is the best way to brush your brain and to learn new things, facts about sports you didn’t know before.

In most of the Competitive Exam like banking, Railway jobs, SSC exam, UPSC, TNPSC and others, there is always a sports section to check the knowledge of the aspirants. Today, we are getting tired to being update with Latest Cricket Current Affairs, Sports Latest News, and Cricket Current Affairs. So, here on the page of recruitmentresult.com, we are providing online Sports Quizzes 2018 through which candidates can check their knowledge about sports.

Sports Quizzes

Candidates who are preparing for any competition exam, they must practice from this Sports Online Quiz. To practice from the online sports quiz for any particular topic is the best option to increase the knowledge. In the below section of the page, we are providing questions and answers related to some topics. So, candidates must go through these Sports Online Quiz and prepare well…..

Question 1: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?

  1. Tubby
  2. Stodge
  3. Helium Bat
  4. Stumpy

Answer: 4

Question 2: Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?

  1. Canada
  2. Sri Lanka
  3. Zimbabwe
  4. East Africa

Answer: 2

Check Also: Sports Current Affairs

Question 3: Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?

  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Eight

Answer: 3

Question 4: Which county did Ravi Shastri play for?

  1. Glamorgan
  2. Leicestershire
  3. Gloucestershire
  4. Lancashire

Answer: 1

Question 5: Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?

  1. Geet Sethi
  2. Wilson Jones
  3. Michael Ferreira
  4. Manoj Kothari

Answer: 2

Question 6: Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

  1. L.Valsamma
  2. T.Usha
  3. Kamaljit Sandhu
  4. Malleshwari

Answer: 3

Question 7: Which two counties did Kapil Dev play?

  1. Northamptonshire & Worcestershire
  2. Northamptonshire & Warwickshire
  3. Nottinghamshire & Worcestershire
  4. Nottinghamshire & Warwickshire

Answer: 1

How to Make? Career In Sports After 10th/12th

Question 8: When was Amateur Athletics Federation of India established?

  1. 1936
  2. 1946
  3. 1956
  4. 1966

Answer: 2

Question 9: Who did Stone Cold Steve Austin wrestle at the 1998 edition of “Over the Edge”?

  1. Cactus Jack
  2. Mankind
  3. Dude Love
  4. Mick Foley

Answer: 3

Question 10: Ricky Ponting is also known as what?

  1. The Rickster
  2. Ponts
  3. Ponter
  4. Punter

Answer: 4

Question 11: How long are professional Golf Tour players allotted per shot?

  1. 45 seconds
  2. 25 seconds
  3. 1 minute
  4. 2 minutes

Answer: 1

Get Here: Current National News

Question 12: Which NBA player scored 8 points in the final 7 seconds of a game to lead his team to victory?

  1. Baron Davis
  2. Kevin Garnett
  3. Stephon Maurbury
  4. Reggie Miller

Answer: 4

Question 13: In the match between India and Pakistan at Jaipur on 02-10-1983, Which new rule was introduced?

  1. Limit of overs was reduced to 50 overs
  2. The rule of field restriction was taken.
  3. Over throw runs were batsman’s score
  4. No-balls & wides were debited to bowlers analysis

Answer: 4

Question 14: The first hang gliders to be flown were flown in…?

  1. 1600s
  2. 1700s
  3. 1800s
  4. 1900s

Answer: 3

Question 15: Which two counties did Anil Kumble play for?

  1. Nottinghamshire & Lancashire
  2. Nottinghamshire & Leicestershire
  3. Northamptonshire & Leicestershire
  4. Northamptonshire & Lancashire

Answer: 3

Question 16: The nickname of Glenn McGrath is what?

  1. Ooh Ahh
  2. Penguin
  3. Big Bird
  4. Pigeon

Answer: 4

Check Now:  Latest Current Affairs Updates

Question 17: Mark Waugh is commonly called what?

  1. Afganistan
  2. Junior
  3. Tugga
  4. Julio

Answer: 2

Question 18: India won its first Olympic hockey gold in…?

  1. 1928
  2. 1932
  3. 1936
  4. 1948

Answer: 1

Question 19: How many times did Geet Sethi win the lBSF World Billiards title?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: 2

Question 20: In which year did Milkha Singh win the first National title in the 400 m race?

  1. 1955
  2. 1956
  3. 1957
  4. 1970

Answer: 3

Give Now: Online Quiz for Students

One Word Answers

Question 1: Who ran the first four-minute mile?

Answer: Roger Bannister.

Question 2:  Where can you find arnis being widely practiced?

Answer: The Philippines.

Question 3: In what sport would one find an Albion round?

Answer:  Archery.

Question 4: In polo, what is a period of play called?

Answer: Chukka

Get Here: Current  International News

Question 5: What variation might one play in tennis?

Answer: Australian doubles.

Question 6: In tennis, what follows a deuce?

Answer: Advantage

Question 7: How many points are required for a win in association croquet?

Answer: 26

Question 8: In Australian football, what is the maximum number of players allowed on the field at a time?

Answer: 36

Question 9: What player was the first to win five straight Wimbledon tennis titles?

Answer: Bjorn Borg.

Question 10: How many years old are horses that run in the Kentucky Derby?

Answer: 3

Check Here: Current Affairs New Appointments

So, here is the Sports Online Quiz through which candidates have got idea about their knowledge of sports. If, you want to take more Sports Trivia Quizzes then you may go through the direct links provided on this page. Aspirants can enjoy these quizzes by challenges their friends or family members. Through which, you all enjoy it and analyze your knowledge, skills also.

Note:

We hope, you are satisfied with the info given on this page about Sports Quizzes 2018. In competitive exam, there are various questions asking from spots question. In such case, Students may take help from these questions to prepare well.

For getting more Sports Quizzes, you have to subscribe our page or follow us on twitter. You may like our page on facebook or make this page as book mark by pressing CTRL+D keys.

Something That You Should Put An Eye On

All Defence Current AffairsCurrent Affairs for Bank Exams
Date Wise Current AffairsMeetings And Summits Current Affairs 
Science & Technology Current AffairsAwards and Honours in India
Committees &Schemes Current AffairsCurrent Indian Books and Authors


Filed in: online quiz

20, 00,000+ Top Jobs For Freshers, Salary 1.75 Lakh– Apply Now

ADVERTISEMENT


Leave a Reply

Submit Comment