Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC CGL Mock Test 2018–19 (Tier 1) Free Online Test Series in Eng/Hindi

SSC CGL Mock Test

SSC CGL is most popular exam and taking a SSC CGL Mock Test Series for practice will help you to prepare well for it. SSC CGL Practice Tests come with a full set of questions which will help you to become well-versed with the pattern of questions.

SSC CGL Mock Test 2018 and SSC CGL Online Test Series are based on latest pattern and SSC CGL Syllabus. Practice with the Free SSC CGL Mock Test in Eng/Hindi and make your SSC CGL Exam Preparation up to the mark.

Structure of SSC CGL Online Test!!!

SSC CGL Mock Test Online is designed according to the actual pattern of SSC CGL Exam. Not only pattern time given to solve the SSC CGL Mock Test 2018–9 for Tier–1 & 2 is also as same as time allotted to candidates in examination.

SSC CGL Tier 1 Exam will start from 25-07-2018 and will be held in various shifts till 20-08-2018. After taking Mock Test for SSC CGL candidates get aware with the Online Examination system and afterwards they feel confident while appearing in examination.

SSC CGL Mock Test

Here in the below section of this page we have structured all details regarding SSC CGL Mock Test Free. Here we have also stated some important SSC CGL Mock Test Papers With Answers.

Candidates are advised to go through the below section of this page of recruitmentresult.com and take the Free Mock Test For SSC CGL or we can say SSC CGL Mock Test 2018-19.

SSC CGL Mock Test Question and Answers:

To help candidates a bit more here we have given some important questions and answers from SSC CGL Tier 1 Mock Test and SSC CGL Tier 2 Mock Test Free. Candidates are advised to take a look over the SSC CGL Tier II Mock Test Online and prepare in best manner with the help of Online SSC CGL Mock Test:

Question 1: Which state government plans to set up 100 Mild Seawater Desalination Plant?

  1. Uttar Pradesh
  2. Assam
  3. Bihar
  4. Gujarat

Answer: Option 4

Get Detailed: SSC CGL Syllabus

Question 2: Which bank Extends $500 Million Loan Facility To 15-Nation Group In Africa?

  1. Bank of America
  2. Exim Bank
  3. Deutsche Bank
  4. Federal Bank

Answer: Option 2

Question 3: Which union ministry has approved Rs. 5000 crore in financial year 2017-18 for Indian Railway Finance Corporation (IRFC) bonds to be subscribed by Life Insurance Corporation (LIC)?

  1. Minister of Civil Aviation
  2. Minister of Railways
  3. Minister of Corporate Affairs
  4. Ministry of Finance

Answer: Option 4

Question 4: Who of the following introduces Universal Real-Time Payment Tracking?

  1. SWIFT
  2. Hyundai
  3. Maruti Suzuki
  4. Ford

Answer: Option 1

Question 5: The name of the Indian shooter who won gold medal at the ISSF Junior World Cup Rifle / Pistol / Shotgun in Sydney, Australia is;

  1. Vijay Kumar
  2. Anish Bhanwala
  3. Anhad Jawanda
  4. Gagan Narang

Answer: Option 2

Want to Know? How to Crack SSC CGL Exam

Question 6: Which search engine acquires GIF Search Platform Tenor recently?

  1. Bing
  2. Yahoo
  3. Google
  4. Qwant

Answer: Option 3

Question 7: Which country’s government proposes 10 years in jail for fake news?

  1. China
  2. Singapore
  3. Malaysia
  4. Mexico

Answer: Option 3

Question 8: India’s first Insect Museum was opened in ___________.

  1. Goa
  2. Kerala
  3. Telangana
  4. Tamilnadu

Answer: Option 4

Question 9: This Indian depatment launches Cool EMS Service between India And Japan.

  1. Department Of Posts
  2. BSNL
  3. Department of Science and Technology
  4. Department of Space

Answer: Option 1

Get Here: SSC CGL Previous Year Paper

Question 10: Earth Hour 2018 was observed on 24th March between __________.

  1. 8:30 pm to 9:30 pm
  2. 8:30 am to 9:30 am
  3. 8:00 pm to 9:00 pm
  4. 8:00 am to 9:00 am

Answer: Option 1

SSC CGL Test Series

Question 11: The 2018 World Theatre Day (WTD) is celebrated on ___________.

  1. March 26
  2. March 28
  3. March 27
  4. March 25

Answer: Option 3

Question 12: This company opens the Garage in Hyderabad recently.

  1. TCS
  2. Infosys
  3. Microsoft
  4. Accenture

Answer: Option 3

Question 13: With which country DRC have signed Brazzaville Declaration to protect the world’s largest tropical peatland?

  1. Thailand
  2. Indonesia
  3. Philippines
  4. Cambodia

Answer: Option 2

You Can Also Check: SSC CGL Exam Pattern

Question 14: Who won the 2018 Formula One Australian Grand Prix tournament?

  1. Sebastian Vettel
  2. Max Verstappen
  3. Lewis Hamilton
  4. Kimi Raikkonen

Answer: Option 1

Question 15: The campaign which has been launched by WWF-India at the 12th edition of Earth Hour 2018 is?

  1. Nature calling you, Listen!
  2. Save Earth for Future
  3. Connect to Earth
  4. Give Up to Give Back

Answer: Option 4

Question 16: Which of the following country has decided to eliminate 3 zeros from its currency to counter the economic crisis?

  1. North Korea
  2. Russia
  3. Pakistan
  4. Venezuela

Answer: Option 4   

Question 17: The ‘Study in India’ programme has been approved by the ministry of __________.

  1. Ministry of Home Affairs
  2. Ministry of Social Justice and Empowerment
  3. Ministry of Rural Development
  4. Ministry of Human Resource Development

Answer: Option 4

Check Now: SSC CGL Tier 3 Syllabus

Question 18: Which Indian city has become the first district in India to have 100 percent solar powered Primary Health Centers (PHC)?

  1. Surat
  2. Jaipur
  3. Ranchi
  4. Agra

Answer: Option 1   

Question 19: The Ministry of External Affairs (MEA) has launched ‘Videsh Aaya Pradesh ke Dwaar’ in __________.

  1. Kolkata
  2. Lucknow
  3. Hyderabad
  4. Jaipur

Answer: Option 3

Question 20: Which state is hosting the 11th Rashtriya Rifles Biennial Conference 2018?

  1. Himachal Pradesh
  2. Jammu and Kashmir
  3. Arunachal Pradesh
  4. Sikkim

Answer: Option 2

Question 21: Who among the following was recently charged for ball-tampering?

  1. Rubel Hossain
  2. Cameron Bancroft
  3. Kagiso Rabada
  4. Brian Vitori

Answer: Option 2

Check Here: SSC CGL Eligibility Criteria

Question 22: Who has been sworn-in as the new president of Peru?

  1. Marisol Espinoza
  2. Mercedes Araoz
  3. Martin Vizcarra
  4. Pablo Kuczynski

Answer: Option 3

Question 23: Who won the ‘Business Personality of the year 2018’ award in the UK?

  1. Joginder Sanger
  2. Amit Bhatia
  3. Anurag Dikshit
  4. Nusli Wadia

Answer: Option 1   

Question 24: Name the bank that has launched a new ‘Yellow Army Savings Account’ to increase its customer base through its association with Chennai Super Kings.

  1. Equitas Small Finance Bank
  2. Paytm Payments Bank
  3. IDFC Bank
  4. City Union Bank

Answer: Option 1

Question 25: With which state, AAI signs a MoU under Corporate Social Responsibilities?

  1. Madhya Pradesh
  2. Bihar
  3. Assam
  4. Manipur

Answer: Option 3

Question 26: This country won the U-17 Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

  1. India
  2. Chinese Taipei
  3. Hong Kong
  4. Singapore

Answer: Option 1

Must Know: List of Prohibited Materials in SSC Exam

Question 27: What is the position of India for the automobile market in the world?

  1. 3
  2. 5
  3. 4
  4. 8

Answer: Option 3   

Question 28: Which country become the 3rd largest electricity producer in the world?

  1. Japan
  2. India
  3. Germany
  4. China

Answer: Option 2

Question 29: India and this signed a Host Agreement recently.

  1. ISA
  2. ICAO
  3. G7
  4. Commonwealth

Answer: Option 1   

Question 30: Which airport received the award for being the ‘Most Improved Airport’ in the Asia Pacific region?

  1. Abu Dhabi International Airport
  2. Tokyo Haneda Airport
  3. Sardar Vallabhbhai Patel International Airport
  4. Kempegowda International Airport

Answer: Option 3

Question 31: Who was conferred with the G.K. Reddy Memorial National Award for 2017?

  1. Barkha Dutt
  2. Karan Thapar
  3. Arnab Goswami
  4. Rajdeep Sardesai

Answer: Option 2

Go Through Tips: How To Prepare English For SSC CGL

What are the Benefits of SSC CGL Online Mock Test?

SSC CGL Mock Test Benefits:

There are several benefits of SSC CGL Free Mock Test 2018 for Tier 1 and SSC CGL Tier 2 Mock Test, some of them are: Get SSC CGL Mock Test Series or SSC CGL Exam Mock Test from here.

Free Mock Test For SSC CGL 2018 helps in Understand the exam pattern:

Pattern of SSC CGL Mock Test 2018 is as same as the actual pattern of examination. After solving the SSC CGL Free Online Mock Test candidates get to know about the pattern of examination.

SSC CGL Mock Test 2018 Helps in Analyzing weak Points:

After going through the Online Mock Test For SSC CGL candidates get to know about the sections they are weak at. SSC CGL Online Mock Test Series also leads them towards a better preparation.

You Can Also Check: SSC CGL Reasoning Question Paper

SSC CGL Online Mock Test Free increases the Speed and accuracy:

  • While solving and after solving the SSC CGL Free Mock Test Online candidates get to know about the time they are taking in solving each questions.
  • In simple words we can say that the SSC CGL Tier 2 Mock Test Online Free helps candidates in improving their speed of solving questions.

Revise your preparation with SSC CGL Mock Test PDF:

  • Taking SSC CGL Online Free Mock Test is the best way to take a check over the preparation done. Solving the SSC CGL Mock Test In English or SSC CGL Mock Test In Hindi also helps candidates in revising their preparation and making it best.
  • For topics like GS which is a very scoring and important topic, it is important to regularly attempt SSC CGL Tier I Mock Test Or SSC CGL Tier 2 Free Mock Tests and see whether you are able to remember/recollect during the exam.

Want to Know? Ways Exercise Makes Your Brain Work Better

Mock Test For SSC CGL 2018 helps to clear the cut-off:

Solving the SSC CGL 2018 Mock Test again and again also gives candidates a confidence regarding solving the examination easily. Further the SSC CGL Mock Test Free Download also leads candidate’s preparation towards the direction of clearing SSC CGL Cut Off.

Final Note:

We hope after going through the SSC CGL Mock Test 2018–9 it will become easier for candidates to prepare for their SSC CGL Exam for Tier 1 and Tier 2. Candidates still having any query regarding the details given here about SSC CGL Mock Test 2018 then they can mention their comment in below given comment box. Download SSC CGL Mock Test Free PDF from here.

Something That You Should Put An Eye On

SSC Preparation BooksSSC CGL Result
SSC CGL Important DatesApply For SSC CGL Exam
SSC CGL Admit Card SSC Online Registration
SSC CGL Selection ProcedureSSC CGL Cut off
SSC Jobs NotificationSSC Exam Calendar
SSC CGL Answer KeySSC CGL Descriptive Paper Tips
SSC CGL Document VerificationSSC CGL vs RRB NTPC
SSC CGL Maths SyllabusSSC CGL English Syllabus

Filed in: online quiz, SSC Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment