Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

SSC CHSL Mock Test 2019 for Tier-I Free Online Practice Test Series PDF

SSC CHSL Mock Test

Applicants are advised to practice SSC CHSL Mock Test to get assure about SSC CHSL Tier I exam preparation. SSC CHSL Online Practice Test will help candidates to get familiar with the upcoming examination. By solving SSC CHSL Online Test, applicants can know about latest exam pattern, types of question asked and your preparation level. Applicants can get SSC CHSL Online Practice Test Series Free PDF from this page.

recruitmentresult.com

SSC CHSL 2019 Exam Overview:

Commonly known asSSC CHSL
Examination AuthorityStaff Selection Commission
SSC CHSL VacancyLower Divisional Clerk (LDC)/
Junior Secretariat Assistant (JSA),
Postal Assistant(PA)/
Sorting Assistant (SA) and
Data Entry Operator (DEO)
SSC CHSL Exam ModeTier 1: Computer Based Test
Tier 2: Pen and Paper based
Tier 3: Typing/Skill Test
Stages of ExaminationObjective Test,
Descriptive Test, and
Typing/Skill Test
Exam LevelNational
Application form will be available from05-03-2019
Last date for Online Registration05-04-2019
SSC CHSL Tier-1 Admit CardJune 2019
SSC CHSL Tier-1 Exam01-07-2019 to 26-07-2019 (CBE)
SSC CHSL Tier-2 Admit CardSeptember 2019
SSC CHSL Tier-2 Exam29-09-2019 (DES)

SSC CHSL Mock Test

SSC CHSL Mock Test Papers Pdf is available in both English and Hindi languages. Take the Free Mock Test For SSC CHSL Tier 1(10+2 level), and speed up your chances of cracking the exam.

SSC CHSL Question and Answers

Question1. How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

  1. 25
  2. 30
  3. 40
  4. 45

Answer: 2

Question 2. A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

  1. 120
  2. 121
  3. 122
  4. 123

Answer: 2

Question 3. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these

Answer: 1

Check Related Links to SSC CHSL 

SSC CHSL SyllabusGet Details
SSC CHSL Admit CardGet Details
SSC CHSL Descriptive PaperGet Details
SSC CHSL Cut OffGet Details
SSC CHSL SalaryGet Details
SSC CHSL BooksGet Details
SSC CHSL Previous PapersGet Details
SSC CHSL Eligibility CriteriaGet Details
SSC CHSLGet Details
SSC CHSL Preparation TipsGet Details
SSC CHSL NotificationGet Details
How to Prepare For SSC CHSL General AwarenessPress Here
SSC CHSL MarksPress Here
SSC CHSL Exam PatternPress Here
SSC CHSL Typing TestPress Here
SSC CHSL ResultPress Here
SSC CHSL Answer KeyPress Here
SSC CHSL Post PreferencePress Here

Question 4. BEH, DGJ, (?), EJO, GLQ, INS, ?

  1. FLR
  2. FIS
  3. FKO
  4. FIL

Answer: 4

Question 5. Handsome: Beautiful:: Husband : ?

  1. Women
  2. Wife
  3. Girl
  4. She

Answer: 2

Question 6. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7: 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7: 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

  1. 10
  2. 20
  3. 21
  4. 25

Answer: 3

Question7. Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?

  1. 6
  2. 6
  3. 18
  4. Cannot be determined

Answer: 2

Want to Know? How To Crack SSC Exam

Question8. Choose the word which best expresses the meaning of the given word-

  1. Misappropriate
  2. Balance
  3. Remunerate
  4. Clear

Answer: 1

Question9. Choose the word which is the exact Opposite of the given word-

  1. Soft
  2. Average
  3. Tiny
  4. Weak

Answer: 4

Question10. Find the correctly spelt word-

  1. Foreign
  2. Foreine
  3. Fariegn
  4. Forein

Answer: 1

Question 11. How many nucleotides are there in Ss RNA molecule of picorna virus causing FMD?

  1. 1000
  2. 5000
  3. 8000
  4. 10000

Answer: 3

START Practice With: SSC Online Test Series

Question12. Recombinant vaccine for Hepatitis B virus has been synthesized against which of the following antigen?

  1. Viral core antigen (HBcAg)
  2. Viral surface antigen (HBsAg)
  3. e antigen (HBeAg)
  4. All of the above

Answer: 2

Question13. Chemically synthesized DNA sequences for the two chains are separately inserted into the plasmid pBR 322 by the side of

  1. β-Galactosidase
  2. galactokinase
  3. acid phosphatase
  4. glucokinase

Answer: 1

Question14. Large parasites such as helminthes may be killed extracellularly by the action of

  1. basophils
  2. monocytes
  3. eosinophils
  4. neutrophils

Answer: 3

Question15. Passive immunization is done for

  1. tuberculosis
  2. diphtheria
  3. enteric fever
  4. all of these

Answer: 2

Get Here List Of: Best SSC Exam Preparation Books

SSC CHSL Selection Process

Staff Selection Commission release notification for CHSL 10+2 exam every year. SSC conducts the Combined Higher Secondary Level exam every year for the post of – Postal Assistant/ Sorting Assistants, Data Entry Operator, Lower Divisional Clerk, Court Clerk.

The Exam is conducted in 3 tiers. The Tier 1 is Online and the other two are offline exams. The eligible candidates can start SSC CHSL preparation with Staff Selection Commission CHSL Mock Test to improve their chances of cracking the exam. Applicants are notified that SSC CHSL Exam will be organized from 01-07-2019 to 26-07-2019.

Staff Selection Commission will issue SSC CHSL admit card in June. Candidates who had qualified in Tier-I exam can appear in SSC CHSL Tier-II Exam. Applicants are advised to practice here Free Online Mock Test For SSC CHSL or download SSC CHSL Online Test Series from this page.

Benefits of Online SSC CHSL Mock Test

There are several advantages of solving SSC CHSL Mock Test Online. Here in the below section we have given some best benefits of SSC CHSL Free Online Mock Test have a look…

  1. SSC CHSL Online Free Mock Test  helps in getting details about exam pattern:

SSC CHSL Online Exam Test pattern is structured on the basis of official SSC CHSL Exam pattern. The weightage criteria and marking scheme are also same in the SSC CHSL Mock Test Free In Hindi /English.

  1. SSC CHSL Mock Test Paper Download Helps in Analyzing weak Points:

After solving the SSC CHSL Mock Test With Answers/ SSC CHSL Practice Test In Hindi aspirants can analyses their weaker and strongest topics/points. If a candidate knows that which section is weaker then he/she can easily work on it by practicing more and more.

  1. SSC CHSL Mock Test Papers With Answers Free increases the Speed and accuracy:

While solving the Free Mock Test For SSC CHSL 2019, candidates will be given the same duration as given in examination. The time given to solve the SSC CHSL Free Online Practice Test Download is as same as given to complete the Staff Selection Commission CHSL Exam. By solving the SSC CHSL Mock Test Pdf Free Download again and again candidates can boost their speed of completing examination.

  1. SSC CHSL Online Exam Test Free also helps in Revising:

Cracking SSC CHSL Mock Test Paper In Hindi is as same as revising the whole syllabus prepared. After cracking the SSC CHSL Online Exam Test In Hindi / SSC CHSL Mock Test Online Free candidates feel more assured about their preparation.

  1. Online Mock Test For SSC CHSL GK helps to clear the cut-off:

Solving the questions given in SSC CHSL Mock Test Pdf Download again and again boosts candidate’s confidence. Even the SSC CHSL Online Test Series / Online Practice Test For SSC CHSL In Hindi/ SSC CHSL English Mock Test also lead applicant’s planning in the direction of clearing SSC CHSL Cut Off.

Get Details Of: Top SSC Coaching Classes

Features of the SSC CHSL Mock Test

Below is the list of benefits or features of SSC CHSL Online Mock Test Series:

  • Instant Ranking and Result
  • Free Online Mock Test For SSC CHSL 2019 can be given anywhere even without internet
  • Get analysis of every single question you attempted as well as the ones you got wrong
  • Get competitor analysis instantaneously
  • Get detailed solution for all the questions asked in SSC CHSL Mock Test
  • Online Mock Test SSC CHSL are Bilingual, i.e. available in both English and Hindi

Final Words:

Aspirants we hope that you are satisfied with SSC CHSL Mock Test 2019 provided on this page. You can bookmark this web page to get more updates of SSC CHSL Free Mock Test Online.

For having any query or doubts related to SSC CHSL Online Practice Test Free/SSC CHSL Online Free Mock Test, then you may type your comment in below comment box. Our experts will soon solve your queries.

Something That You Should Put An Eye On

Online Quiz for Competitive ExamsSSC Exam Calendar
Last Minute Exam Preparation TipsStrategies To Improve Memory
SSC Exam PatternTips To Create Your Own Study Guide
How to Prepare for Written ExamHow To Find Online Study Material

Filed in: online quiz, SSC

Leave a Reply

Submit Comment